woensdag 30 maart 2011

Van een lunch tot bierdophoudertjes.......

Wat een lieve reakties kreeg ik over mijn stoere kanjers die de survivaltocht hadden gelopen. Maar één ding wil ik even recht zetten.....Hahaha Raymond is toch écht wel mijn DH (deze afkortingen gebruik ik eigenlijk niet, vandaar misschien de verwarring met een zoon) Maargoed, het blijven mijn kanjers natuurlijk groot en klein ;-)

Zo'n 2á3 x-per jaar gaan Kimberley en ik "shoppen". Lekker wij met ons twee op stap in de stad. Meestal om kleding te scoren en vandaag was het weer eens zover. Met het mooie lenteweer is het tijd om nieuwe zomerspul te kopen want kleine meisjes worden groter (sneller dan ik zou willen....)
Dus mijn grote dochter en ik hadden een lunchafspraak, want ja....voordat er geshopt gaat worden moeten we eerst goed eten!! Dochterlief een tosti salami/kaas met icetea (mam...dat vind ik zóóó lekker die prikkels in icetea ;-) ) en voor mij een bruine pistolet met brie mmmmmmjammie en een cappucino. Goed begin van onze shopmiddag :-)

We scoorde maarliefs 2 setjes kleding voor Kimberley, nu nog een paar gewone t-shirts erbij en ze kan de zomer weer door.

En ik heb mezelf een nieuwe fiets gekocht....Jaja ik heb grof geld uitgegeven.
Al tijden ben ik op zoek naar een andere (nieuwe) fiets. Tweedehands vond ik niet echt een optie eigenlijk dus zo her en der wezen kijken voor een nieuwe. Nou het budget dat ik in gedachten had toch maar bijgesteld want foeiiii....wat kunnen fietsen prijzig zijn. Oke er bestaan goedkopere versies maar soms kan goedkoop ook duurkoop zijn.
Nu zag ik deze week in de HEMA-folder een alleraardigst "opoe-fiets"



Helemaal hip en in, maar daarnaast weet ik dat ze heerlijk fietsen en dat vind ik eigenlijk nog belangrijker!! In de folder zag de fiets er super degelijk en stevig uit, maarja hoe-is-tie-in-het-echt???
Dat heb ik vandaag kunnen zien, erop gezeten en goed gekeurd door mij :-))) met 2 jaar garantie en 10 jaar garantie op het frame durf ik dat wel aan. En de ervaring met HEMA is dat ze goed spul hebben.
Natuurlijk hoort er ook een transportrek en een bakkersmand erbij dus ik fiets helemaal compleet nieuw rond. Zaterdag ga ik 'm ophalen (de fiets past niet in onze auto)
Ik ben helemaal HAPPY!!!

ENNNNNN er zijn weer een paar blauwe klos rakkers gemaakt. Ik vond ze schattig geworden, maar Raymond (mijn DH ;-) ) zag er toch iets anders in......



"bierdophoudertjes" NOUJAAAAAAAA moet toch niet gékker worden he!

Zo en nu rennen en vliegen, dadelijk komen een stel dames hier voor een BEE (zoals we het noemen) Gezellig kletsen, onze vordering op quiltgebied laten zien, technieken uitwisselen en lekker aan onze projecten verder freubelen.
Morgen avond kom ik bij medebloggers lezen.
Iedereen een hele fijne avond!!

Lieve Groetjes
Tertia

zondag 27 maart 2011

Zo Trots

Vandaag deden Kimberley en Raymond mee aan de survivaltocht in Wesepe.
Met een grote groep kinderen (voornamelijk schoolgenootjes) en een aantal vaders/moeders liepen ze een 5km lange tocht met allemaal survivalhindernissen.



Bij de finish kregen de kinderen hun welverdiende medaille!



Je snapt vast wel dat ik een super trotse mama ben!
Lieve Groetjes
Tertia

vrijdag 25 maart 2011

Dronkenmans pad maar dan anders en een siggy

Het heeft even geduurd voordat alle chaos uit mijn quiltbox weer was verdwenen.
Maar de "Drunkard's Path" is klaar. Ik heb ervoor gekozen om niet het oorspronkelijke patroon te gebruiken, maar alle onderdelen zo te leggen dat het een "bloem" is geworden.



Intussen ben ik ook bezig geweest met de eerste randen te maken voor het RoundRobin 2011 project. Op 1 april (en dat is écht geen grap) kan ik jullie daar meer over laten zien.

En vorige week ontving ik een prachtige siggy van Alice



Haar siggy is nog in de maak maar er komt er eentje retour Alice!!

Ik wil iedereen een hele fijne weekend wensen!
Lieve Groetjes
Tertia

maandag 21 maart 2011

In het zonnetje



Zie Russel daar eens liggen :-)
Hij is zo aan het genieten van het zonnetje en ikke ook!!!

Vanochtend druk geweest om de woonkamer aan de kant te krijgen en als "beloning" mag ik nu heerlijk gaan quilten. Lekker in de zon dus!

Ik wens iedereen een zonnig maandag
Lieve Groetjes
Tertia

vrijdag 18 maart 2011

Chaos en verjaardagsdrukte

Sjonge sjonge....wat ik nou aantrof in mijn hobbybox.....Nadat ik ijverig alle stukjes van mijn blok in elkaar had gezet, dacht ik toch echt dat ik alles netjes had opgeborgen.
Maar toen ik verder wilde gaan patchen bleek er een grote chaos te zijn. Kijk nou eens :-(



Een één of andere dronken man ofzo, heeft al mijn blokjes door elkaar zitten husselen. Dat is toch niet normaal!! Hoe krijg ik dit weer op het goede pad.....we zullen zien of we dit mooi kunnen krijgen, maar helaas heb ik vandaag weinig tijd voor gefreubel

Want mijn mannetje is vandaag 37 jaar geworden!! Een persoonlijke verjaardags geo-coin heeft hij van ons gekregen (ik zal er nog een fotootje van maken) en daar was hij heel erg blij mee.
Ondertussen heb ik al een appeltaart gebakken en vanmiddag maar eens even een kwarktaart maken.
Maar niet alleen viert Raymond zijn verjaardag vandaag. Ook de meester van Kimberley heeft feest en voor hem moest natuurlijk ook even een kadootje gemaakt worden.



Een geborduurde handdoek met lekkere douchegel, volgens mij altijd wel handig na het fietsen, dat de meester zo graag doet.

Zo ik ga hier maar eens even aan de slag, in het weekend kom ik even bij de andere bloggers lezen, ik heb helaas nu eventjes geen tijd.
Prettig weekend!!
Lieve Groetjes
Tertia

dinsdag 15 maart 2011

Werk in uitvoering

Ik ben druk bezig hoor.......



Een ervaren quiltster kan vast wel raden met welke blok ik bezig ben.....Maar hoe zal deze er uit gaan zien??????????????
Jaaaahhhhhhhhh.............
Kom de volgende keer maar weer kijken ;-)

Lieve Groetjes
Tertia

zaterdag 12 maart 2011

Een kadootje van mijn man gekregen

Wisten jullie al dat ik van bakjes, mandjes en doosjes houdt?
Je kan er lekker van alles in opbergen en opruimen. Sommigen mensen beweren dat het een tic van me is, maar ik vind het wel heerlijk geordend zo.

Tja al die quiltspullen die ik de laatste jaar heb verzameld, daar had ik nog niet echt een fijn plekje voor gevonden. Overal lag wel wat.....(tot ergernis van mijn andere gezinsleden)

Vanaf vandaag niet meer, want ik heb een "kadootje" van mijn mannetje gekregen




Mooi he zo'n houten box!
Maar wat zit erin??
Kom maar eens verder kijken....dan zal ik de deksel eraf halen






Wauwwwwwwwwwwwww, wat ziet dat er geordend uit!
Mooie vakjes voor mijn garenklosjes, spelden en scharen, m'n vingerhoedje en naalden.
In het midden een grote vak waar ik mijn blokken in kan leggen. Ik heb er een vaatdoekje passend ingemaakt zodat alle kleine delen van een blok blijven "plakken" en niet pardoes weg kunnen waaien of eruit kunnen vallen.






Goh, zelfs mijn snijmat en lineaal past erin!


En er is zelfs nog ruimte genoeg om wat lapjes stof mee te nemen.
Dat lege bakje rechts onderin, is mijn prullenbakje. Zit hij vol kan ik het bakje er zo uit halen en legen in de grote afvalbak.



En weet je....wanneer je de deksel omdraait zit daar een schuurpapiertje.



Nee schuren hoeft niet meer ;-) Maar het is wel superhandig om daar een lapje stof op te leggen, wanneer ik deze wil uittekenen. Door het schuurpapier glijdt en glibbert mijn stofje niet weg. Dat is handig he :-)

Deze mooie quiltbox heeft mijn man voor mij gemaakt! Wat lief he en ik ben er ook onwijs blij mee.
Deze box kan ik in zijn geheel zo oppakken en meenemen naar de camping waar wij in het kampeerseizoen zowat elke weekend en vakantie zijn. Zo heb ik alles bij de hand wat ik nodig hebt om te gaan quilten.

Heb jij niet zo'n handig man, maar zou je ook zo'n handige quiltbox willen hebben. Ik heb een soort gelijke gespot bij Mascha in haar webshop

Lieve Groetjes
Tertia

vrijdag 11 maart 2011

10-minuten blokken

Ojee ik wilde helemaal niet aan nog een quilt gaan beginnen. Niet eerder voordat ik er eentje (de eerste) helemaal af zou hebben.
Tis me niet gelukt..........

Op diverse blogs zag ik HET you-tube filmpje, die ene over de 10-minuten blokken. Ik vond het er zo grappig uit zien.
En toen zag ik dat verschillende mensen in blogland deze blokken gingen maken en toen vond ik ze nóg leuker.
Zo leuk dat ik eindelijk een bestemming had gevonden voor het samplerpakje van moda "Breakfast at Tiffany's" dat ik nog had liggen.



Maarja ik wil een grote quilt ervan maken. Dus zo kwamen er nog twee pakjes bij.
Vandaag had ik tijd gevonden om ermee aan de slag te gaan.
Het eerste blok ging al fout....ik naaide het tussenblok op zijn kop.
Dus nog maar even een keer het filmpje weer goed bekijken. (Of twee keer ;-))
En zo had ik na een uurtje toch 4 blokjes in elkaar

de volgende foto's zijn vluchtig genomen en dus rommelig





De tussenblokjes moeten nog vast genaaid worden. Ik ben er nog niet over uit of ik ze omvouw of dat ik ze gewoon recht laat.....

Jeetje weer een ufo op de stapel....waar gaat dit heen? Hahahahaha.
Lieve Groetjes
Tertia

P.s hierbij nog even het you tube filmpje voor degene die niet weten waar het om gaat


woensdag 9 maart 2011

Die blauwe rakkers toch.....

Ze blijven me bezig houden.
Mijn koffie/thee staat koud te worden, het eten komt later op tafel te staan, tijd om naar de w.c. te gaan gun ik mezelf niet, want nog heel eventjes gauw dit blokje afmaken.
En zo zijn er weer pardoes 6 stuks gemaakt!



Totaal komt ik daarmee op de eerste 25 stuks (nog 350 te gaan *lol* )
Kijk.....het wordt, nu ik de blokjes zo naast elkaar leg, al een heus kloslapje.



Maar nu moet ik ze toch heel eventjes opzij leggen. Mijn samplerquilt wil immers ook afgemaakt worden. Vanavond ga ik maar eens even de Dronken mans pad uittekenen en snijden :-)

Lieve Groetjes
Tertia

zaterdag 5 maart 2011

Zaterdag = klosjesdag

Vast wel bekend in logland, voor degene die ermee bezig zijn.
Zaterdag = klosjesdag. Update van de klosjes die je de afgelopen week hebt gemaakt.

Ik doe wel mee aan klosjes, maar liever niet aan de klosjesdag. Ik maak mijn klosjes tussendoor en soms heb ik niks gemaakt en soms wel wat. Daarnaast wil ik geen verplichting hebben om elke zaterdag een update te geven.
Dus jullie zien mijn klosjes wanneer ik er een stel af heb.
Toevallig is dat vandaag.
Dus zie hier, op deze klosjesdag, 7 blauwe rakkers erbij!!



Totaal kom ik hiermee op 19 stuks.
Lieve Groetjes
Tertia

donderdag 3 maart 2011

Dutch Rose & Baskets

Tadaaaaaaaaaa.............
Deze 2 blokken zijn klaar!!!





Met name de "Dutch Rose" vind ik ontzettend mooi geworden....ahummm al zeg ik het zelf, heel eerlijk gezegt ;-)
Bij de "Baskets" had ik wat moeite om de hengels goed op hun plek te krijgen maar al bij al toch niet slecht gedaan.

Vanuit de kast roepen de blauwe lapjes en klosjes heel hard om aandacht, hopelijk heb ik dit weekend tijd voor ze. Op de planning staat ook om de randen voor de Round Robin te gaan maken en er moet stof geknipt worden voor de laatste twee blokjes van mijn samplerquilt, blok 14 de "Log Cabin Variation" en blok 15 de "Drunkard's Path".
Genoeg te doen dus.

Lieve Groetjes
Tertia

woensdag 2 maart 2011

Heartswap

Mijn berichtje over de hartenruil is te vroeg.
Ik had 1 maart beloofd maar eigenlijk "mogen" we pas 5 maart onze hartje showen.
Alleen ik kan niet meer wachten hoor......Dus hierbij mijn gekregen hartje van Esther

Wat een vrolijk hartje he, heel erg voorjaars en zo heel anders dan het hartje dat ik heb gemaakt voor Annelies






Ik vind het een geslaagde ruil, dank je wel voor het hartje Esther en dank je wel voor de organisatie Katrien!!

Lieve Groetjes
Tertia