maandag 9 april 2012

Gewoon blijven bloggen dus.....:-)

Ik ga jullie niets anders dan gelijk geven.....Bedankt voor alle lieve berichtjes op mijn vorige blog. De blogkriebels zijn weer terug!

Mijn grote sampler heb ik eventjes aan de kant gelegd. Het heeft totaal geen zin om met iets bezig te zijn dat me zo tegenstaat. Ik ben er al ruim 2 jaar mee bezig, nou nog een jaartje erbij kan ook nog wel ;-) De drang om hem af te gaan maken komt vast wel weer eens tevoorschijn.

Intussen ben ik bezig met de afwerking van een klein quiltje.....weten jullie nog het Lentequiltje dat ik maakte tijdens een verrassing workshop bij Atelier Hartendief

Inmiddels heb ik alles doorgepit wat ik wilde....gewoon simpeltjes hoor. Even een foto gemaakt met mijn telefoon en bewerkt met een geinige app.Dit kleine quiltje heb ik doorgepit zonder ring. Wat een groot verschil....of zou het liggen aan de tussenvullig die anders is dan van mijn grote sampler.
Dit ging eigenlijk veel gemakkelijker. Ik kon de steekjes veel kleiner maken. Misschien is het voor mij makkelijker om te quilten zonder een ring. Wanneer ik verder ga met mijn sampler ga ik het gelijkt proberen.
En nu ben ik dan zover dat ik rondom kan afbiezen....Maar euhhh hoe zat dat ook alweer??? Eventjes kijken bij Klaske op haar blog. Zij had laatst een hele fijne en duidelijk uitleg over hoe je dat moet doen.


Lieve Groetjes
Tertia

15 opmerkingen:

 1. Ik kan niet lang FB antwoorden...
  Heb je al een antwoord op je vraag ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, ik quilt altijd zonder ring en gebruik ook nooit vingerhoedjes.
  Leuk dat je er weer bent.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Tertia, misschien kun je in plaats van een ring een zwaar ding op je quilt gebruiken om te quilten, doet Goof ook en ook ik doe het zonder ring en het belast mijn hand veel minder! Lief quiltje trouwens, leuk zo'n kleintje ertussendoor!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk weer wat bij je te lezen. Lekker quilten en patchen zonder stress dat is het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je de blog kriebels weer terug hebt. Ik quilt altijd zonder ring, als het goed geregen is gaat het zonder moeite, heerlijk.
  Succes, gewoon proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, je bent er weer, met een nieuwe foto van jezelf !
  Quilten zonder ring kan wel, als je er inderdaad iets zwaars opzet en in het midden beginnen.
  Lief quiltje, met de hartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, je bent er weer!
  Doorquilten doe ik altijd in de ring, dan wordt het quiltwerk mooier. De kunst is goed rijgen, goede tussenvulling en het klinkt niet logisch, maar niet strak, (eigenlijk vrij los) in de ring opspannen. en.... gewoon kilometers maken ;-)

  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Tertia,
  Je bent weer terug, da´s mooi.
  Wat een leuk quiltje met die hartjes.
  In een ring quilten is heel persoonlijk. Ik heb ´t mijn cursisten eerder wel geleerd en zelf doe ik ´t zonder. Erruugg hè. Mijn kwetsbare nek/schouder heeft liever dat ik ´t zonder doe.
  Veel plezier.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je weer zin hebt om te bloggen. Lief quiltje. Je moet gewoon quilten zoals voor jou het fijnst. is. Er is geen quiltpolitie hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schatje ben je aan het afmaken en fijn om te lezen dat je blijft bloggen.

  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk dat je er weer bent en wat een leuke quilt ben je aan het afmaken de sampler komt vanzelf wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey daar ben je weer:)
  Quilten kun je op verschillende manieren doen, en dit is waarschijnlijk jouw manier, gewoon doen wat jezelf het prettigst vind zoals het hele leven hihihih

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk je ook hier weer terug te zien!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!