zondag 26 juni 2011

Ik ben er klaar voor, het echte werk gaat beginnen :-)

Vanochtend zijn Raymond en Kimberley vertrokken naar de autocross in Terwolde. Dit gaf mij mooi de gelegenheid om mijn sampler te gaan dubbelen.
Op de knietjes dus......;-)

Voor zover ik kan beoordelen is het me gelukt (en ik heb ook nog eens mijn gym-oefeningen voor vandaag gedaan)



Vanuit het midden ga ik blok voor blok doorpitten. Met de "enge" blauwe stift precies afgetekend waar ik de steekjes neer ga zetten.
Wat doen jullie eigenlijk met die blauwe lijntjes?? Laten zitten tot alles doorgepit is en uitwassen in de wasmachine of zodra het gepit is even de plantenspuit erop om de blauwe lijntjes weg te halen??



Zoals je ziet pit ik het lichte gedeelte van een blok en in de shasings komt een sierlijn, in mijn geval een bloemenslinger. Dat vind ik de quilt net weer wat sierlijker maken :-)

Nou afgelopen week ben ik druk aan het oefenen geweest met doorpitten op mijn proeflapje. Dus nou gaan we voor het echte werk!!
Ik ben er klaar voor :-)

Lieve Groetjes
Tertia

woensdag 22 juni 2011

"Doorpit" perikelen

Jaha....dan is de top af. Tijd om me klaar te maken voor het echte quiltwerk.
Maar eerst oefenen. Want dat doorpitten vergt nogal een vaardigheid.

Vorig jaar een lesje gehad in "quilten in de ring"
Met het lapje dat als proef diende was ik nog niet verder gekomen. Dus perfect om dat er weer bij te pakken.
Vandaag ook nog wat spulletjes gekocht, quiltgaren, een flexibele vingerhoed, DE blauwe stift en handige veiligheidsspelden voor het dubbelen. Deze gebruik je i.p.v. rijgen. Geen idee hoe dat gaat werken hoor.

Maar goed zoals gezegd éérst oefenen.......



Phoe dat valt nog niet mee.... Hoe houdt je die ring vast? En hoe zat het ook alweer hoe je die naald moet doen?
De eerste proefsteekjes zijn gezet, op dit korte stukje is het minstens 10x uitgehaald. En die vingerhoed zit ook maar wat lastig. Ga ik daar aan wennen?!?
Je merk wel, dit zijn échte beginners perikelen.
Ik heb werkelijk waar géén idee of dit mooie, goede, nette steekjes zijn? Ik heb trouwens expres een knallende kleur garen uitgekozen. Juist om de beginnerssteekjes te kunnen zien :-)

Voorlopig ga ik maar op dit lappie oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Lieve Groetjes
Tertia

dinsdag 21 juni 2011

Courgette




Ik ben apetrots op mijn courgette, uit onze EIGEN tuin, helemaal vers en onbespoten.

Geïnspireerd door Bertolli's pastaboek, de courgette, kipfilet, een knoflookteentje en verse tomaten (nee helaas nog niet uit eigen tuin) ben ik aan de kokkerel gegaan.
En we hebben enorm gesmikkeld!

Dit is het recept voor 2 personen:
* 200gr spaghetti
* 1 courgette
* 1 stuk kipfilet
* 1 pot Bertolli pastasaus Pecorinokaas & knoflook
* 1 knoflookteentje
* 4-6 trostomaten
Eventueel naar smaak geraspte kaas

De kipfilet in kleine blokjes snijden, evenals de courgette en tomaten.
Knoflook pellen en heel fijn snijden.
Intussen de kipfilet in olijfolie aanbakken, de knoflook erbij doen en even omscheppen.
De courgette en tomaten meebakken.
Roer de pastasaus erdoor en verwarm deze.

Intussen de gekookte spaghetti afgieten en verdelen over 2 borden. Schep de saus erover en eventueel bestrooien met wat geraspte kaas.
Echt heel erg lekker!!

Lieve Groetjes
Tertia

zondag 19 juni 2011

Waarom het zo stilletjes was

De afgelopen week was het hier erg stilletjes.
Maar ik kan nu zeggen: Ik heb een AFFO!!

Nouja de top dan :-) maar dat is op zich toch ook een mijpaal!!



Ohh’s en ahhh’s zijn leuk maar kritiek geven mag ook hoor ;-) (uithalen doe ik niet meer ;-) )
Van deze sampler maken heb ik veel geleerd, heel veel geleerd. Vooral de puntjes in het midden van een blok. Kleuren/stof combinaties. Als ik het opnieuw moest doen zou ik het toch anders doen.

Ik heb lang zitten dubben, maar er komt geen rand verder mee omheen.
Al bij al vind ik het tot nu toe een super mooie sampler en ik ben ook best wel een beetje trots op mezelf.

Dus nu kan ik gaan dubbelen, zo heet dat toch?? En dan doorpitten......
Mochten daarover nog tips, tricks en weet ik veel zijn, dan hoor ik het graag. Ik heb namelijkk nog geen idee hoe ik dit ga aanpakken.

Lieve Groetjes
Tertia

dinsdag 14 juni 2011

Kiekeboe.....


Jaaaaaa.....ik kom hier even om het hoekje gluren hoor!!
Ik wil eventjes zeggen dat mijn vrouwtje erg druk is.
Jaaaaaa.....daar zit ze dan op de bank met haar sampler.
Steeds mompelt ze maar wat....zoiets van BIJNA af.
Ze heeft zelfs geen tijd om mij en Russel te aaien.
Tis toch wat he......
Nou tja dan wachten we maar tot ze ermee klaar is he.

Een pootje van Jadey en Russel

donderdag 9 juni 2011

De laatste vier???

Ik schaam me eigen diep......
Eind maart had ik al een siggy gekregen van Simonetta (uit Italië), alleen de siggy was in vergetelheid geraakt, totdat ik 'm tussen de post weer tegen kwam.
Stond voor de hemelvaart al op mijn "things to do list" maar nu heb ik eindelijk, gisteren een middagje tijd ervoor gevonden om 2 nieuwe siggies te maken
Ondertussen had ik namelijk ook al een prachtige siggy uit Australië erbij gekregen van Deborah.









De siggies heb ik gelijk verstuurd en hopelijk zullen ze deze week of in de loop van volgende week bij de dames gepost worden.
Het heeft mij doen besluiten dat ik tot "maar" 50 siggies ga sparen. Zelf wacht ik altijd af totdat ik siggies krijg maar het is natuurlijk niet leuk wanneer iemand lang moet wachten op haar ruilsiggy.
Voor mij een reden dat het siggy-avontuur dan ook genoeg is. Ik vond het erg leuk om mee te doen en ook bijzonder om siggies te krijgen vanuit de hele wereld.
Van wie zal ik de laatste 4 siggies gaan krijgen??? Wanneer ik mijn 50ste siggy ontvangen heb, zal ik me gelijk afmelden bij Annelies op de siggylijst.

Ben jij nog niet bekend met siggies en het lijkt jou wel leuk om siggies te gaan sparen/ruilen, kijk en informeer eens bij Annelies op haar weblog!

Lieve Groetjes
Tertia

woensdag 8 juni 2011

Gegroeid

Tijdens het lekker lange Hemelvaartsweekend, heb ik ondanks de warmte toch nog wat aan mijn sampler gewerkt. De middelste rij heb ik eraan gezet en de vierde ligt al klaar om er ook bij te mogen horen!



Wat ook gegroeid is zijn de groentes in onze tuin.



Ik denk dat we na Pinksteren onze eerste eigen geteelde kropje sla kunnen gaan eten :-)




Het meest fascinerend vind ik toch wel hoe een courgette bloeit en groeit. Eerst komt er een gele bloem en opeens zie je daar een lang-stuk-groen-courgette-achtige-iets dat groeit.









Het zal mij benieuwen hoe alles zal gaan smaken.
Lieve Groetjes
Tertia

maandag 6 juni 2011

Voor "Jane"

De laatste tijd ben ik druk bezig met Dear Jane...In mijn hoofd wel te verstaan. Al lezend op diverse blogs van quiltsters die ook bezig zijn met haar, leer ik een hoop erover. Ik zie prachtige exemplaren voorbij komen. Nog even en ik begin ook aan mijn reis met "Dear Jane".

Tijdens de quiltentoonstelling in Vaassen hing trouwens een prachtige quilt met de "taartpunten" uit Dear Jane. Ik heb daar wel even met mijn neus bovenop gestaan (en de handjes op de rug) Prachtig vond ik die! Wat jammer dat er nou geen foto's gemaakt mochten worden, anders had ik het jullie kunnen laten zien. Degene die ook naar Cannenburgh zijn geweest weten vast wel welke quilt ik bedoel.

Bij al die leuke quiltwinkeltjes heb ik eens goed kunnen snuffelen en zoeken naar stofjes voor mijn eigen Dear Jane. Nou dat was natuurlijk niet moeilijk te vinden ;-)



De linker rij met stofjes had ik al, daarbij heb ik bij Petra Prins een FQ gevonden die er perfekt bij past. (het lapjes dat voor de ecru stofjes ligt)Volgens mij is het van dezelfde serie.
Nou zoals je ziet weer een aantal FQ ecru stofjes, daarvan zal ik in de toekomst nog meer nodig hebben.
Rechts een aantal stofjes dat weg komt van Quilt-Atelier, waar ik overigens heel fijn ben geholpen door Trijntje. Voor mij een reden om eens naar haar winkel te gaan om nog meer antieke lapjes te halen (eerst maar even m'n spaarvarken spekken ;-) )
Onderste rij zijn wat "moderne" lapjes. Ze passen erbij.....maar ik weet eigenlijk nog niet of ik ze in mijn Dear Jane zal gaan gebruiken.
Ik wil toch meer naar de antieke uitstraling gaan. Zie hier mijn onzekerheid over de lapjes. Gek he, is het mijn onervarenheid? wil ik alles te "perfectionistisch" hebben? of doe ik gewoon te moeilijk? Ik wist niet dat het verzamelen van lappies zo moelijk zou kunnen zijn hahaha.

Maar blij ben ik wel met mijn stofjes hoor!! Vanochtend lagen ze uitgestalt op tafel en zat er even een momentje naar te staren en te dromen....."Halloooo wat ben jij dan aan het doen" zegt Raymond opeens die naast me stond. Hij snapt het geloof ik nog niet zo ;-)

Lieve Groetjes
Tertia

zondag 5 juni 2011

Dat was een lekker lang weekend

Hallootjes!!
We zijn weer thuis hoor! Wat een lekker lang weekend was dit zeg, heerlijk. Het weer was voortreffelijk en ik denk dat ik niet de enige ben geweest die zo heeft genoten.
Wij zaten inderdaad op de camping! (kon haast niet missen he ;-) )
Ik heb van alles en niks gedaan.......

Natuurlijk heb ik gequilt, maar op een gegeven moment was het zó warm, dat ik maar een boek ben gaan lezen. Tja die moest natuurlijk uit.



"Haar naam was Sarah"
Een verhaal over een Joods meisje in Parijs tijdens de 2e wereld oorlog, “verweven” met een verhaal over iemand uit het heden.
Boeiend om te lezen, met een diepe stille zucht toen het boek uit was.
Er is ook een film van gemaakt, die ik binnenkort dus wil gaan zien.

Vrijdag ben ik met een vriendin naar Vaassen geweest. Voor mij was het de eerste keer dat ik naar een quilttentoonstelling ging!
Wat een prachtige locatie, kasteel Cannenburgh





Wat jammer dat je binnen geen foto's mocht maken van de quilts. Je mocht ze zelfs niet aanraken, al was het maar eventjes....Ik liep dus maar met mijn handen op de rug hahaha.


Ik heb vele leuke, mooie quilts gezien. Niet alles zal mijn smaak zijn, maar dat mag toch ;-)
Daarna heb ik mij verlekkerd aan alle leuke dingetjes, stofjes en prulletjes die ze bij de quiltwinkeltjes hadden. Ik heb een aantal FQ voor mijn Dear Jane gekocht. Foto's volgen nog hoor!

Ondertussen is Raymond druk bezig geweest. We konden van iemand zomaar een grote buiten tafel krijgen. Er moesten alleen nieuwe planken op. Voor Raymond geen probleem. De tafel heeft ook nog een mooie kleur gekregen (oranje), dezelfde kleur als dat de schuur en de pergola heeft. Zo is alles een eenheid.



Nu is de wens nog een 6-tal mooie stoelen. We zijn ons aan het oriënteren wat we willen, mooi vinden en wat binnen ons budget past. Helaas is onze wensenlijst nogal lang, dus we zullen keuzes moeten maken en w.s dit jaar geen nieuwe stoelen komen. Maar ach...beetje bij beetje wordt ons plekkie ontzettend mooi hoor :-)

Ik ben ook een stuk verder gekomen met mijn sampler. Ik zal aankomende week foto's maken en jullie natuurlijk laten zien. (tenminste als jullie dat leuk vinden hoor)
Voor nu ga ik even mijn ronde weblogs doen, lezen en reageren.

Lieve Groetjes
Tertia

woensdag 1 juni 2011

Round Robin juni 2011

Vandaag mogen we onze gemaakte randen weer laten zien.
Het was een flinke uitdaging deze keer. Normaal quilt/patch ik op de hand maar deze persoon gaf de voorkeur om het machinaal te doen.

In eerste instantie had ik een borduur (machinaal) er bij bedacht. De letter "LOVE" omdat het middenstuk ook een hartje is. Maar toch vond ik het niet bij het geheel passen.
Dus toch iets anders bedenken......Nu zag ik in de quiltmania hele leuke zandlopertjes, dus dat patroon heb ik gebruikt.
Nu de stofkeuze qua kleur nog bedenken. Ook dat vond ik erg moeilijk. De eerste rand van de quilt was al erg donker terwijl het middenstuk lichtroze van kleur is. Ik heb gekozen om die kleur terug te laten komen.
Het oogt nu wel heel "explosief" door de lichte rand maar anderzijds frist het geheel alles op. Ik hoop maar dat degene van wie deze blok is het mooi vind (ben er toch een beetje onzeker over, hoe lastig is het om voor iemand anders wat te maken)
Ik heb in ieder geval wel mijn best gedaan.




Ik heb de foto even flink bewerkt. Het middenblok met de randen eromheen heb ik even "gemozaiëkt" op deze manier kan je het kleurgebruik nog wel zien alleen de randen zelf niet. Mijn gemaakte rand uiteraard wel ;-)
Ik heb in ieder geval weer heel veel geleerd!

Lieve Groetjes
Tertia