donderdag 14 juli 2011

Wat doe je met courgette?

Want hier zijn ze in overvloed!!
Die plant bij ons in de tuin, blijft bloeien en groeien hahaha.
Ondertussen heb ik al aardig wat dobbelsteentjes en schijfjes courgette in de diepvries liggen.
Maar ik ben ook op zoek gegaan naar recepten met courgette.
Laat nou net in de nieuwste "Boodschappen" (magazine van de plus) een heerlijk recept van stamppot courgette erin staan.
Dus deze heb ik eventjes uitgeprobeerd en het is goed bevonden.

Zomerstamppot met saus van saucijzen (4pers)

4 sausijsjes
2 teentjes knoflook
1 ui, gesnipperd
1 blik gepelde tomaten
zout en (versgemalen)peper
600gr kruimige aardappelen, geschild en in stukken
2 groentebouillontabletten
2 courgettes, gewassen en grof geraspt
1 bos peterselie, gewassen en fijngehakt


Trek de vellen van de saucijsjes en verkruimel het vlees. Bak het op middelhoge stand samen met de knoflook en ui lichtbruin. Voeg de tomaten zonder het sap toe en maak ze met een vork wat kleiner.
Laat de saus op middelhoge stand circa 5 min. inkoken.
Mocht de saus wat te dik worden, voeg er dan wat tomatensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen de aardappelen gaar in ruim water met de bouillontabletten. Giet af en stamp ze fijn met de geraspte courgette en peterselie (ik deed er nog een klontje boter en wat lauwe melk erbij) Breng verder op smaak met zout en peper.
Serveer met de vleessaus.


En wat maken jullie zoal van courgette?
Ik zou het leuk vinden als je jouw lekkerste recept waar courgette in zit, met me wilt "delen" Schrijf maar op in je reaktie.....ik ben benieuwd!

Lieve Groetjes
Tertia

7 opmerkingen:

  1. Hallo Tertia,

    Hhmm, verse groenten, super ség!

    Goh courgette gaat bij ons steeds in de soep, of als dikmiddel bij in de soep gooien, misschien eens een courgette uithollen en vullen met gehakt of een ovenschotel met corgette, maar die twee heb ik zelf nog nooit gemaakt,dus geen idee of het lekker is :-)

    Groetjes, Jaimie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook twee courgetteplanten in de tuin. Meestal wordt er soep van gemaakt (met een paar blokjes tuinkruidenbouillon en een teentje knoflook). Maar ik heb ze ook al eens uitgehold en met gehakt gevuld, of gebakken samen met tomaten (waren de huisgenoten die zo over te spreken). Ook gaan ze wel eens in de ovenschotel met aubergine, paprika, aubergine, kip en aardappelschijfjes (met een zakje uit de supermarkt, weet even het merk niet). Veel succes met je courgettes en hou ze in de gaten. Voor je het weet zijn ze te groot!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Tertia,

    Wij hebben ook regelmatig courgetteplanten in de tuin gehad en hebben ook vanalles uitgeprobeerd, Soep, in ovenschotels met tomaat, in de pasta etc. maar het lekkerst was:
    - gegrild na een uurtje marinade in olie, thijm zout peper en knoflook of volgens mijn dochter het aller lekkerst als
    - courgettebrood volgens een recept van Jamie Oliver, brooddeeg, met geraspte cougette, thijm en geitenkaas.

    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat klinkt als een heel lekker gerecht:)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hé wat leuk om al die recepten met courgettes te lezen!!!Wij hebben dit jaar voor het eerst een moestuin, en ook met courgettes, dus ik kan die recepten wel gebruiken!!Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Om je heel eerlijk te zeggen, gebruik ik zelden of nooit courgette... ze vinden ze hier niet lekker, de zeurpieten!
    Dus ik kan je niet helpen aan een nieuw recept, sorry!
    groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat lijkt me erg lekker, ik eet zomers niet vaak stamppot maar deze ga ik een keer proberen. Ik heb voldoende courgette's in de tuin.
    Fijn weekend Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!