dinsdag 24 mei 2016

Dansen in de regen #week 5


Het was toch nog een klein beetje stress afgelopen week.....mijn lapjes van week 4 waren nog niet klaar toen week 5 online kwam.....De turbo haaknaalden gingen aan.
Het 3e lapje van week 4 ging nog wel, maar het 4e lapje was te breed geworden. En als ik echt heel kritisch ben (en dat ben ik) was toch ook lapje 3 niet helemaal naar mijn zin.
Ik moest echt even diep adem halen, want enerzijds wilde ik verder met de nieuwe week, maar anderzijds moest van mij eerste deze lapjes goed zijn.
Stress en haastige spoed gaan niet samen....mijn gevoel zei dat ik deze lapjes beter even kan laten rusten.


Dus zo begon ik zondagochtend toch aan week 5 van de Scheepjes cal
Mijn favoriete haakmomentje: wanneer iedereen nog op één oor ligt een paar toertjes haken. 
Heerlijk die rust in huis met op de achtergrond 2 snurkende hondjes ;-)Wederom vind ik het een prachtig patroon deze week.....
"Meeuwenpootjes in het zand"

Maar amai...ik heb wel even een paar keer moeten uithalen. Niet omdat het patroon moeilijk of ingewikkeld was, maar meer vanwege het formaat (de breedte). Dat was echt even puzzelen welke maat haaknaald de juiste was. Bij mij is dat voor de opzetlussen maat haaknaald 4,50 en voor de overige steken maat haaknaald 4.00 geworden. 
Een hele maat kleiner dan ik voor mijn proeflapje heb gebruikt! 
Ook was ik eerder in de hoogte op formaat, ik heb maarliefst 4 toeren minder hoeven haken.
Waaraan dit nou weer kan liggen? Ik haak volgens mij niet abnormaal los ofzo :-/
Met als gevolg dat ik 2 stapjes meeuwenpootjes per lapje minder heb.....ach mijn meeuw had schijnbaar haast (natuurlijk om die 2 andere lapjes te kunnen zien, maar die zijn nog niet klaar hoor)
Op de Scheepjes Facebookgroep las ik van vele mensen dat ze garen tekort kwamen, maar ik heb juist veel over......Ach ik heb er vrede mee, de meeuwenpootjes zijn mooi gelukt en het formaat is zowel in de breedte als in de hoogte helemaal goed. Niks meer aan doen ;-)Op het moment dat ik mijn wekelijkse "fotoshoot" in de tuin wilde gaan doen was het baggerweer.
Letterlijk  "Dansen in de regen" dus. 
Helaas kreeg ik de leuke meeuwenpootjes niet zo goed op de foto, dus ik heb ook nog een paar binnenfoto's gemaakt ;-) 
(beter teveel foto's dan helemaal niks, toch?....)

En natuurlijk moesten alle soorten lapjes bij elkaar op de foto, die buiten overigens wel goed lukte....


En zo groeit de deken voor de Kreafabriek gestaag.....
Elke week is het weer afwachten hoe het patroon eruit ziet, of het moeilijk is en welke kleuren er gebruikt worden. Maar ik vind het echt een super leuke cal!
Ik ben nog steeds blij met mijn kleurpakket "dance in the rain" en het merino garen.
Dus volgende week een nieuwe update.....kom je dan weer mijn vorderingen lezen?

Lieve Groetjes
Tertia


8 opmerkingen:

 1. Ook mijn favoriete haakmoment, de zondagochtend als het hele huis incl de dieren nog in rust zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Tertia,
  Wat heerlijk, zo'n rustig haakmomentje. Wat een leuke lapjes zijn het weer geworden. Gewoon rustig doorhaken ;-) Haastige spoed is zelden goed, dat klopt meestal wel ja. Heb ik ook vaak last van ;-). Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (Casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat apart dat het zo verschilt bij iedereen he? Geduld is een schone zaak zullen we dan maar zeggen. Ze zijn erg mooi geworden!

  Liefs,
  Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige squares. Ach, iedere meeuw loopt toch, net als bij mensen, net even anders. Dus een paar sporen meer of minder is geen punt.
  Mij valt op dat als ik tussen het ene project door met een andere haaknaald en garen bezig ben, ik niet meer even vast/los haak als op een eerder moment. Bij een CAL met flink wat dagen ertussen kan dat meespelen. Ik weet niet of andere haaksters daar ook last van hebben.

  Veel haakplezier, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ze zien er weer leuk uit Tertia. Ik ben bezig met een andere deken te haken, met drops safran, allemaal dezelfde granny vierkantjes en allemaal met dezelfde haaknaald, dus alle vierkantjes even groot zou je dan denken, maar nee hoor, per kleur scheelt het 3à4 mm, dat ligt dus echt aan de dikte van het garen en niet aan mijn hand van haken. Dit is iets wat ik al vaker ondervonden heb bij verschillende garens, dat ze per kleur ook soms iets verschillen in dikte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lastig als je steeds de blokken aan moet passen.. Wat ik wel erg leuk vind is dat elk blokje iets van de zee in zich heeft. Dat maakt het wel speciaal.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hm, dat is wel puzzelen elke keer. Je lapjes zien er wel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat werd vroeger toch steeds aangeraden om je proeflap in de kleur van je bedoelde werkstuk te maken. Omdat de dikte van het garen kan verschillen per kleur. Dacht dat de lichtere kleuren ook dunner waren, of net omgekeerd.. dat weet ik nu niet meer... kan dus de oorzaak zijn

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!