maandag 3 februari 2014

Nog één keer......:-)


Eindelijk heb ik "fiat" gekregen van de Stentor 
om  het artikel van afgelopen donderdag 30 januari. jl. te mogen plaatsen.

Hoe gaaf is dit....blz 7, pagina binnenland/regionaal en voor zover ik begrepen heb in alle edities van de Stentor!!


klik op de foto om de ware grootte te kunnen zien/lezen
Helaas is de foto niet goed leesbaar, daarom hieronder de tekst uit het artikel

door Ruud de Jager OLST – Ruim achtduizend vrouwen verspreid over Nederland zijn aan het haken geslagen met de dagelijkse ‘haakopdrachten’ van Tertia en haar Facebookvriendin Jolanda Verschiere. Dat aantal groeit nog dagelijks en gespecialiseerde winkels kunnen de vraag naar wol en bijbehorende producten amper bijbenen. „Het is raar hoor”, zegt een lachende Tertia Mulder over de gekte om zich heen. Ze is een gewone huisvrouw met een parttime baan als servicemedewerker van een BP-station in Deventer. Sommige mensen zien de 39-jarige Mulder nu ineens als een beroemd iemand voor wie in hobbywinkels de rode loper wordt uitgerold. Tertia Mulder heeft geen last van sterallures en relativeert de haakepidemie. „Een jaar geleden had ik zelf nog nooit gehaakt”, vertelt ze in haar knus ingerichte woonkamer in Olst. Haakwerk uiteraard binnen grijpafstand. „Mijn 11-jarige dochter Kimberley kwam op een dag thuis met de kreet: mam, ik wil haken! Zelf was ik meer van het quilten. Samen hebben we bij Hannie Mars in Zwolle een workshop gevolgd en dat was het begin. Al zoekend op internet stuitte ik op een deken met allemaal kleurtjes en dat gaf een ‘wauwgevoel’. Jammer genoeg was het een Engelstalige site en ik ben op taalgebied een beetje
een knurft. Via Facebook leerde ik Jolanda Verschiere uit Zeeland kennen en zij bood aan om te vertalen.” Vervolgens ontstond het idee om met een groep Facebookvriendinnen samen een strependeken te haken, in vaktaal een Crochet Along. Op gezette tijden verschijnt een patroon en alle deelnemers kunnen in eigen tempo hun eigen strependeken haken. Tot zo ver niets bijzonders. Tertia Mulder: „We spraken af hoeveel toeren we per week zouden haken en we werkten een plannetje uit hoe we het zouden begeleiden op internet. Zonder enige commerciële bijbedoeling of wat dan ook, lekker laagdrempelig, gewoon voor de hobby. De originele Engelse deken is gemaakt met acrylgaren van het merk Stylecraft, maar iets anders mag ook.” Na amper een maand ontploft haar mailbox dagelijks en zijn er naast ‘hele lieve’ mailtjes ook dames die zich wat minder vleiend uiten. Bijvoorbeeld dat het niet snel genoeg gaat. „Laten we het over die berichten maar niet hebben”, haast Mulder zich te zeggen. „Inmiddels is het een echte hype geworden, zoiets verzin je niet. Voor zover ik weet doen er geen mannen mee. We hebben wél deelnemers uit Duitsland, België, Argentinië en Canada. De webwinkels die Stylecraft in het assortiment voeren kunnen de bestellingen haast niet aan. Binnenkort hebben we op 8 maart een landelijke haakdag. Deelnemers kunnen elkaar ontmoeten in de lokale hobbyshop, ervaringen uitwisselen en natuurlijk hun deken showen.” Een verklaring voor de hype heeft Tertia Mulder niet echt. „Er is blijkbaar behoefte aan iets gezelligs. Lekker tuttelen, creatief bezig zijn. Overal worden clubjes gevormd die meedoen, het is voor mij niet te bevatten. Laatst had de Zeeman een aanbieding met wol, twee halen, één betalen. Het vloog de winkels uit. Het streelt mijn ego natuurlijk wel, al moet ik Jolanda alle eer geven. Zij is haaktechnisch heel erg goed. We slepen elkaar er echt doorheen, al hebben we elkaar in het echt nog nooit ontmoet.” Begin januari is de Crochet Along gestart, eind november moet de veelbesproken deken klaar zijn. Aanhaken kan nog. Aanmelden kan via Facebook bij Dutch Crochet, a Granny a day 2013. Of via de weblog van Tertia Mulder. www.terraysleven.blogspot.nl


Jolanda en ik zijn zo trots op de Crochet Along, 
zoveel hakende dames (en heer?!!) die meedoen! Jenneke Knol maakte deze foto voor het artikel
Ik ben er zo blij mee! (precies zoals ik ben...)
Jenneke maakt erg mooie foto's 
Kijk maar eens op haar blog


Lieve Groetjes
Tertia29 opmerkingen:

 1. Super leuk artikel....kon het nu lezen :)...en ja zo'n hype is natuurlijk van te voren niet in te schatten. Des te leuker dat zovelen meedoen, ik ook en vind het heerlijk dat het in een laag tempo gaat. Leg alle andere reacties maar naast je neer! Je kunt het toch nooit iedereen naar de zin maken.
  Ik ben blij dat jullie dit hebben opgestart...en werk met veel plezier aan mijn deken.
  lieve groet,
  Letty/Elle-Bee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk artikel! Superleuk om te lezen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig geschreven artikel. Ik doe ook per week mee, en dat bevalt me super. En trek je niks aan van negatieve reacties, jullie verdienen alle eer met het vele werk wat jullie doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk stukje, tof om gelezen te hebben. En tof dat ik ook deel uit maak van jullie groep op facebook. Goed bezig Tertia en Jolanda. (Niet op mijn blog komen kijken als je geen deken wil zien die al verder is hé ;-) ) Ik haak volgens mijn foto's op facebook lekker mee met de Cal.

  Liefs, Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat er zoveel aandacht voor is in de media. Ook ik ben begonnen en door mijn enthousiasme is ook al de eerste collega besmet.

  Ieder weekend begint met huiswerk. De Crochet Along en het Randje per week. Pas daarna mag ik verder met "prive" werkjes en de voorbeelden voor in de winkel.

  Was deze deken niet door jullie opgestart, dan was ik er waarschijnlijk nooit aan begonnen. Super dat jullie er voor ons zoveel tijd en energie in steken. Bedankt!!

  gr. Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk artikel!! Alle eer voor jou en Jolanda hoor! Het is hartstikke leuk en motiverend wat jullie opgezet hebben!!! Ik doe met veel plezier er aan mee!! Had dat voor mezelf nooit bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk gefeliciteert leuk artikel...ik vind top wat jullie doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk hoor. Dankzij jou ben ik dan ook echt gaan haken. Ik ben ook zo blij dat alles goed wordt uitgelegd en voor gedaan. Als echte kaartenmaakster zeg ik dank je wel......weer een leuke hobby erbij!!!!!

  Groetjes Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk hoor voor jullie, geniet er maar van.
  Greetzz MG

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een compliment voor al je werk voor de Crochet Along 2014.
  Mooi artikel en de foto is ronduit prachtig.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk artikel! Ere wie ere toekomt; niks mis mee. Helemaal in de haak :>) Geniet ervan!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hé wat een leuk artikel! Moest jij de CAL niet opgestart hebben, zou ik nooit aan een deken begonnen zijn... intussen werk ik al aan 2 dekens... en het is nog steeds zalig en leuk om al die verschillende kleurtjes op de blogs te zien. Geniet maar van je "bekendheid"!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Superleuk dit. Zaterdag ben ik wol gaan halen in een winkeltje in Delft. Ik ben helemaal bij nu, maar moest wel even doorhaken. Wat helemaal leuk was dat toen ik er was er nog twee vrouwen binnen kwamen, ook voor DE deken :) Jullie zijn beroemd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi artikel! Daar mag je zeker trots op zijn, zou ik ook zijn als ik in jouw schoenen stond ;-)
  Vind de kleuren combi vd granny stripe deken op de achtergrond erg mooi...
  Ik zou zeggen ga zo door en probeer de negatieve reacties links te laten, ik ben jullie dankbaar voor het leuke idee!!!
  Groetjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi artikel. En idd een prachtige foto van jou erbij.
  Veel dank aan jou en Jolanda voor dit initiatief. Het is net als een abonnement op een tijdschrift ... iedere week reikhalzend uitzien naar de nieuwe toeren op jullie blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha Tertia, wat ben jij een prachtvrouw. Niet alleen nu ik je op foto zie. Daarvoor was je "prachtig" vanwege je blog en enthousiasme. Ik vind het wel erg leuk om je op de foto te zien. Complimenten! Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooi artikel! Echt een kroon op je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk Tertia, zo bijzonder zo'n artikel, je mag er best trots op zijn, Natuurlijk Jolanda ook!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk dat we het artikel in België nu ook kunnen lezen. Een prachtig initiatief , Proficiat

  Groetjes
  Gerd

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat leuk zeg!!! Jullie mogen trots zijn op jezelf :D

  Groetjes Henrike

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze eer komt je/jullie helemaal toe. Leuk artikel, geniet maar van je "roem" Je/jullie hebben toch maar mooi veel mensen weer aan het haken gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuk hoor, en trots mogen jullie zijn, geniet er van
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dit is toch wel heel erg leuk. Iets wat klein begon... en nu haken er zoveel mensen mee. Vergeet niet de mensen die niet aangemeld zijn op facebook: met mij haken er 3 dames mee zonder blog of facebook. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Onwijs leuk!!!! Dus nu ben je een echte BH.......hum, klinkt wel raar, he??!!
  Maar tis wel zo.........;)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooi stukje!! Leuk om te lezen en zo'n mooie gedachte hoe jullie veel dames aan het haken hebben gekregen! Mooie manier om elke week weer wat nieuwe haak ervaring op te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat leuk allemaal. En het is toch enig dat het in de krant staat. Ja, ik denk ook dat veel mensen weer verlangen naar iets gezelligs doen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk, leuk, leuk! Het idee, de erkenning, de haakgekte...
  Lekker doorgaan zo!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!