vrijdag 4 maart 2016

Gebakken aardappeltjes maar dan net even iets anders ;-)




Mmmmm wij hebben gisteren heerlijk gesmikkeld.
Het oorspronkelijke recept komt van de blog "Keuken liefde" , maar omdat ik met wat kliekjes zat heb ik het recept een beetje aangepast.
Dit is mijn versie.

Gebakken aardappeltjes met spek, kipfilet en ei.

Vastkokende aardappelen, geschild in blokjes
Een half pakje magere spekreepjes ( 150gram)
1 kipfilet, in blokjes gesneden en bestrooid met kerriepoeder
3 eieren
geraspte kaas
3 bosuitjes, in kleine stukjes gesneden
peper en zout
kerriepoeder
bak&braad

Bak op laag vuur de spekjes uit in een droge pan. Voeg de kipfiletblokjes toe en roerbak deze mee. Voeg eventueel naar smaak nog wat kerriepoeder en zout toe.

Bak in een andere (ruime) koekenpan met wat bak&braad de aardappeltjes op een hoog vuur tot ze gaar en goudbruin zijn. Breng op smaak met wat peper en zout.
Voeg de gebakken spek en kipfilet toe en hussel alles door elkaar.

Schuif de aardappels in de pan opzij en breek hier een ei in.
Zet het vuur laag en strooi de geraspte kaas over de aardappels en ei.
Strooi de kleine stukjes bosui over het geheel en laat de eieren langzaam stollen.

Pas de hoeveelheid ingredi├źnten aan het aantal personen aan. Wij aten dit met ons tweetjes ;-)  

Je zou nog kunnen overwegen om een paar gesneden champignons mee te bakken.
Of wat paprika.
Met een lekker salade heb je een volwaardig avondmaaltje.
Zoals ik al zei....wij hebben heerlijk gesmikkeld.
Trouwens ook een goed recept om straks op de camping in de skottelbraai te maken.

Eet smakelijk!

Lieve Groetjes
Tertia


5 opmerkingen:

  1. frittata noemen ze dit geloof ik, je kan er naar hartelust mee varieren en het is heel geschikt om restjes weg te werken. Het ziet er heel lekker uit Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker en makkelijk, lekker makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker en makkelijk, lekker makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!