woensdag 23 november 2011

Balans zien te vinden

Een vrije dag vandaag......
Ik start de dag rustig met een bak koffie



De eerste drie weken werken is achter de rug en met de dag vind ik het steeds leuker vinden. Alle dingen die moeten gebeuren begin ik steeds meer onder de knie te krijgen, leuke collega's en thuis loopt het eigenlijk ook wel op rolletjes

Wanneer ik vrij ben moet er natuurlijk nog wel het één en ander in het huishouden gedaan worden. Maar omdat ik op wisselende tijden werk en vrij ben moet ik een juiste balans zien te vinden in mijn vrije tijd.....Tijd voor mezelf is eigenlijk ook heel belangrijk en die gun ik mezelf niet even altijd :-(
De laatste tijd kom ik dus weinig aan quilten toe, af en toe lees ik nog wel blogs maar het reageren op...schiet er nog wel eens bij in :-(
Dus mocht je denken....He waar is die Terts nou? Ik lees wel maar ben iets minder actief met reageren.

Vandaag dan toch een stukje huishouden doen en vanmiddag "quality time" met dochterlief, ook niet geheel onbelangrijk ;-)
Morgen GA ik hobbiën ;-)

Lieve Groetjes
Tertia

15 opmerkingen:

  1. veel succes met het vinden van de juiste balans,ik heb daar moeite mee,ik hoor het wel misschien heb je goede tip,groetjes irena

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Tertia,

    Ik zit nu ook in die situatie, dat ik een balans zoek tussen thuisonderwijs/huishouden/tijd voor anderen en mezelf/... dus je bent niet alleen :-)

    Ik vind het wel chapeau van je hoor, na zolang huismoeder ineens terug een job hebben, lijkt me best eng, allee het begin toch ,niet?

    Groetjes, Jaimie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. gewoon alles op zijn tijd en ja vooral ook tijd inplannen voor jezelf. Wat als je gewoon aan houdt: een of twee uurtje per dag voor het huishouden, uit school tijd voor die kleine meid en tussendoor tijd voor quilten? Dan heb je wel een verdeling en moet je ook echt stoppen na die twee uurtjes. Voor mij werkt het goed ook al heeft het een andere oorzaak/reden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach, je kan nu eenmaal niet alles tegelijk. Weet je wat voor mij werkt? Ik doe waar ik op dat moment zin in heb. Dit kan je op heel veel toepassen, alleen voor de kindjes geldt een uitzondering,die hebben altijd voorrang (bij mij tenminste!)Maar ik realiseer me heel goed, dat het niet voor iedereen werkt hoor. Als je zenuwachtig van stof of wachtende was of strijkwerk of, vul maar in,wordt dan kan je beter een schemaatje maken. Waarschijnlijk heb je over een poosje die balans vanzelf te pakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik begrijp beslist de spagaat, waar je
    nu in zit, ook al is alles nog zo leuk. Ik zit eigenlijk zelf ook nog
    te zoeken naar mijn ritme. Pas 2 dagen
    op op kleindochter, werk vaak 1 dag in
    de week in de eigen zaak en daarnaast
    nog 1 hond, 2 grote kinders en een
    druk huishouden, groot huis, tuin.....
    meestal komt de hobby dan op het laatst, en daar geniet ik juist zo
    van. De balans zien te vinden is
    daarin inderdaad heel belangrijk!
    Ik ben benieuwd hoe anderen dit
    doen, dus hou ik je blog in de
    gaten! Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn te lezen dat je het zo leuk hebt op je werk en ach dat langskomen komt later wel weer eerst maar weer je balans gevonden hebben dat is belangrijker. Veel plezier vandaag met je dochter.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is altijd moeilijk om als er iets verandert in je leven alles weer in het gareel te laten lopen. Maar je slaagt er vast wel in.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gaat helemaal goed komen Tertia!!
    Veel plezier morgen bij het hobbiën!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het is heel belangrijk om tijd voor jezelf voor wat jij wilt doen te houden. Ik werk nu niet meer, maar ik heb heel lang 40 of meer uren per week gewerkt. Ik schoot er vaak zelf bij in. Het gezin en het huis gaan wel door en vragen wel aandacht maar juist tijd voor jezelf is heel belangrijk. Balans vinden is dus noodzaak , groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hou jezelf goed in de gaten, hoor! Voor dat je er erg in hebt glijdt het van je weg. Qualitytime met je kinderen is altijd super en morgen ook nog hobbiën... wie wil dat nou niet??

    Liefs, Yvonne
    quibiquilts.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het kost altijd even tijd om de juiste balans te vinden. Dat is heel normaal. Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Klinkt bekend in de oren, balans vinden. En als je je balans hebt gevonden zien we je wel weer verschijnen. Veel plezier morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je leest, bijna iedereen heeft er last van...... zo ook ik, hoor!
    Het is soms niet eenvoudig een goede balans te vinden; maar vergeet nooit, dat wanneer jij niet lekker in je vel zit omdat je nooit aan je hobby toekomt, dat de rest ook niet goed loopt.
    Gewoon af en toe vooral voor JEZELF kiezen..... ;)))
    En daarna voor je huishouden.......
    Sterkte en liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat fijn dat je het met je werk zo naar je zin hebt, dat je niet meer zo veel reageert is niet erg hoor als je maar niet van het blogtoneel verdwijnt, het is wel gezellig zo af en toe te lezen hoe het met je gaat. Groetjes van Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een nieuwe baan kost energie, maar leuk dat je er zoveel voldoening uit haalt. Ik dacht al waar is ze nu;);). Lekker een hobby dag inlassen is altijd goed, de sinttasjes zijn net af;)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!