zondag 29 december 2013

Berichtje vanuit mijn hart

Zoveel mensen, zoveel wensen....

De laatste dagen zijn er verhitte discussies op de facebookgroep gaande wat me eigenlijk best wel een beetje verdrietig blijft maken.

Weten jullie mijn berichtje nog in november???

KLIK om te lezen.....

Daarin vertelde ik over een prachtige dekentje dat ik via pinterest zag.
Een Engels-talig patroon

KLIK om naar dát patroon te gaan.

Gewoon een bestaand patroon dat al enkele maanden op het internet GRATIS is te downloaden.
Omdat ik slecht in Engelse patronen ben, heb ik Jolanda benaderd met de vraag of zij hem wilde vertalen.
Door onze eigen enthousiasme is het idee geboren om  dit patroon, vertaald naar het Nederlands ,ook als een Crochet Along neer te zetten.

Een laagdrempelig en gemakkelijk project voor iedereen!!
Start vanaf 3 januari 2014
(ivm alle voorbereidingen van de Nederlandse versie)

Jolanda en ik lanceerde dit idee op onze blogs en de facebookgroep.
Van alle kanten kwamen er enthousiaste reacties.
Ik wil graag meedoen, kan dat?
Natuurlijk mag dat!!


Massaal werden (en worden) er bollen Stylecraft zo-dan-niet andere bollen wol in huis gehaald.
Aftellen naar 3 januari is begonnen.

Maar na de enthousiaste reacties hoor ik nu  ook heel veel negatieve geluiden van alle kanten.

Sommige enthousiastelingen kunnen niet wachten en zijn "alvast"begonnen.
Helemaal prima, als jij wel gemakkelijk de Engelstalige patronen kan lezen moet je dat gewoon doen.
Maar dan vraag ik mij wel af....waarom doe je dan mee met de Crochet Along?
Die juist bedoelt is voor de mensen die ook moeite hebben met Engelse patronen, die het leuk vinden om gezamenlijk aan een project te haken.
We hebben aldoor gezegd niks moet en alles mag.
Alleen het plaatsen van foto's en nu zelfs stukken van het Engelstalige patroon op de facebookgroep zelf vinden Jolanda en ik niet zo "leuk"

Wij steken heel veel vrije tijd in deze vertaling, met bijbehorende stap voor stap foto's hoe je een steek moet haken. 
Het lijkt of ons werk en ons idee van de Crochet Along hiermee helemaal niet wordt gewaardeerd door sommige mensen (of snappen ze dat niet)
Zelfs op blogs lees ik nu verhalen/reacties die zich negatief over "de beheerders" worden uitgelaten.

Dit geeft mij persoonlijk een hele trap in mijn maag dat ik er misselijk van wordt.

Ik wil iedereen mee laten genieten van een geweldige deken.
En of je dat nou via de Engelse versie doet of per 3 januari via onze Nederlandse Crochet Along.

Al deze commotie over een Crochet Along dat nog niet eens begonnen is.
Zijn de verwachtingen dan zo hoog??
Jolanda en ik hebben het patroon met veel plezier vertaald. Met veel plezier aan de deken gehaakt en foto's ervan gemaakt voor de stap-voor-stap-foto's

En dan krijgen we als dank (???)
Een hele bak lading negativiteit over ons heen.

:-(

De impact is voor mij groot, mijn hart huilt
Omdat een goed bedoelt enthousiast ideetje hiermee helemaal naar beneden wordt gehaald!

Berichtje vanuit mijn hart
Tertia

109 opmerkingen:

 1. Ohhhhh niet doen.....ik vind het juist zo tof wat jullie doen....en ik durf het bijna niet zeggen maar ik ben dus ook al.begonnen....SORRYYYYY....maar het lijkt mij zo plezant...en ik jeb nu twee weken vakantie en daarna weer druk, dus ik wilde al.wat voorsprong hebben, zodat ik achteraf niet zou afhaken....maar ik wist echt niet dat dat negatief overkwam....is dus echt echt echt niet de bedoeling hoor, ik beschouw het niet als een wedstrijd, gewoon een keileuke ontdekking..en als het kriebelt....ik denk dat de meeste "vroegbeginners" zo,denken hoor...
  Ik,zit niet op facebook, dus ik,weet niet precies hoe het zit daar, maar ik ben echt al,een week superblij met jullie idee en heb er al heeeeel veel plezier aan beleefd, ik,denk echt dat ik,deze keer een deken ga afkrijgen....allé ik wil jullie echt een hart onder de riem steken hoor
  Niet opgeven hé, want ik ken er ook veel die wel vol ongeduld wachten op den derde januari...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, echt niet leuk, maar laat je moed niet zakken, er is altijd wat, maar er zijn er nog zoveel die gewoon a.s. vrijdag mee gaan doen (ik waarschijnlijk 1 dag later, maar dat is een ander verhaal :P)
  Jullie hebben zo goed je best gedaan en dat waardeer ik enorm!
  Knuffel, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal met je eens. Ik ben erg blij dat jullie dit doen, ben nog niet zo goed in haken en hoop op deze manier een hoop te leren en een deken gehaakt te krijgen. Ik twijfel erg of ik de fbgroep moet verlaten door alle commotie. Ik ben wel je blog gaan volgen, dus de deken gaat er komen. Of alle patronen gaan lukken, geen idee, maar ik ga het proberen. Lukt het niet dan wordt het een deken met gewoon rechte strepen die ik beheers. Haha. Hoe dan ook, ik heb er zin in en hoop dat mijn bestelde garen er op tijd is.
  Het is super dat jullie deze vertaling voor ons maken en ik geloof graag dat er ontzettend veel tijd in zit en al heeft gezeten.
  x Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laat de 1200 mensen die mee willen doen jouw/jullie positieve energie geven en leg het negatieve naast je neer, dat hou je nu eenmaal altijd
  Ik doe in ieder geval mee, jullie doen heel veel mensen plezier met deze deken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Trek het je niet aan, laat dit de pret niet bederven! We gaan gewoon op 3 januari beginnen en wie eerder wilt starten doet dat op zijn eigen blog. Daar is iedereen vrij in, want het is een gratis patroon. Laat je niet gek maken door opmerkingen, het is nu eenmaal veel makkelijker om iets vanachter de pc te roepen, dan het in iemands gezicht te zeggen. Dat is toch een beetje inherent aan het internet. Blijf vooral kijken naar de positieve dingen die uit deze Crochet Along voort komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sluit me hier volldig bij aan!

   En dank voor al jullie werk, we gaan er gewoon een fantastische actie van maken, jullie hebben zoveel mensen mee kunnen nemen in jullie enthousiasme!

   Verwijderen
 6. Ik begrijp jouw helemaal...en ik kijk uit naar 3 januari...heb er zin in, wou altijd een deken maken, maar het kwam er nooit van, maar nu wel...steek alsjeblieft geen energie in die mensen die zo negatief willen, die zullen er altijd zijn...er zijn nog heel veel mensen die positief zijn en daar ben ik er 1 van.....een dikke knuffel en tot 3 januari

  Liefs Klaske Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het is heel jammer hoe mensen het voor je kunnen verpesten maar ga daar boven staan je hebt zoveel die wel wachten tot 3 januari en daar doe je het tenslotte voor. Prachtig dekentje trouwens, groetjes Elena

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve lieve Tertia, ik denk dat ik namens heel veel haaksters praat als ik zeg DANK JE WEL!!! Jullie hebben n geweldig project gelanceerd! Wij zijn daar wel heel erg blij en dankbaar voor!! Dank je wel!! Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. pfff. Jammer dathet allemaal zo moet gaan! zelf
  lees ik makkelijk engelse patronen, maar vind het idee van SAMEN haken juist zo leuk. En daarom doe ik mee!
  Ga ajb door met dit leuke idee!
  groet Yvonne
  www.y1962.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dit heb ik dus ook..! ook als je wel engelse patronen leest .. of je bent al begonnen.. prima!
   alleen het idee om elke week samen met andere haak(verslaafden) hetzelfde te doen.. heerlijk!

   Verwijderen
 10. nou meid ik wil je graag een hart onder de riem steken,jammer dat sommigen zo negatief zijn.ikzelf ben heel blij met de vertaling en zal dan ook pas 3 januari beginnen.GEWELDIG dat je er zo veel tijd aan besteed hebt en ik denk dat de meesten dat vinden.laat je de kop niet gek maken

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat je ook doet, het is toch nooit goed. Er is altijd wel iemand die kritiek heeft, en/of het beter weet. Snap heel goed dat jullie het niet leuk vinden zoals het nu gaat, maar vergeet niet dat het overgrote deel wel heel enthousiast is, en dat al jullie werk niet voor niets is. Het is jullie idee, en jullie hebben bedacht hoe je het wilt gaan doen, en daar kies je dan dus voor om mee te doen of niet vind.
  Ikzelf zou ook geen moeite hebben met het engelse patroon, ken ws niet alle steken. Maar doe juist mee vanwege de wijze waarop het gaat......samen beginnen en maar kijken hoe het wordt. Succes, en het gaat vast helemaal goed komen met de CAL. Trouwens, de meeste berichten die ik zie, zijn allemaal positief hoor, en leuke reacties op elkaar mbt de kleuren.

  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kom op hoor! Laat je niet van de kaart brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wil je een hartje onder de riem steken, ikzelf ga meedoen aan de Crochet Along. Niet omdat ik geen Engelse patronen kan lezen, want ik doe niet anders dan uit het Engels haken. Maar omdat het mij echt leuk lijkt om vele voor mij nieuwe steken uit te proberen in groep. Ik waardeer het echt wat jullie doen. Bedankt daarvoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O lieverd(s) wat vind ik dit vreselijk voor jullie zo hardwerkende meiden !

  Ik ben zo ontzettend blij met jullie plan en inzet , ik kan moeilijk engels en haak zeer graag dekens , deze staat al geruime tijd op mijn lijstje en nu eindelijk komt het ervan ! Ik ben er zo blij mee.

  Ik lees helemaal die negatieve dingen niet ...... of jullie moeten het al snel weghalen als goede beheerders van een groep. Laat je / jullie plezier niet vergallen ; een rotte appel zit er altijd wel tussen. Goh het zijn dan ook wel een enorm aantal mensen he ?

  Richt je op de leuke dingen en geniet van de voorpret. Een dikke knuffel van Mispa

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het is heel jammer dat er toch ook zo veel negatieve reaktie's nu komen.
  ik wacht netjes tot 3 januari mijn bolletjes vandaag in een grote mand gedaan en ik ben nu aan het aftellen......Meiden laat je niet ontmoedigen ik vind het super wat jullie voor ons hebben gedaan om het zo laag drempelig te laten zijn. Een raad van mij neem een grote emmer en deponeer alle negatieve reaktie's daar in zo dat we met heel veel plezier en enthousiasme 3 januari kunnen beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve Tertia
  Het negatieve overheerst altijd, maar ik denk dat er meer mensen positief over denken en praten dan negatief. Dus laat je niet uit het veld slaan door dit soort stoorzenders en zie het als hun eigen probleem. Weet dat het hier erg gewaardeerd wordt en ik kan niet wachten (figuurlijk) tot het 3 januari is, heerlijk al die voorbereidingen. Zowel hier thuis als van anderen te zien.
  Dus complimenten voor jou en Jolanda!!!!!!!
  Gr. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik en vijf andere die geen facebook hebben kijken erg uit naar 3 januari. We hebben al zoveel plezier met het uitzoeken van de wol en de kleuren. Wij vinden het een heel leuk project en zijn jullie dankbaar dat jullie er zoveel energie en moeite voor doen. Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het is heel jammer dat er mensen zijn die zo op je ziel kunnen trappen, maar die zullen er altijd zijn, jammer genoeg. Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel blij ben met jullie en hoop dat al die negativiteit snel voorbij is.
  Want de meeste willen alleen maar gezellig meedoen en we laten dat toch niet verpesten door een stel negatievelingen!
  Straks, kan ik dankzij jullie werk genieten van een mooie gehaakte deken en daar kan ik alleen maar blij van worden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dank je wel voor alle moeite en tijd en enthousiasme die jullie in het project steken. Laat je niet gek maken. Laat de eerste van de negativelingen maar opstaan om zelf iets te organiseren. Dat kan denk ik lang duren.
  Blijf er plezier in houden want je doet er mij heel veel plezier mee en ik ben denk ik niet de enige. Je hebt onze quiltbee aan de haak gekregen en dat is super!
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ach jee , ik kan wel zeggen leg het naast je neer ,maar ik snap het gevoel wel, al die tijd die je erin steekt.
  Ik haak nog niet zo lang en vindt het geweldig om mee te doen, om zoveel mogelijk te leren.
  Een dikke knuffel die kant op .groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Laat je vooral niet gek maken door een aantal dames die hun eigen plan trekken. Ik vind het juist een leuk idee om samen aan een deken te werken (in mijn geval 2 zelfs ;) )
  Ik heb zelf geen probleem met Engelstalige patronen maar kan wel heel goed een stok achter de deur gebruiken! Ik verwacht dat jullie heel veel mensen een plezier doen met deze CAL (dat zie je nu ook al gebeuren), en alhoewel het heel erg moeilijk kan zijn ...probeer de negatievelingen je het plezier in het haken van deze deken niet af te laten nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. He wat vervelend is dit ,ik snap die mensen niet maar jouw verdriet wel en de pijn die het jouw doet maar laat je niet gek maken!!!! Steek je energie niet in deze negativiteit maar in de leuke dingen. Ik kijk uit naar 3 januari en een heel aantal vriendinnen met mij.
  Groetjes Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik volg je enthousiaste berichten al een tijdje, ook al ga ik niet mee doen aan de corchet along. Helaas dit jaar heel druk met andere haakdingen, maar ik hoop met heel mijn hart dat je de moed niet laat zakken. Het is een geweldige actie en ik hoop dat hij het jaar er na herhaald gaat worden. Ik wil heel graag deelnemen aan dit evenement, maar zou pas echt kunnen beginnen na 1 februari. Ik ben diegene de met de haakmarathon bezig is. Dus ik weet wat een energie een goede actie kost. Dus kop op en dan spring ik vanaf februari bij, als me dat gaat lukken en anders doe ik zeker de volgende keer mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Niets van aantrekken!! Ik zit ook met smart op 3 jan te wachten maar dat heeft een aantal redenen zoals ik kan geen engels patroon lezen dus ben heeeeel blij met jullie vertaling, en ik ken mezelf als ik nu wel zou kunnen beginnen dan had ik hem 3 jan al af want ik heb geen stop wil alles meteen afhebben....met het gevolg dat ik helemaal crazy was geweest 3 jan en nu moet ik geduldig elke week maar een paar toeren haken dus kan niet vlug vlug dus hopelijk leer ik mijn geduld onder controle te houden hihi dus gewoon niets van aantrekken degene die al begonnen zijn snappen dat ze nog niks moeten laten zien en ach die zo negatief over jullie zijn....ik zeg hier altijd tegen mijn dochters dat is meestal jaloersigheid (ook niet gemeen bedoeld he) dus ik en samen met mij heel veel anderen zitten startklaar met onze bolletjes en gaan elke week genieten van jullie vertalingen om na zoveel weken lekker met z'n allen onder ons mooi gehaakt dekentje te zitten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik snap je pijn, verdriet en teleurstelling! Zelf haak ik graag, maar ik vind Engelse patronen toch nog steeds een stap tever. Ik heb geen idee of ik mee kan doen met jullie project. Maar ik vind het geweldig, dat jullie daar zoveel tijd, energie en enthousiasme in steken.
  Probeer die negatieve dingen zoveel mogelijk naast je neer te leggen! Dat kost zóveel energie, die je veel beter aan leuke dingen kunt besteden.
  Ga vooral door en er zullen heel veel haaksters dankbaar zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hallo Tertia
  Ik, en ik denk samen met mij nog heel veel andere blogsters, zitten af te tellen tot 3 januari. Ik vind het gewoon een heel apart gevoel om te weten dat er zoveel mensen tegelijk aan eenzelfde project bezig zijn. Dat hebben we aan jullie prachtinitiatief te danken! En het is inderdaad zoals Vee hierboven zegt dat er mensen zijn die soms een week geen tijd hebben en dus al een beetje gestart zijn. Dat is op zich toch niet zo erg... (we halen die allemaal wel in! haha!) We doen het samen of we nu 2 rijtjes voor of achter zitten dat maakt toch niet zoveel uit. Ik vind het fantastisch van jullie om zo een haakhype teweeg te brengen en diegene die niet makkelijk een engels patroon lezen (ik ben daar nl. ook te lui voor) zijn jullie superdankbaar! Op Facebook vond ik het wel erg venijnig worden en daarom heb ik me uit die groep verwijderd maar op de blogs lees ik alleen maar enthousiaste verhalen! Sommigen gaan zelfs aan meerdere plaids tegelijk werken! Wees maar niet verdrietig! Jullie zijn super! Nog 5 nachtjes slapen en dan.......zijn we allemaal bezig met de plaid! En je maakt me wel nieuwsgierig naar de stap voor stap foto's! Een hele dikke mercie voor dit leuke project!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Helemaal mee eens.
  Als je niet op een positieve manier met dit item om kunt gaan maak dan je eigen groep aan. Ik weet nog wel een originele titel: Negatief over iedereen , maar ik kan het wel goed.
  OLaat je door zo een soort mensen niet van de wijs brengen. Het idee is goed en de mensen die positief zijn waarderen jullie er ook om.
  De "niet kunnen wachters en negatievelingen "moet maar hun eigen groep opzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Sinds kort haak ik weer. Na een moeilijke periode zie ik het licht weer schijnen door te hsken. Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan een groot project. Ik neem mijn petje voor jullie af dat jullie dit doen. Ik vind het helemaal geweldig en het kan niet snel genoeg 3 januari zijn. Dank je wel voor wat jullie doen. Laat die andere maar beginnen, er blijven genoeg mensen over die jullie werk waarderen

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik sluit me aan bij bovenstaande reacties! Ik vind het echt top dat jullie zo veel tijd en werk gestoken hebben in het vertalen van het patroon. Daar ben ik echt heeeeel blij mee want van engelse patronen heb ik geen kaas gegeten. Trek je niets aan van alle negatieve reacties (al is dat misschien makkelijker gezegd dan gedaan). Ik weet zeker dat het overgrote deel van de deelnemers echt heel blij met jullie zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat heb je dit mooi verwoord! Ik kan me de gevoelens en emoties goed voorstellen. Ik zelf heb nog nooit gehaakt. Om mij heen hoor ik steeds dat het zo leuk is. Doordat ik jouw blog tegen kwam ben ik ook enthousiast geworden. Ik-als niet haakster- ga meedoen in de hoop zo een hele hoop steken te leren. Het is jammer dat er altijd mensen baas boven baas willen zijn. Mij hebben jullie in ieder geval enthousiast gemaakt ook om te gaan leren haken. Heel erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Niet teveel van aantrekken, jeetje hier laat je je leven toch niet door bederven. Er zijn belangrijker dingen hoor en echt zelfs de meest goede, lieve, beste mensen hebben tegenstanders, t is niet anders. Je kan het niet iedereen naar de zin maken. Wij verheugen ons er wel echt op en ik persoonlijk kan niet wachten tot mijn garen binnenkomt, heb nog nooit zoiets groots gehaakt. Zie me van de zomer al zitten onder mijn warme deken hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Car Ola (Carola van Duiven)29 december 2013 om 23:05

  Ik snap je emoties, en wil je graag schrijven dat ik mee doe allereerst omdat het lekker in het Nederlands is EN om samen met vele andere aan het zelfde project bezig te zijn EN omdat ik anders NOOIT een deken af krijg ;-) Ik ben bereid je te helpen met de negatieve reacties. PB me gewoon even als je daar wat voor voelt. Ik denk dat iedereen enthousiast is. En misschien zijn sommige te enthousiast. Laat het me weten, ik vind het een vrolijk project. Zou het top vinden als het ook vrolijk blijft :-) (oh ik heb wol in huis, haaknaald nog niet en wacht met SMART heb geen proeflapje geen wat ook, doe gewoon vol mee vanaf volgende week)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Tertia trek het je niet aan ook al is het moeilijk. Het kan kennelijk nooit normaal, een berichtje op facebook en je krijgt een tsunami over je heen. Maar er zijn gelukkig ook heel veel anderen hou je daar aan vast! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ha Tertia en Jolanda, jammer dat het zo gaat. Ik hoop dat alle mensen die in de fb groep zitten van nu af aan positief het nieuwe jaar in gaan met een hartstikke leuk project waar we een jaar lang plezier van kunnen hebben. Ik heb er zin in. Ik vind het een tof plan en ben van plan de hele deken te gaan maken. Met de Nederlandse vertaling van jullie. Ik zou zeggen gooi alle negatieve toestanden meteen van fb. Alleen eventueel opbouwende kritiek kan iets toevoegen.
  M'n haaknaald en bolletje liggen klaar voor de eerste ronde.
  Bedankt voor het leuke idee.
  groeten Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik snap helemaal dat je je voelt zoals je je voelt ( en Jolanda ook). Ik twijfel of ik de Facebook groep zal verlaten en lekker via jouw blog de crochet-a-long zal volgen. Ik ben redelijk actief op FB maar ik zit (ook) niet echt te wachten op al het 'competitie gedoe'... Ik hoop dat jullie allebei je positieve gevoel weer terug krijgen, jullie doen met deze crochet-a-long zoveel mensen een heel groot plezier!!! Ik snap zelf niet heel veel van Engelse patronen en samen met het leren van nieuwe steken is dat de reden dat ik me aangemeld heb. Ik heb er heel veel zin in om op 3 januari met jullie te beginnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Geniet van alle positieve berichten, en laat alle negativiteit langs je heen gaan..... ze zijn het niet waard. En het zegt meer over die ander, als over jou en je maatje.
  Er zijn zoveel mensen blij met jullie crochet along.... ik ben er 1 van :), en dat is waar het om begonnen is toch?
  Ik hoop dat je de moed nu niet laat zakken..... het maakt heel wat los, jullie crochet along...... het wordt een feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Tertia,

  Afgelopen vrijdag kwam ik op jou blog terecht en was direct erg enthousiast. Na een lange moeilijke periode van zorgen die ik net dinsdag heb afgesloten heb je mij weer aan het haken gekregen. Ik straal weer door jullie project. Heb weer een doel. Mijn haakmand staat al 2 jaar onaangeroerd in de kamer. Ik heb 2 dagen met vlinders in mijn buik rondgelopen over de juiste kleurkeuzes dank zei jullie enthousiasme. Trek je de gedragingen van mensen niet aan. Wat ik heb geleerd in die periode dat je dingen moet loslaten en gaan voor de mensen die achter je staan maar vooral voor jezelf. Dat geeft overlevingskracht. Put uit de positieve dingen want daar wordt je sterker van. Ik ben in elk geval een volger en kan niet wachten om te beginnen. Liefs, Dianne

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Meiden laat jullie niet gek maken er zijn echt nog steeds veel mensen die wel wachten tot 3 januari. Ik zelf ben ontzettend blij dat jullie alles vertalen en met ons allemaal de deken willen gaan maken. Ik heb zelf geen problemen met het engelse patroon lezen MAAR wacht echt in spanning op wat er gaat komen en wat voor super deken ik met jullie mag maken. Bedankt voor de hele organisatie !!!! Een lieve groet, Diantha

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ach ach, er zijn altijd mensen die een ander het succes niet gunnen.
  Geniet er lekker van dat er zoveel mensen enthousiast willen meedoen.
  Steek geen energie in negatieve zaken want dat is het niet waard Tertia.
  Meis, ik wens je alle succes van de wereld met dit geweldige project.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Kom op.... samen kunnen we de hele haakwereld aan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Laat je niet gek maken. Degenen die voor het plezier zich hebben aangemeld doen zulke dingen niet. Die gaan lekker voor hun plezier met jullie meedoen. Lekker met een saamhorigheidsgevoel, van we doen het allemaal SAMEN. Geniet daarvan en met jullie vele anderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. ik vind het ook een top idee van jullie en ik wil heel graag meedoen 3 jan heb me bollen wol al inhuis gehaald en hoop ook dat ik alle steken mee kan doen en zonie dan maak ik er een granny stripe deken van maar dan nog wil ik wel er bij blijven voor de steun en wie weet de hulp die ik kan vragen

  mvg

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hou al het goede vast, dit wordt een fantastisch project in 2014, dankzij jullie inzet.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik doe zelf niet mee, maar ik vind het echt heel jammer voor jullie twee dat er negatief wordt gereageerd. Jammer dat jullie goede bedoelingen i.v.m. vertalen blijkbaar niet door iedereen op prijs wordt gesteld. Ik lees via faceboek de berichtjes die gepost zijn en zie heel veel leuke kleuren voorbij komen. Vrouwen die allemaal zin hebben om aan de deken te beginnen en ook aftellen naar 3 Januari. Jammer dat jullie Tertia en Jolanda met een minder fijn gevoel door een aantal mensen bijna de moed hebben laten zakken. Ik kan alleen maar zeggen kom op meiden, ga door voor al die vrouwen die wel wachten en zin hebben om op 3 Januari te beginnen. Laat je niet gek maken het is immers een geweldig idee en ik wens iedereen heel veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ik vind het geweldig wat jullie los gemaakt hebben bij veel handwerksters om samen een deken te haken. Geweldig een Nederlands patroon van zo'n mooie deken. Dank jullie wel voor al jullie inzet en het vele werk. warme groet

  BeantwoordenVerwijderen
 46. We gaan gewoon met z'n allen lekker samen aan de slag.
  Heerlijk om met een Nederlands patroon te werken, waar jullie met veel plezier en energie aan hebben gewerkt.
  Het stimuleert mij om te zien met hoeveel enthousiasme mensen hun garens uitzoeken en straks ook om hun vorderingen te zien.
  Ik heb er zin in! En met mij heel veel anderen!

  Op het grote succes van de Crochet Along 2014!

  Liefs, Margaret


  BeantwoordenVerwijderen
 47. Hè wat vervelend dat je ondanks je geweldige bedoelingen en ideeen toch ook tegen zulke dingen aanloopt. Maar idd, het is hierboven allemaal al benoemd, het is voor mij in ieder geval een erg leuke uitdaging om er mee te gaan beginnen en verder ook een heel gezellige door alle andere leuke meedoeners!! Want de meesten zijn natuurlijk wel heel leuk!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. weet je mijn oma zei altijd ; van domme mensen heb je het meeste last .... en zo is het .
  Ga alstublieft door met waar je bezig was want meer dan 1000 vinden het wel geweldig , aan wat jullie bezig zijn....
  liefs Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Alvast bedankt voor al de moeite die jullie doen en hopelijk geef je niet op. Ik,start in ieder geval,pas op 3 januari en vind het tof dat je naar iets kan uitkijken om samen dit project te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Hoi Hoi

  Ik hoop van harte dat je het naast je neer kunt leggen negatieve mensen zijn er altijd en overal

  Ik ben volger geworden van je blog en ga straks even een link plaatsen op mijn blog misschien vindt je het leuk om volger te worden bij mij heb het blog gisteren net aangemaakt hihihi

  http://wiashaaksels.blogspot.com

  En jahaaaaa ik ga toch mee doen zo superrrr dit project heb er zin in
  Groetjes Wia

  BeantwoordenVerwijderen
 51. ik heb nog helemaal geen reacties gegeven op niks niet, maar wil dat nu toch wel even doen. Tuurlijk zitten overal 'rotte appels' tussen, en ik kan me voorstellen dat het je aantrekt als je er zo veel tijd en energie in steekt, maar laat het van je af glijden. Er zijn zovele aanmeldingen, de meeste zijn gewoon geduldig al dan niet ongeduldig keurig af aan het wachten op 3 januari. Ik en met mij VELE anderen waarderen het zoooo erg wat jullie voor ons doen! Engelse patronen zijn aan mij niet besteed, maar al zou het in nederlands op internet staan, dan nog, ik zit vol zenuwen kan ik hier wel aan meedoen, maar omdat we het met zn allen gaan doen, en ik mocht ik er niet uitkomen om hulp kan vragen aan deze hele grote groep, doe ik mee. Want dan weet ik , iedereen is dan op dat moment bij dat punt, dus dan weten ze waar ik mee worstel als ik er niet uit kom. Het idee van een groep, het samen haken, en dan de vorderingen bekijken, dat trekt me. En ik waardeer het zo dat jullie er zo veel tijd in steken. Jullie zijn toppers. En wat jammer van die mensen die haantje de voorste willen zijn. Ik schenk er geen aandacht aan. heb ook tot nu toe nergens op gereageerd, maar hier wilde ik toch even op reageren. Het zou toch veel te jammer zijn als door die paar mensen die nu zo bezig zijn, alle lol en plezier zou verdwijnen. Nee hoor dames nog steeds de meerderheid zit geduldig al dan niet ongeduldig in de startblokken, en allen tellen we af tot 3 januari. Ik kijk er naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Ik wilde altijd al een deken haken, maar de grootte van zo'n project hield me tegen. Welk patroon, welke wol, hoeveel, welke naald, zou ik het wel vol houden???? Nu gaik dankzij jou 2 (!) dekens haken (hoop ik, haha). 3-4 toeren per deken per week zie ik wel zitten. Door jou is het overzichtelijk geworden. Lat je alsjeblieft niet van de wijs brengen door een aantal vervelende mensen! Want hoeveel deden er ook alweer mee??? 12000??? Wow geweldig! Ik zeg een top idee! Maar tussen die 1200 super enthousiaste mensen die staan te popelen om te beginnen of stiekem al gestart zijn, omdat ze het zo'n goed idee vonden, zitten natuurlijk een groepje jaloerse mensen. Je leest toch hoop ik ook álle positieve reacties? Want dat zijn er heel, heel erg veel, veel meer dan die paar negatieve. Ik weet heus wel dat de nevatieve reacties harder aan komen, maar weet dat het overgrote deel enthousiast wacht tot de aftrap! Ik in ieder geval wel! Sterkte en trek je niet te veel aan van de negatieve reacties, hoewel dat natuurlijk altijd lastig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Lieve Tertia,
  Wat een hoop venijn is er idd in de groep... Ik snap het niet. Het is een prachtig patroon en ik denk dat jullie net de "pech" hebben dat het gewoon online te vinden is. Degenen die al gestart zijn hadden veel waarde kunnen toevoegen maar er zijn nu veel weggegaan omdat ze bestookt werden met negativiteit. Maar dat is niet jullie schuld!!!! Jullie hebben er onwijs veel moeite ingestopt en ik weet hoeveel vraag er is naar goede Nederlandse patronen. Jullie verdienen een pluim voor het geduld dat jullie tonen in de groep (ik had er denk allang een paar uitgeflikkerd). Ik denk dat het rustiger wordt na 3 januari. Ik volg je hier en op FB maar mijn enthousiasme over FB groepen verminderd omdat er zoveel negatieve berichten worden gelost en er weinig overzicht is... Als je nog een moderator nodig hebt geef maar een gil, maar ik denk dat je altijd een rotte appel ergens tussen hebt zitten... Hou vol Tertia!

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Ook ik heb m'n facebookaccount opgezegd. Ik was geschrokken van zoveel negativiteit. Dat zijn jullie niet waard. Ik ben een eenzame haakster en breister en ga me vanaf nu warmen aan de blog-reacties met daarbij behorende positieve, lieve, creatieve mensen.
  Bedenk, dat alle negatieve reacties enz. meer zegt over die mensen zelf, dan over jullie. Ga alsjeblieft door!!!!!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Meisje toch Laat het je niet raken...
  Zoals je weet was ik al begonnen, niet om jullie een trap na te geven, of omdat ik jullie werk niet waardeer. Juist wel! En ja ik lees wel engelse patronen. En waarom ik dan toch mee doe? en toch al eerder ben begonnen.... Ik ben ziek, heb weken waarin er niks maar dan ook niks uit mijn handen kan komen, en ik veel tijd doorbreng in het ziekenhuis, als ik me beter voel heb ik volle dagen, ben vaak van huis van 7.45 tot 19.30 moet daarna nog koken eten en ons huishouden een beetje bijhouden, dus ook dan blijft er weinig tijd.... De stok achter de deur van elke week een paar strepen... Die heb ik écht nodig. Waarom dan niet wachten tot de derde? het is simpel: op dit moment ben ik redelijk fit, en heb ik een paar vrije dagen. Ik wilde van dit moment gebruik maken omdat ik weet dat er nog heel veel andere dagen/weken zullen volgen waarin ik niet zal halen wat er op de planning staat. Liefs Janet

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Hoi Tertia,

  Volgens mij zeggen al deze positieve reacties genoeg!

  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Lieve meiden, maak je niet druk. Alle negatieve reacties zegt alles over deze dames en niet over jou/jullie. Ik weet zeker dat 95% van de deelneemsters gewoon vol spanning wacht op vrijdag. Ik in ieder geval wel hoewel ik zo zou kunnen beginnen. Voor mij is de fun om na het startsein met kloppend hart te gaan beginnen. Ook wil ik jullie bedanken voor al jullie harde werken hieraan en niet te vergeten voor het ontstaan van dit geweldige project. Eerst gezellig oudjaar vieren en gezond en gelukkig het nieuwe jaar in.
  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Beste Tertia,
  Ik ben blij dat je deze along bent begonnen. Ik doe graag mee! Dank je wel voor alle energie die je er insteekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Hoi Tertia, ik kan me je gevoel goed voorstellen, maar ik hoop dat je toch het positieve kunt blijven zien: al die mensen die je wél waarderen en bijna niet kunnen wachten tot het 3 jan is... Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.....

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Hallo Tertia,

  Trek je toch niets aan van al die negatieve zeurpieten. Ik vind het een geweldig idee van jullie. Of zijn ze soms jaloers dat ze zelf niet op het idee gekomen zijn? Er zijn toch wel belangrijkere dingen op deze wereld waar je je druk om kunt maken. De stoom komt af en toe uit mijn oren als ik sommige reacties lees. Ik wacht geduldig af tot 3 januari en ik wens je een gezellig uiteinde en een mooi 2014 toe!
  En die negatievelingen veel wijsheid in het nieuwe jaar. Want je zult zo maar in elkaar zitten............

  Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Wat jammer van al die negatieve mensen die zal je altijd vinden
  maar ik vind het een mooi projekt en start pas op vrijdag .ik wil jou en je familie een aangenaam 2014wensen en nog veel haakplezier

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Meid trek het je niet aan, het is een super idee. Al dat negatieve gedoe naast hè neer leggen en lekker je eigen gang gaan. Fijne jaarwisseling

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Ik vind jullie initiatief heel erg leuk en wil jullie daarvoor hartelijk bedanken. Jullie enthousiasme en de energie die jullie er insteken is geweldig!.
  Kan mij voorstellen dat het overweldigend is hoeveel mensen er meedoen, jullie hebben zo maar een hype op gang gebracht en heel veel mensen aan het haken gezet en samenhorigheid gekweekt. Helaas worden er wat vervelende opmerkingen gemaakt en lijkt het bedoeld of onbedoeld soms dat jullie inzet etc niet gewaardeerd wordt. Echt dat is maar een heel klein deel van de grote massa, houd daar aan vast en wees apetrots op wat jullie teweeg brengen.
  Het is een super initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 64. :-D voilà zie! Nog maar 4 nachtjes slapen! Proeflapje is klaar, haaknaald nummer 3! Alle voorbereidingen zijn gemaakt! Nu enkel nog aftellen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Lieve meiden.. wat vind ik het jammer dat er met zulke projecten altijd zoveel gezeur is.. ik kan me voorstellen dat het jullie raakt.... maar ik wil jullie laten weten dat ik het ZEER OP PRIJS stel, al het werk dat jullie voor ons doen.... en ik zou zeggen, probeer het naast je neer te leggen.. ik weet dat het moeilijk is... maar toch..er zijn er genoeg die het allemaal wel op prijs stellen...en die andere.. zijn zeurpieten.. er staat duidelijk op facebook, geen foto's .. maar mensen luisteren en lezen slecht... Laten er we er een GROOT FEEST van maken.... ik kan niet wachten tot we gaan beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 66. OP elk leuk en goed bedacht idee komen negatieve reacties!! Dat is van alle tijden. Ik begrijp dat je hier verdrietig van wordt want het raakt je!!
  Nu weet ik zeker dat ik ga 'inhaken'.... Al was het alleen al om jou/jullie een hart (haaknaald) onder de riem te steken.
  Laatst heb ik ook met de adventssjaal meegedaan (zie mijn blog) en ook niet de hele tijd 'bij' geweest. Maar hij is wel af. En het idee dat heel veel mensen aan datzelfde project werken in -ongeveer- dezelfde tijd dat geeft een soort "wij samen" gevoel. Tenminste, zo heb ik het wel ervaren.
  Gewoon doorgaan joh! Jullie hebben er al zo veel tijd ingestoken... zou zo jammer zijn als je je door negatievelingen laat 'ringeloren'....
  Kop op hoor!!
  Lieve groet,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Je ziet met al die positieve reactie dat er nog heel veel mensen wachten op die bewuste 3 januari. De moet niet laten zakken jullie hebben prachtig werk gedaan om dit op poten te zetten.

  Nog 4 dagen en ik mag starten

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Ik heb alle positieve reacties van hierboven niet allemaal gelezen maar ik weet zeker dat dit je goed doet. Zelf ben je enthousiast over iets en dat wil je dat delen, Geweldig vind ik dat. Ik lees jullie berichten en ik even afwachten of ik mee ga doen. Maar laat je niet ontmoedigen door het neg. want dat is heel gemakkkelijk om dit als buitenstaander te ventileren. Ik wil jullie in ieder geval bedanken voor het leuke initiatief. Ga er voor en beleef zelf het grootste plezier er aan. Ik blijf jullie volgen. Hakend of niet. Groeten Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Hallo Tertia, Op Faceboek had je de negatieve reacties, maar ik hoop da de reacties op je blog deze te niet doen. De meesten van ons vinden het fijn dat je dit organiseert en we gezellig met zijn allen aan de haak gaan. Ik geniet er in ieder geval en hoop dat jij dat ook weer gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Ik vind het zo leuk dat jij en Jolanda dit organiseren! Ik verheug me op 3 januari aanstaande! Ik kan wel engelse haaktermen lezen, maar het was eerlijk gezegd niet in mijn hoofd opgekomen om al te beginnen. Het is toch een CAL, dat doe je toch together. Dank jullie wel voor het organiseren!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Ik sluit me aan bij de reacties hier boven! Ga vooral door met JULLIE project. Uit ervaring weet ik dat heeeeel veeeeeel personen je berichtjes lezen maar geen reakties achterlaten......(Joost mag weten waarom ze dat niet doen, wand juist die reacties zijn zo leuk!)
  Als ze dat wel hadden gedaan, zou je nu weten dat 99% JULLIE project zal toejuichen! Laat je dus niet kisten door die ene % negatievelingen en laat die hard lopers (euh haaksters) maar gaan!

  KOM OP EN VEEL SUCCES!

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Ik had ook al even op facebook gereageerd. Ik hoopte dat met mijn berichtje over mijn kids die te midden tussen een hoop andere haaksters heerlijk op de grond hun kleurtjes zaten uit te zoeken je ook kon zien hoe leuke ontmoetingen ontstonden door deze leuke haak- actie.
  Ik hoop dat alle positieve en leuke reacties hier en op facebook je een steuntje in de rug zijn om de negatieve ervaringen los te kunnen laten.
  Geniet van de van de positieve reacties en geniet straks vooral van al die mooie dekens die gehaakt worden en dat zijn er heel veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Lieve Tertia en Jolanda,
  Fantastisch vind ik het dat jullie deze CAL op poten zetten! Dank je wel voor iets leuks om naar uit te kijken. Ik geniet nu al en kijk uit naar 3 januari.
  Veel sterkte en succes het komende jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Blijf alsjeblieft gewoon doorgaan met dit leuke project!! Inmiddels heb ik al twee andere dames enthousiast gemaakt voor dit mooie haakproject! Ook mijn vingers kriebelen om aan de slag te gaan, maar des te leuker om te wachten tot 3 januari! Heerlijk iets nieuws in het vooruitzicht in de maand januari.... gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Lieve Tertia en Jolanda,
  dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn...Ik ben via mijn zusje op de hoogte gebracht van dit initiatief. Ik haakte net een paar weken, mijn zusje nog niet. Maar inmiddels is ook bij mijn andere zusje en mijn moeder het virus toegeslagen. We hebben een mega bestelling gedaan, de bollen zijn onderweg, en we hebben de grootste lol met elkaar! We hebben zelfs een groeps-gesprek op WhattsApp....., de mannen worden horendol van ons! Trek je alsjeblieft niks aan van de negatieve reacties, het is superleuk om dit met elkaar te doen!

  Liefs Diana.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Verwijder al de negatieve berichten, het is jullie facebook pagina. Geniet van de mensen, die van jullie genieten, zoals ik en al die andere honderden!!! Die vol spanning én geduld wachten tot het 3 januari is om samen met jullie dit geweldige evenement, want dat is het gewoon al, te beginnen! Het is fantastisch wat jullie doen en ja, er zijn altijd mensen die dat niet kunnen hebben of wat ook. Probeer je er echt niet te veel van aan te trekken, 'gewoon deleten', echt! Er zijn er meer die het wel waarderen!!! knuffel, Nancy!

  BeantwoordenVerwijderen
 77. DE bedoeling hiervan was toch dat we vanaf 3 januari gingen beginnen? Nou dat ben ik wel van plan. Heb de wolletjes in huisen het kriebelt aan alle kanten. Als je daar niet op kunt wachten dan begin je toch in het engels...be my guest, maar ag dat dan niet lopen verkondigen bij de rest die wel netjes wacht....toch?
  Nou een warm hart voor jullie Tertia en Jolanda. Wat een super initiatief. Wordt er zelf reuze vrolijk van.....laat je niet kisten door al die reacties van mensen die denken dat het leuk is om een goed idee te boycotten.
  Ik sta achter jullie!!! Ik hoop straks met 3 dekens te gaan beginnen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Jammer, er zijn blijkbaar altijd mensen die moeten laten zien dat ze het beter/ sneller kunnen! Juist het wachten op elke keer een nieuw randje is zo leuk en trouwens hardlopers zijn doorlopers, maar laat je niet teleurstellen heel veel mensen willen wel wachten en genieten van het vooruitzicht! Alvast mijn dank voor jullie inzet. Ik ben er in ieder geval blij mee. Gr Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Ik snap je gevoel helemaal. Maar laat je niet uit het veld slaan.
  Kijk naar de positieve mensen die allemaal mee willen doen en lees de gezellige berichtjes op FB. Alle berichten die je pijn doen, haal je gewoon lekker weg.
  Ik kijk in elk geval uit naar de CAL! Een mooie kans om eindelijk eens een groot project te gaan haken met alle wolletjes die ik daarvoor verzameld heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Lieve, lieve, Tertia. Wat jammer dat er zo veel mensen zijn die jullie inspanningen niet waarderen. Zelf heb ik die reacties nog niet gezien. Ik heb de facebookpagina ook niet bezocht.
  Eigenlijk was ik nog aan het twijfelen of ik mee zou doen. Ik heb al zo veel omhanden. En nog altijd twijfel ik. Het is heel goed mogelijk dat ik later aanhaak (let op de woordspeling) en alsnog mee doe. Het is wel een superleuk project Dus bij deze alvast bedankt voor jullie moeite en inspanning. Laat je plezier niet vergallen door een aantal enthousiastelingen (zo zullen we ze maar noemen). Haal je plezier uit de 82 reacties (!!!!) hier voor mij. Van mensen die het wél waarderen. Ook die zijn er veel. Veel meer dan die andere.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Er zijn altijd mensen die het verpesten voor anderen. Jullie kunnen niet anders dan met een vrolijk gezicht verder gaan, want de mensen hierboven hebben het al gezegd: hartstikke leuk initiatief. En als iemand eerder start, dan mag dat toch( maar ja, ook bij mij springen garen en haaknaald van spanning uit de haakmand( nog ff wachten zeg ik steeds)). Maar je negatief uitlaten over dit super idee is kinderachtig en stom. Gauw verwijderen en lekker doorgaan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Tertia, ik ben juist door jullie enthousiasme om, ik ga meedoen.
  Juist omdat het patroon vertaald wordt. En ik lees dat jullie ook stap-voor-stap foto's maken. Super. Ik ben een haakbeginner.
  Ga garen bestellen en wacht op jullie startsein.
  Ik Facebook niet, probeer de negatieve reacties te negeren.
  Dames, ga zo door!!
  Groetjes,
  IngridR

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Ik heb de wolletjes ook in huis en wacht met plezier op de derde om samen te beginnen :-)
  Mij gaat het om samen doen, daar zit voor mij de lol.
  Zet em op dames!!

  Dank jullie wel voor dit leuke initiatief!
  Doortje

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Tertia trek je er niets van aan, als je al deze positieve reactie's leest weet je waar je het voor doet. Een gelukkig gezond en creatief 2014.
  Groeten Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Kom op Tertia, trek het je alsjeblieft niet zo aan. Er zijn altijd mensen die moeten en zullen katten maar gelukkig veel en veel meer mensen die al jullie werk ontzettend waarderen. Ik heb de wol in huis, kan niet wachten tot de eerste instructies komen en heb er ontzettend veel zin in. En met mij vele tientallen andere haaksters die jullie inzet ontzettend op prijs stellen.
  We gaan er een mooi, creatief en hoopvol 2014 van maken met elke week een stukje haken aan onze dekens. Heel veel dank voor alles en tot snel!
  Hannie Humme

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Heb hier aan dit alles niets toe te voegen. Ik ben zo blij dat jullie het vertaald hebben en ik ga zondag 5 januari van start.
  Mijn kleurkeuze is vele tinten blauw met als accent zwart.
  Dank je wel alvast voor het patroon.

  een blije handwerkmiep

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Heb via mijn zus deze link doorgekregen omdat ik wil leren haken. Het dekentje is geweldig leuk en ik hoop hiermee werkelijk aan de slag te kunnen. Hoop zo goed te worden door jullie uitleg dat ik 2 lappen kan gaan maken en er een poncho van kan maken. Verheug me er enorm op, alvast bedankt voor alle uitleg

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Beste meiden. Via faceboek had ik hier ook al op gereageerd. Trek je maar mooi op aan alle positieve dingen. Zonde van je energie om het negatieve te laten zegevieren. Door dit initiatief zijn zoveel mensen enthousiast geworden en dat geeft zoveel samenhorigheidsgevoel! Ja zelf mijn, nog maar pas hakende dochter gaat meedoen, is super enthousiast! Wij zijn helemaal klaar voor vrijdag! Van ons een dikke pluim! groeten Jenneke en Noëmie

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Geweldig dat jullie dit willen doen!
  Dit verdient een groot compliment!
  Veel succes en een super goed 2014!
  Met vriendelijke groet, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Super dat jullie dit doen maar iedereen moet zelf weten wat hij doet het patroon staat immers al vanaf 2011 op het web.Wat maakt het uit dat de één sneller gaat als de ander.Laat iedereen in zijn waarde ik snap niet dat er zoveel discussie over is. De één vind het leuk om met de kudde mee te lopen en de ander niet.Bovendien doen we het allemaal om het haken omdat het zo leuk is om te doen en ontspannend ,dus laten we ons eigen niet druk maken.Het is vervelend ja als je zo je best doet en er wordt zo op gereageerd maar dat is bij elke hobby een probleem want de één is beter dan de andere (denken ze) ze gunnen elkaar helemaal niets,jammer!
  Ik wens iedereen heel veel succes en plezier met het maken van deze geweldige deken.

  BeantwoordenVerwijderen
 91. ik ben helemaal niet mee met de discussie omdat ik niet haak en dus die berichtjes niet lees, maar als ik dit nu lees: balen! ik begrijp je gevoel. veel courage!

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Ik vind het een superidee!!! het is geweldig wat jullie doen! Hopelijk laten deze positieve boodschappen je inzien dat het wel de moeite is wat jullie doen en er heeeeeeeeeeeeeel veel mensen zijn die jullie werk appreciëren

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Ik vind het een gaaf initiatief en wil erg graag meedoen! Heb net vandaag mijn garen besteld (bij echtstudio... wat zullen zij het druk hebben! hihi) Ik ben heel benieuwd of ik het op tijd binnen heb! Ik ga in ieder geval meedoen via jullie blog, inmiddels zelf ook al over geblogd, en jullie banner prijkt ook op mijn blog! Neem er gerust eens een kijkje (als je nog tijd over houd naast het klaarmaken van dit grote project) ;) Succes verder en laat de moed niet zakken hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Ik had dit allemaal niet meegekregen maar lees het net op het blog van patchwork Wilma. Het klinkt zó leuk dat ik (als haakster die alleen granny's kan haken) maar eens snel een kijkje ging nemen en het lijkt nog steeds heel leuk. Laat je niet gek maken door alle negativiteit. Blijf gewoon bij jezelf. Het is een super idee en geweldig dat jullie dit initiatief hebben genomen en jullie maken in ieder geval heel veel mensen heel blij.
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 95. Ik ben superblij met jullie initiatief om het patroon te vertalen in het Nederlands. Ik haak zelf pas een paar weken later aan omdat ik nog garen moet gaan kopen. Dat wil ik doen bij een winkel die niet echt bij mij in de buurt zit. Ik verheug me al op de eerste foto's op de verschillende blogs.

  Groetjes, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Laat jullie aub niet van de wijs brengen door vervelende en kinderachtige reacties. Zo zijn sommige mensen (helaas). Een lieve en creatieve groet en ik ga ook meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 97. 't is juist zo'n leuk initiatief! ik doe op de valreep graag mee en heb me net aangemeld bij de fb groep! veel succes met de organisatie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Hoi,

  Ik zit nog net 2 projecten af te ronden, en onderwijl zit ik af te tellen tot 3 januari. De wol en haaknaald liggen al naast me klaar in de mand. Lekker doorgaan, en laat de rest van jullie ruggen glijden. Geniet van alle positieve reacties! Enne gelukkig nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 99. Als je naar negatieve mensen/ reacties luistert/ leest word je alleen maar verdrietig, verwijder ze en kijk alleen nog maar naar de positieve en geniet ervan.
  Helaas doe ik niet mee, maar ik ga wel van jullie werk genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Ach wat verdrietig....... waarom toch zo veel narigheid als we ook zo leuk met elkaar wat kunnen creëren, een mooie deken. Ik ga mee doen en ben blij met al je energie die je er in gestoken hebt. Luister alleen nog maar naar positieve reacties ;-)

  Groetz Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Lieve Tertia,
  Ik ben niet zo goed met mijn Nederlands en better met Engels maar ik wil mijn nederlandse taal verbeteren en vindt het zo leuk om me te doen met deze Crochet Along. Ik hoopt dat je gaat door met deze en geniet met allemaal die vindt het leuk om samen te haken met anderen.
  Groeten uit Finland,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Als je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt.....nou, dan weet je het wel, ik vind het een erg leuk idee, en geheel belangeloos, ik doe niet mee, kan niet haken, maar dat mensen daar weer negatief over doen, zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken, zodra je in de picture staat zijn er altijd jaloerse en afgunstige mensen die je het succes niet gunnen, makkelijk gezegd, niets van aantrekken, leuk is anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Dat de mensen die een negatieve reactie plaatsten eens zouden in hun eigen ik moesten kijken, awel ze zouden zich moeten schamen.
  Het gaat altijd over mensen die het altijd beter weten maar soms vanbinnen zo eenzaam zijn. Wat was ik blij dat we met zoveel mensen aan één en hetzelde idee konden meewerken, ik ken geen engels en ik weet via internet is vanalles te vinden om te haken maar ik kan die niet maken door de engelse termen. Vandaar dat ik zo fier ben dat dat nu wel kan.
  Gretel, Belgie

  BeantwoordenVerwijderen
 104. ik schrok ff toen ik dit las, jammer van die reacties, maar ik ben heeeeeeeeeeel blij met de nederlandse versie, want versta geen engelse patronen, daarom doe ik ook graag mee met deze crochet along, vind ik heel leuk dat jullie dit willen organiseren! vooral DANK JE WEL om zo'n prachtig project te durven en willen starten, dus laat je niet ontmoedigen door sommigen... ik kan haast niet wachten tot morgen..

  BeantwoordenVerwijderen
 105. Goh meid, niks van aantrekken hoor van al het idiote gezeur.
  Ik kan best begrijpen dat sommigen niet kunnen wachten maar dat ze wel de crochetalong willen volgen. Ikzelf heb het garen nog niet dus ik ga later starten dan de meesten waarschijnlijk (alhoewel ik heb besteld bij www.wolenzo.be en Kristel van dat webwinkeltje is wel altijd heel vlug om alles te regelen en voor mij extra handig want ze woont bij wijze van spreken om de hoek). Maar wat ik niet begrijp is dat degene die wacht de vroege starter of vice versa moet beginnen afkatten en ook dat er dan stukjes patroon al op jullie fbpagina worden gezet (had ik nog niet gezien) . Als iedereen gewoon iedereen eens vrolijk liet zijn zin doen zodat we samen van het project kunnen genieten, het zou voor iedereen zoveel leuker zijn, ook voor diegenen die vervelend doen zelf uiteindelijk want van ruziemaken word je toch niet blij?...
  Zoveel mensen staan te popelen om te beginnen aan jullie tof project, ik kijk in elk geval uit naar de verhalen en de foto's van alle verschillende en toch dezelfde dekens!
  Ik was sowieso al van plan om het deken ooit eeens te haken, ik kan zo'n engels patroon wel volgen dus dat zou me wel gelukt zijn maar ik vind het gewoon veel leuken op deze manier met jullie project dus petje af voor jullie plan en alle moeite die jullie ervoor doen.
  Groetjes van An

  BeantwoordenVerwijderen
 106. Hallo Tertia, vanuit het quilten kon ik je blog al. En ik zag bij haak maar aan een crochet along. Daardoor al enthousiast zag ik dat jij het organiseerde (oke, oke samen met Jolanda, die ik weer niet ken). Ik vind het zo'n leuk idee dat ik ga proberen mee te doen. Ik kan wel haken maar vaak niet volhouden.
  Negatieve mensen heb je altijd, maar richt daar niet je aandacht op dat kost energie, die kun je veel beter gebruiken voor de mensen die wel positief zijn, want die geven je ook weer energie. Als die negatieve mensen het zelf hadden moeten organiseren dan had er niets van terecht gekomen. Allemaal woorden en geen daden. Trouwens, na zoveel lieve reacties moet je toch weer naast je schoenen lopen van trots.;)
  Groetjes Mireille van Steeg

  BeantwoordenVerwijderen
 107. Hallo, ik ben inmiddels ook helemaal besmet met het haakvirus. Heb vorige week, naar aanleiding van je krantenartikel de wol gehaald en de weken 1 t/m 4 gehaakt. Nu rustig verder met week 5. Erg leuk om te doen, dank je.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!