dinsdag 28 januari 2014

Kiplasagne met stroganoffsaus

Gisteren maakte ik tijd voor een "probeer recept"
Kiplasagne met stroganoffsaus

Voor 4 personen
  • 2eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300gr. kipgehakt, maar ik gebruikte kipfilet in hele kleine blokjes gesneden
  • 250gr. champignons (was ik vergeten te halen, dus zat er deze keer niet bij in)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400gr)
  • 1 pak mix voor macaronisaus stroganoff (Honig)
  • 250gr. lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella, in plakjes of geraspte kaas
  • 1theel. gedroogde oregano
  • ovenschaal
Verwarm de oven voor tot 180'C
Verhit in een hapjespan olijfolie. Fruit de ui. Voeg het kipgehakt toe en bak rul (ik bakte de blokjes kipfilet aan) 
Bak de champingnons en paprika 5 min. mee. Voeg het blik tomatenblokjes met 400ml water en de sausmix toe. Breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Schep een beetje saus in de ovenschaal en dek af met de lasagnebladen. Maak met de rest van de saus en lasagnebladen meer lagen. Eindig met een laag stroganoffsaus. Verdeel de mozzarella (of geraspte kaas) met de oregano erover. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30min. gaar.
Lekker met een frisse groene salade.

De schaal was schoon op gegaan voordat ik een foto van wilde maken.
Dat zegt denk ik wel genoeg ;-)
Daarnaast wilde Kimberley dit recept in "haar boekje" hebben. 
(de beste recepten worden voor haar op geschreven, voor als ze later het huis uit gaat)
Dus conclusie:
Dit recept is goedgekeurd in Huize Terray :-)

De moeite waard om te proberen!!
Lieve Groetjes
Tertia

7 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk... alleen die mix voor stroganoffsaus daar kunnen we hier naar fluiten! Dus zullen we zelf iets moeten verzinnen maar dat zal ook wel lukken... ik kreeg meteen honger bij het lezen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit, eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammie, klinkt lekker! Ik geloof dat ik de groenten in de diepvries heb liggen, ook nog kip,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het leest heerlijk krijg er honger van, maar vandaag is het bij ons gewoon stampot boerenkool. Ook lekker. Groeten Tiny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmm, lekker. Oh ja, wil je mijn blog ook even vermelden in je kolom van Crochet Along?

    Liefs, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mmm dat klinkt lekker, 'k zal het recept bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. IK haak de deken van 2014. Bij week 4 blijft hij week 3 laden 😢

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!