maandag 13 februari 2017

Weekmenu #7




Een nieuwe week, dus een nieuw weekmenu.
Deze week geen culinaire hoogstandjes.
We hadden zelfs te maken met een mislukt probeer recept :-(

Weekmenu #7

Maandag: Nasi,
Eigenlijk heb ik hier niet echt een recept voor.
Ik kook rijst en in mijn wok bak ik gehakt of kipfilet, net wat ik in huis hebt.
Rode paprika, uitje, een knoflookje, een pakket nasi groenten omdat het zo lekker makkelijk is ;-)
Deze keer serveerde ik een gebakken ei erbij en satésaus.

Dinsdag: Sperziebonen, aardappelen en een gehaktschnitzel

Woensdag: Macaroni met shoarma, super snel en eenvoudig klaargemaakt.
Het is een van onze favoriete macaronigerecht.
Klik HIER voor het recept

Donderdag: Spinazie, aardappelen, een gekookt eitje, hamburger.

Vrijdag: het plan was Slastamp(pot) maar het was één grote massieve klomp geworden. Ik ga jullie niet eens het recept geven.....van narigheid snel maar de airfryer aangezet en friet gebakken, met dat ene verse worstje wat ik bij de slastamp serveerde.
Ook wel eens een kookflater gehad? Vast wel ;-) en wat doen jullie dan? Opeten of uitwijken naar iets anders?

Zaterdag: Erwtensoep, ik beken....gewoon uit een blik van Unox omdat dit net zo lekker is en veel sneller dan zelf maken. Wij hebben met ons drietjes genoeg aan één blik.
Erbij een extra rookworst en stokbrood met kruidenboter en katenspek.
Wij hebben zitten smikkelen.

Zondag: Zelfgemaakte plaatpizza!
Want de lekkerste pizza maak je gewoon zelf.
Het deeg bereidde ik volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Deze keer kwam de pizzabodem van de Aldi (inkooptip)

Een grote ovenplaat vet ik lichtjes in en daarop leg ik het uitgerolde deeg.
Ik begin met een tomatensaus, een uitgelekt blik tomenblokjes, 2 kleine blikjes tomatenpuree en wat gedroogde oregano en basilicum mengen in een kom.
Met een lepel verdeel je de tomatensaus over het deeg.
Dit is de basis, nu kan je beleggen met ingrediënten die je lekker vind.

Denkbeeldig verdeel ik de plaatpizza in 3-en.
Een deel voor manlief.
Zijn favoriete topping is: shoarmavlees (eerst even aanbakken in een pan) ui, champignons, rode paprika en ananas. Als laatste (veel) geraspte kaas.

Pubermeisje wilde ham, klein beetje shoarma, mozzarella kaas en geraspte kaas erop.

En ik kon niet zo goed kiezen.....dus ik deelde mijn stukje in tweeën.
De ene kant belegde ik met ham, ananas en geraspte kaas.
De andere kant met salami, rode paprika, mozzarella en geraspte kaas.

De hele plaat ging schoon op *U*

Genoeg variatie voor de vraag "Wat eten we vandaag" dacht ik zo ;-) 

Lieve Groetjes
Tertia

  

3 opmerkingen:

  1. Ik baal er altijd vreselijk van als een recept anders uitpakt dan dat je had verwacht.
    Als het echt niet lekker is dan wijken we uit naar een koolhydraat arme boterham met kaas!
    Mijn weekmenu ziet er iets anders uit, met weinig koolhydraten.
    Eet smakelijk deze week.
    Groetjes Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alles lijkt me lekker maar ik ben het niet eens me je snert verhaal. :-)) Ik vind zelf gemaakte snert echt het allerlekkerst! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wie dingen uitprobeert met koken kan soms eens een misser hebben. Soms is het nog provisorisch op te lossen. Helaas is er heel af en toe een noodplan nodig. Fijn dat jullie dan de airfryer kunnen gebruiken.
    Jouw slastamppot doet mij denken aan slasoep. Brrr, nooit proberen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!