Foto moest snel worden gemaakt want voor ik het wist was de salade alweer op ;-) |
Mmmmm vandaag aten wij een super lekkere, zelfgemaakte aardappelsalade,
Het recept is een blijvertje en ik wil het graag delen met jullie.
Voor 4 personen:
400 gr (nieuwe) krielaardappeltjes in de schil
150 gr. uitgebakken spekreepjes
2 fijngesneden sjalotjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels bieslookringetjes
1 eetlepel mosterd
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels slagroom (ik gebruikte crème fraîche)
peper en zout
eventueel slablaadjes en bieslook om te garneren
Kook de gewassen en schoongeborstelde krielaardappeltjes in water met wat zout. Giet ze af als ze net gaar zijn en laat ze even afkoelen.
Snijd ze dan in plakjes.
Tijdens het koken van de aardappeltjes, de mayonaise gladroeren met de mosterd en de slagroom (of crème fraîche). Voeg hier de peterselie, bieslook en fijngesneden sjalotjes aan toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Vermeng de nog warme aardappelplakjes met de saus en voeg de uitgebakken spekjes erbij. Meng alles goed door elkaar en laat het in de koelkast goed afkoelen.
Haal de salade 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Is de salade te stevig, de saus is helemaal in de aardappeltjes getrokken, voeg dan nog wat room toe om de salade weer smeuïg te maken.
Schep de salade op een mooie schaal en garneer eventueel met slablaadjes en bestrooi met bieslook.
Ik had nog een eitje over en voegde dat er op het laatst nog aan toe ;-) (variatie tip)
Erg lekker met bbq-vlees.
Eet smakelijk!
Lieve Groetjes
Tertia
Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt goed en ziet er lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt goed. Ik ga dit in de vakantie maar eens maken ;) Ik ga het iets aanpassen ivm mijn vetarme dieet, kijken hoe dat uit gaat pakken ;)
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heerlijk, dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenlekker lijkt me dat. Ga ik ook maar eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenDat zit er heerlijk uit. Handig om zo'n recept te hebben voor de warme dagen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Margaret
Dat lijkt me een lekker recept, bedankt!
BeantwoordenVerwijderen