maandag 7 januari 2013

Over Dear Jane gesproken......

Vorige week las ik een erg leuk berichtje bij Supergoof over de beroemde Dear Jane.
Ik vind de Dear Jane toch wel de quilt der quilts!! Gefascineerd ben ik er door zelfs. In oktober 2010 kreeg ik het boek dan ook voor mijn verjaardag.


En toen begon het verzamelen van lapjes. Roze tinten zou het worden en o.a bij Petra Prins vond ik de eerste lapjes


In september 2011 werden de eerste 2 blokjes gemaakt!


En daar is het bij gebleven..........*U*
Niet dat Dear Jane niet mooi is, nee absoluut NIET, maar zoals Goof dat erg mooi in haar blogje heeft omschreven "Wat was het leuk om al die kleine puzzelstukjes te maken.
En,...wat vond ik ze in het begin MOEILIJK. Maar, echt waar, al dat moeilijke gedoe went best wel na een tijdje"


Inderdaad, allemaal kleine puzzelstukjes, dit vind ik nou ook en de grootte van de quilt is ook iets dat me tegenhoudt. Een te langdurige project voor mij waarin ik totaal geen overzicht heb.
Dus ik heb een wijs besluit genomen.......
Mijn Dear Jane gaat voorlopig even de "koelkast" in. Ik zeg niet dat ik haar nooit meer zal afmaken, maar voor nu voelt het alsof ik er nog niet "klaar" voor ben. Misschien moet ik eerst meer ervaring opdoen met quilten voordat ik aan mijn eigen quilt der quilts begin.

Dus alle prachtige roze en inmiddels rode lappen krijgen een andere bestemming (waarvan vast genoeg overblijft om ooit verder met de DJ te gaan)
Onlangs een scrappakket bij atelier Bep gekocht voor de nodige afwisseling en een achtergrond stofje en dan krijg je dit als totaal plaatjeWanneer mijn sampler helemaal AF is (en dat schiet écht al aardig op) ga ik van deze stofjes de Sintsjes van Klaske maken. Ook niet écht heel makkelijk met zijn ronde vormen, maar het voelt beter dan verder gaan met de Dear Jane.
Wat vinden jullie ervan, goed plan? Of toch zonde van de Dear Jane (niet dat mijn beslissing zal veranderen)

Maarre.....ik ga nu gauw even verder met doorquilten ;-)
Lieve Groetjes
Tertia

16 opmerkingen:

 1. Soms moet je een plan in de koelkast zetten omdat het gewoon niet goed voelt. Het belangrijkste is toch dat het een hobby is waar we plezier aan beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij heeft Jane twee keer een jaar stilgestaan. Ik startte in november 2004 en ben hem nu aan het quilten. Ik vind het nog steeds een heerlijke quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je moet doen waar jij je goed bij voelt...als je zo nu en dan een blokje zou willen maken , dat is helemaal aan jou...en als je em even weg wilt leggen voor een onbepaalde tijd is ook geen probleem...
  de Sintsjes van Klaske zijn ook erg mooi...
  succes en we blijven je wel volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik de DJ net om al die technieken te leren,en ik quilt de banen as-you-go door zodat ik straks niet zo'n giga lap door hoef te quilten.
  Ik weet zeker dat jou Sjaantje ook ooit afkomt.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 5. piep

  ik heb het boek gekregen en het kriebelt zo om er aan te beginnen, maar eerst nog enkele andere dingen...en het is iets om er bij te nemen ...want constant

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee hoor, jij moet echt doen waar jij zin in hebt want anders gaat het tegenstaan en is het geen hobby meer.
  veel succes, de lapjes zien er in ieder geval heel mooi uit.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Strak plan Tertia!!(Ennuuuuuh, de meoilijkheidsgraad val mee hoor) En je kunt toch zo nu en dan een blokje maken van de DJ als je er zin in hebt...Bij mij word de DJ ook een 10 jarenplan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Persoonlijk vond ik het maken van de DJ varieren van heerlijk tot hels. Regelmatig heeft de top maanden in de kast gelegen. Maar toch: ik ben blij dat ik heb doorgezet. En ik mis het nog steeds, de puzzeltjes.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wijs besluit! Jij zelf weet beter dan wie ook hoe en wat je aan kan! Maar misschien kun je hem quilt as you go maken, dan werk je iedere keer het blokje helemaal af en quilt het ook meteen, zo maakte mijn vriendin de hare en ging het eigenlijk speldenderwijs (zegt zij!)
  Maar die gave stoffen zullen ook de quilt van Klaske schitterend maken, dus veel plezier ermee, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je Sintsjes van Klaske wordt vast heel mooi met deze stofjes, en och DJ loopt niet weg, dus wie weet.
  Groet Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel verstandig van je Tertia. Nooit aan iets beginnen waar je over twijfelt. Het boek blijft wel en je kunt er altijd later nog aan beginnen.
  Je stofjes zijn prachtig, wat je er ook van gaat maken.

  gr.Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O wat verstandig dat je hem even weglegt, ik moet ook eerlijk zeggen dat ik in 2008 begonnen ben en nog steeds bezig ben. Hij is prachtig maar op de een of andére manier ook zeer bewerkelijk ik hoop dit jaar de top af te hebben we zullen zien. En voor jouw wie weet denk je ooit ineens ik ga hem afmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. geen schuldgevoel, gewoon maken wat je leuk vindt!

  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik begrijp het heel goed. Zo ben ik al een paar keer begonnen met de Nearly Insane. ook een paar keer van kleur veranderd, maar dat bleek het probleem niet. Het is gewoon (nog) niet mijn "ding".
  Misschien ooit. Dus, gewoon doen waar je je goed bij voelt.
  Groetjes, Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prima plan hoor! Wanneer je niet echt met plezier bezig bent, kun je het beter (een poosje) aan de kant leggen. Zelf heb ik precies hetzelfde gedaan nadat ik een aantal blokken van de Farmer's Wife gemaakt had. Die liggen nu te wachten in een doos tot ik ooit weer zover ben om ermee verder te gaan. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prima plan joh. Het moet leuk blijven en als je zover bent diep je hem vanzelf wel weer op vanonder uit de kast. En anders maar niet. Weet je dat ik er zelfs nooit aan begonnen ben?! Dus je bent altijd nog twee blokjes verder dan ik.;)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!