donderdag 6 oktober 2022

Dialoog met mezelf Na het maken van de "Ratsche winterblankie", was het mandje al snel weer gevuld met mooie nieuwe bolletjes. Een ajourribbeldeken naar patroon van "ByClaire" 

Het zijn -door de jaren heen- gespaarden bollen Royal, Saskia en Action-garen.


Het patroon is een heerlijk tomeloos haakproject.
Heel fijn om er bij te pakken wanneer haken een rustmomentje van de dag is


Maar naarmate ik een paar toeren verder kwam, dacht ik steeds vaker mwahhhh.....


Het patroon is fantastisch, maar over hoe de kleuren gingen uitpakken begon ik steeds minder enthousiast worden.

Alle kleuren bij elkaar in het mandje vind ik erg mooi, maar het kwam niet tot uiting bij de strepen.

Het werkte voor mij demotiverend.... ik raakte teleurgesteld in mijn kunnen (ook gezien de rand bij mijn laatste deken, dat ging ook niet van een leien dakje)

Wat ging er mis?? Ik kreeg via Instagram en Facebook serieus goede tips en adviezen. Zo lief  om te lezen.Tja...het patroon is fantastisch, het kleurenpallet is ook erg mooi, maar samen zijn ze gewoon geen match. Dat kan.....
Ik ging er zo niet blij van worden, dus ik heb alles uitgehaald.

Dit was vlak voor onze vakantie naar Rhodos.
Op dat moment besloot ik ook om eens géén haakwerkje met vakantie mee te nemen.
Even afstand van alle haakperikelen. 
Wel was ik erg bang dat ik het haken erg zou gaan missen tijdens een ontspannen vakantie.

Maar eigenlijk viel dat best wel mee....
Natuurlijk heb ik weleens een momentje gehad van "mmm, nu was het wel fijn dat ik iets te haken had gehad" maar die momenten waren best te overzien.
Daarin tegen heb ik lekker veel boeken gelezen, dat was eigenlijk ook wel erg fijn. 
En natuurlijk heb ik overdacht wat er nou de laatste tijd mis ging met haken.

Ik heb niet alle antwoorden kunnen vinden, maar ik denk dat het wél te maken heeft met een overflow aan ideeën/ patronen en wolletjes dat ik heb liggen, waarvan ik iets MOET gaan haken.
En ook grote, langdurige projecten, zoals het haken van dekens (wat ik toch het allerliefste doe) hakken er best wel bij in.

Zou het niet beter zijn, om eens (tussendoor) ook wat kleinere projecten te gaan haken, bedacht ik zelf?
En misschien is het ook handiger om eerst af te maken waarmee je bezig bent en niet als een soort van -kip zonder kop-, weer iets nieuws gaan starten.

Zo interessant, zulke dialogen met mezelf  *U*

Ik heb besloten dat sommige projecten, waar ik als een -kip zonder kop- aan begonnen was, niet meer af gemaakt gaan worden. Want waarom liggen ze, al dan niet jaren, onafgemaakt in een mandje/doos of whatever........????

Ook wil (of moet) ik mijn wol voorraad eens flink gaan uitspitten....er liggen bollen te wachten tot ze ooit gehaakt worden tot het project wat ik ervoor had bedacht, maar dat ooit duurt bij sommige bollen wel erg lang. 
Ook liggen er bollen te wachten, waarvan ik niet snap dat ik ze ooit gekocht heb.

Maar afstand doen van bolletjes wol vind ik wel heel erg lastig :-( (iemand een tip om deze klus iets luchtiger te maken) En stel dat ik ze wil gaan verkopen? Is er misschien vanuit mijn bloglezers de interesse om bollen/boeken en dat soort spul over te nemen, tegen een lief prijsje??

Waar een haakloze vakantie al dan niet goed voor is, hé ;-)

Lieve Haakgroetjes
Tertia5 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar hoor Tertia. Mensen met een hobby zijn vaak van die verzamelaars. En wat je eerst geweldig leuk vindt ga je soms niet meer afmaken, om wat voor reden dan ook. En je huis begint dan uit te pullen. Ik heb net een vuilniszak vol bolletjes via een kennis geschonken aan een groep die voor goede doelen haakt. Zij blij en ik blij. Met lapjes heb ik gemerkt dat verkopen via je blog en een goede optie kan zijn. Succes met je dilemma.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed hè, om zo af en toe de boel te overdenken? Dat valt niet mee, maar helpt je vaak wel verder.
  Via je blog en/of insta kun je vast anderen blij maken met bolletjes die jezelf niet meer denkt te gebruiken. Of naar een goed doel. Daar zijn ze er meestal heel blij mee. Vaak worden er dan dekentjes van gehaakt voor kinderen en mensen in de kou. Dat geeft mij altijd een goed gevoel.
  Ik ga weer even aan de haak. Ben met een tas bezig. Een tomeloos haken project en lekker compact. Dat zijn mijn favorieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Tertia, Wat goed dat je aan het opruimen bent en dat zou ik ook moeten doen, want als je huis opgeruimd is, is je geest ook weer opgeruimd. Dan is er weer plaats voor nieuwe creaties.
  Ik leg de mooiste/leukste ideeën of patronen boven op de stapel en dingen van 'die wil ik nog wel eens gaan maken' komen onderop te liggen.
  Mijn overgebleven bolletjes schenk ik meestal aan een verzorgingshuis of een school.
  Veel succes met opruimen.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken het, een kast (of kamer) die uitpuilt van de wol, want ja, van elk bolletje kan je nog wel iets leuks maken. Ik heb een keer alle restanten aan een goed doel geschonken. Soms zijn basisscholen er ook erg blij mee en je kunt het ook gewoon naar de kringloopwinkel brengen. Daar maak je mensen weer blij die misschien een iets kleinere portemonnee hebben. En het ruimt wel heerlijk op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Tertia,
  Ik ken het zeker, die projecten die maar niet afkomen. Soms is het goed om even na te denken waar je heen wil met je hobby. Ik vind kleine projecten erg fijn om tussendoor te doen. Dat werkt vaak heel goed. Ik heb momenteel nog 4 dekens liggen waar ik af en toe aan probeer te werken haha. Succes met het doorspitten van je wolvoorraad.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!