dinsdag 30 november 2010

Mooi of Lelijk??

Ik vind m mooi.
Alleen ik heb er helaas geen ruimte meer voor en daarom staat deze zeer aparte chinees-achtige kast/secretaire te koop







De kast is zwart/groen gemeleerd met schilderingen in het geel/goud/ecru kleurig.
De klep boven kan neergeklapt worden, zodat je er bijv. aan kan schrijven. Met daarachter veel opbergruimte.
Daaronder zitten 4 laadjes en verder open opbergruimte.

Afmetingen:
1.03 breed
0.46 diep
1.11 hoog

Heb je interesse, vragen of wat dan ook.
MAIL me maar.
De vraagprijs van deze kast ligt rondom de 75,- euro.

Lieve Groetjes
Tertia

maandag 29 november 2010

Fantastisch

Goede maandagmorgen,

Ondanks de slechte weersvoorspellingen waren we vrijdag goed in Amsterdam aangekomen.
Eerst maar inchecken bij het hotel, die eenvoudig maar prima voor een nachtje was.
Het openbaarvervoer in Amsterdam werkt ontzettend simpel, een 24uurs kaartje waarmee je een dag onbeperkt kan reizen met de bus, metro en tram. Heel ideaal.
Zo gingen we met de bus (opstap naast het hotel, dus de auto kan lekker blijven staan) richting de Arena. Daar hebben we eerst op onze gemakkie een hapje kunnen eten. Nog even mediamarkt in als tijdopvulling. Hoezo ik ben toch niet gek....Lekker warm was het er wel ;-)
En toen maar eens op zoek naar Cirque du Soleil, die hadden we al snel gevonden.

Wat een prachtige, adembenemende show!! Ik kan niet anders zeggen. Wat valt erover te zeggen.....het podium, de kostuums, de act's, het totaalplaatje was gewoon helemaal geweldig! Jammer genoeg mocht je geen foto's maken, dus de camera hadden we maar thuis gelaten. Zo'n show "moet" je haast wel in het echt hebben gezien want het valt niet uit te leggen hoe mooi dit is. Ja dankbaar en heel blij dat wij erheen mochten gaan.

Onderweg, terug naar het hotel was het koud...BRRRR maar gelukkig had de hotelkamer een bad en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt.
De volgende dag, na een stevig ontbijt, pakte we de metro naar het centrum van Amsterdam. Want tja als je er toch bent....ga je ook even winkelen hahaha. Ach de bekende Kalverstraat zijn we door gelopen. Op zich niet echt bijzonder. Na de lunch verder met de tram naar de Albert Cuijpmarkt. De winst van de dag was: een paar schoenen voor mij, een (hand)bal voor Kimberley, sokken voor Raymond en een bosje bloemen voor schoonmoeder. Konden we in Deventer ook wel kopen, maar ach we-zijn-toch-wel-in-Amsterdam-nu-geweest ;-)
Tegen 16.00 terug bij het hotel, waar de auto nog geparkeerd stond, om onze reis naar huis te gaan maken. Natuurlijk, het kan ook niet anders, eerst een stukje file maar al gauw waren we weer in Deventer, waar een warme maaltijd, een blij kind en 2 dolle hondjes ons opwachtte.

En dan geldt

HOME SWEET HOME

ondanks een fantastisch weekendje "uit"

Lieve Groetjes
Tertia

donderdag 25 november 2010

Cirque du Soleil




Nog één nachtje slapen....
Ik vind het zo super bijzonder om naar cirque du soleil te mogen. Voor sommige misschien heel gewoon om af en toe eens naar theater, bioscoop of een ander soort uitje te gaan. Maar sinds de komst van Kimberley (nu 8 jaar) doen we dit eigenlijk niet zo gauw. Zonde van het geld, het is vaak vrij kostbaar en dat besteden we dan liever aan iets anders.
Maar nu kregen we de kans om er heen te kunnen gaan. Om er een echte uitje van te maken en voor het gemak, hebben we een hotelletje geboekt zodat we niet midden in de nacht terug naar huis hoeven te rijden. Vanaf Amsterdam toch al gauw een ruime uur rijden.....
Ik heb er enorm veel zin in en zeker weten dat ik ga genieten!!!

Lieve Groetjes
Tertia

maandag 22 november 2010

Appliceerles van een quiltmadame

Enige tijd geleden (lees hier) gaf ik nog een noodkreet.

Wat heb ik zitten worstelen met het appliceren bij het eerste blok van a Kittens Tale. Op mijn noodkreet kreeg ik vele reakties.
Onder andere een hele spontane uitnodiging om een lesje te krijgen bij een quiltdame uit Zwolle.
Vandaag was het zover, Kimberley naar school gebracht, spulletjes bij elkaar gezocht en hup in het autootje richting Zwolle.
Een les in appliceren op de manier die Ellen van Quiltplace mij ook "vertelde" (mailde) Kijk maar eens op haar BLOG en HIER is ook nog wat te vinden.

Deze techniek leerde quiltmadame mij vandaag. Het gaat iets anders en is iets meer werk dan ik op cursus leer, maar het resultaat is wel héél erg mooi en strak.
Kijk maar eens naar een detailfoto van wat ik vandaag heb gemaakt.



Strak he :-)

Het was ontzettend leerzaam en erg gezellig. Quiltmadame, nogmaals ontzettend bedankt voor de gastvrijheid, de les met allerlei tips en tricks, de lunch en de gezelligheid.

Lieve Groetjes
Tertia

donderdag 18 november 2010

Rundervinken met witte bonen.

Vorige week stond dit recept op het menu. Omdat ik niet zo gecharmeerd ben van witte bonen in tomatensaus, maar de rest van de familie wel, wilde ik deze variatie wel eens proberen. En ik moet zeggen, het verraste mij enorm. Ook dit recept gaat vaker gemaakt worden.

Ingrediënten voor 4 personen:

300gr zilvervliesrijst
2 eetl boter of margarine
4 rundervinken
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst,
1 theel paprikapoeder
1 pot (700gr)witte bonen in tomatensaus
1 theel gedroogde oregano
zout en peper

Rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
In een hapjespan boter of margarine verhitten. Rundervinken rondom bruin bakken en uit de pan nemen.
In het bakvet ui met knoflook fruiten, paprikapoeder 1 minuut zachtjes meebakken.
Witte bonen met tomatensaus en 75ml water aan toevoegen. Rundervinken in de bonensaus leggen en afgedekt in 15-20min. op laag vuur, gaar stoven.
Op smaak brengen met oregano, zout en peper. Serveren met de rijst.
(bron, Jumbomagazine nr12 2010)

Écht heel erg lekker!!
Lieve Groetjes
Tertia

woensdag 17 november 2010

En nog een blokje 3

Maar dan van A kittens Tale.




Deze ging vrijwel zonder problemen. Ja hij is goed gelukt.
Nu het 2de blok nog even gaan herstellen en dan verder met blok 4 want die ligt ook alweer te wachten.

Lieve Groetjes
Tertia

maandag 15 november 2010

Stitching for Christmas blok 3

Net vers onder mijn handen vandaan....




Om er mijn eigen zwoei aan te geven heb ik de dotjes op de kerstsok vervangen door pailletjes. Geen idee of het mooi blijft, maar ik vind het net even wat anders. De andere blokjes hebben ook "iets" tastbaars als een knoopje en een sterretje, dus ik wil dit eigenlijk voortzetten.
Wat vinden jullie ervan??

Lieve Groetjes
Tertia

zaterdag 13 november 2010

Niet altijd lukt het

Wat een donkere, sombere dag was het vandaag.
Een lekker-binnen-blijf-dagje.
Een beetje stitchen, een beetje strijken (dat moet ook gebeuren he)en aan de kokkerel
Kimberley ging de intocht van Sinterklaas op t.v. kijken. (En later was kinderen voor kinderen op, stukje nostalgie en erg leuk om te zien. Ik keek dat "vroeger" ook altijd)

Al gauw hing er heerlijke geuren door het huis.
De geur van zelf gebakken brood (ik had mijn broodbakmachine maar eens afgestoft)
en kippenbouillon.
Alle ingrediënten gesneden voor de loempia's die ik zelf zou gaan maken.
Jaja zou..........

Eigen schuld, dikke bult. De filodeeg had ik veels te laat uit de vriezer gehaald en ook zo dom geweest om de beschrijving niet van te voren gelezen te hebben. Alles stond netjes klaar, wist ik veel dat filodeeg zó lang moet ontdooien (bijna 2 uur) Er stond wel een beschrijving op de verpakking hoe je m in de magnetron kan ontdooien. Dat gedaan.....maar de magnetron is niet mijn vriendje :-( Filodeeg was onbruikbaar geworden......(ssttt ik was er best wel sjagerijnig van hoor)

Gelukkig had ik het bouillon van de kip bewaard, mijn idee was al om overgebleven groenten te gebruiken (en een beetje aanvulling van ander soort groenten wat ik in huis had) om soep ervan te maken. De rest wat over is gebleven gebruik ik morgen om te roerbakken, lekker met rijst. Afgezien van de filodeeg, die toch al verknald was, heb ik niets hoeven weg te gooien.
Zo zie je maar......niet alles lukt altijd, maar ik geef de moed niet op. Die zelf gebakken loempia's gaan nog wel een keer in herhaling, maar dan gaat het me lukken!

Lieve Groetjes
Tertia

donderdag 11 november 2010

De postbode bracht.....

deze week weer een aantal siggies voor mijn verzameling.


Deze is afkomstig van Jannie Hagemeister uit Duitsland



Marga Pieper, die zelf ook een blog heeft



En haar dochter Suzanne heeft ook een hele mooie gemaakt.
Bedankt dames, er is al een siggy onderweg naar Duitsland, voor moeder en dochter zijn ze in de maak en ze kunnen begin volgende week een siggy van mij verwachten.

Daarnaast lag er nog een aangename verassing op de deurmat.



Misschien was het jullie niet ontgaan dat ik erg graag mag koken en recepten uitprobeer. Daarom ben ik ook gek op de magazines van allerlei supermarkten. Zo kreeg ik onlangs een uitgave van de Jumbo. Ik ben eens even online gaan kijken en tot mijn grote vreugde sturen je ze (gratis) hum magzine toe mocht er geen jumbo bij je in de buurt zitten.
Dit was al de tweede magazine die ik in de brievenbus mocht ontvangen. Ook deze keer staat er weer heel wat leuks en lekkers in. Vandaag is het mijn boodschappendag en het weekmenu voor deze keer is tot stand gekomen dankzij de Jumbo.

En zo las ik van de week bij mama Monique dat ze loempia's aan het maken ging. Nou maar dat lusten wij hier ook wel. Mama Monique is zo lief geweest om het recept uit te schrijven, dus bij haar kan je die lezen.

Lieve Groetjes
Tertia

dinsdag 9 november 2010

Kijk nou eens........

Gisteren, tijdens het kijken (euhhh het was meer luisteren) naar Popstars ben ik verder gegaan met het 2de blok van Stitching for Christmas.
En opeens was tie af.......



Het sterknoopje als "finishing tought"
Mooi he :-)

Lieve Groetjes
Tertia

maandag 8 november 2010

Niet lullen.....maar doen!!

Ohhhh ohhh,
De laatste dagen zit ik teveel met mijn neus achter de pc, zoveel leuke blogs gezien en gelezen. Allemaal even leuk, vol inspiratie. Met verbazing lees en zie ik hoe productief iedereen is.
Helaas ben ik niet zo snel hoor.....(toch iets minder pc-en)

Nog steeds aan het stoeien met mijn 3de blok van a Kittens Tale, dat ontzettend leuk is, maar ook ontzettend bewerkelijk is. Geeft niet hoor, want de reis zelf al is om te genieten. Soms met een zucht, wat gemopper en stress maar ach....Ben nog maar een beginneling sus ik mezelf dan toe ;-)
Dit projectje gaat voor alles want om de dinsdag is het cursus en dan is het de bedoeling dat je blokje klaar is. Voor morgen ga ik dat niet redden...jammer, pech, ik doe mijn best maar sneller kan ik niet werken. Deze dame is nogal perfectionistisch ingesteld. Dan liever er iets langer over doen, dan het afraffelen. Is het herkenbaar???

Tussendoor, als afwisseling ben ik wel bezig met stitching for Christmas. Het tweede blok ligt nu in mijn borduurring. Maar dat gaat helaas echt steekje voor steekje.
Hopelijk kan ik snel iets moois aan jullie laten zien.

Lieve Groetjes
Tertia

P.s. wanneer ik freubel aan de eettafel komt Russel me vergezellen. Dit is echt iets van de laatste tijd. Lekker knus vlakbij mij zitten.

vrijdag 5 november 2010

Pasta pesto met spekjes en spinazie

Dit eten we vandaag, pasta. Het recept klinkt lekker maar we hebben het nog niet geproeft. Het recept komt uit de allerhande van november 2010

3oo gr spaghetti (wij eten verse tagliatelli erbij)
2eetl. olijfolie
1 duopak gerookte magere spekblokjes
1 prei in dunne ringen.
1/2 potje pesto alla genovese
1 zak verse spinazie (600gr)

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 5min. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Voeg de pesto en peper naar smaak toe. Voeg een handvol spinazie toe en laat slinken. Herhaal tot de spinazie op is.
Giet de spaghetti af en schep de pesto-spinaziemengsel erdoor.
Lekker met flinters Parmezaanse kaas.

Ik ben super benieuwd hoe ons dit vanavond zal smaken.

Lieve Groetjes
Tertia

Dit recept is hier in huize Terray goed gekeurd. We vonden het erg lekker, manlief ietsjes minder omdat hij vind dat er sausje bij de pasta hoort....maar toch 2x opscheppen hoor ;-) (en dat betekend altijd dat het smaakt) Ik heb wel een geperst knoflook teentje erbij gedaan. Helemaal prima zo!

maandag 1 november 2010

A Kittens Tale blok 2




Het 2e blok van A Kittens Tale is ook af.
Tsja......het appliceren is me gemakkelijker gegaan dan de vorige keer. Zou ik het dan toch onder de knie krijgen?? Deze keer was het erg veel aan stitchery, kijk maar eens naar de quilt in het mandje.
Helemaal tevreden ben ik niet. De blokken rondom zijn groter dan het vlak waar de stitchery en applicatie zitten. De stof was of is krapjes aan en daar baal ik best wel een beetje van.
Langs de linkerzijkant zie je ook dat de stof krom loopt. Goede vraag is hoe ik deze blok tegen de eerste aan krijg. Volgende keer maar op cursus vragen.

Lieve Groetjes
Tertia