zondag 20 november 2016

"Mijn hoofd heeft teveel tabbladen openstaan"

Hallo zondagmorgen en bloglezers.....
Het is nog lekker vroeg en rustig in huis, dus ik heb alle tijd om eens een blogverhaaltje te schrijven. Het is alweer een poosje geleden dat ik jullie heb verteld waarmee ik bezig ben.

Op dit moment ben ik met van alles en nog wat bezig, maar dat alles gaat met kleine stapjes en dat is totaal niet interessant om het keer op keer te laten zien....althans dat vind ik! ;-) 

En daarbij is het erg onrustig in mijn hoofd....zoiets als dit

JUIST......

We kennen het vast allemaal wel....de hoeveelheid WIP's (Work In Proces) die we hebben liggen. 
Of ben jij zo gestructureerd dat je project voor project aan het maken bent?? Respect, want mij lukt het niet. Daarnaast houdt ik wel een beetje van variatie, om te vaak en te lang met één project bezig te zijn vind ik op een gegeven moment wat saai worden. 
Zo ben ik dus met meerdere projecten tegelijk bezig.

Momenteel werk ik heerlijk aan de Droomdeken.
Week 5 heb ik afgevinkt en ik kan lekker door haken t/m week 8. Ik loop dus al een paar weken achter. maar ik had me al voorgenomen om lekker mijn eigen tempo aan te houden.Ook haak ik af en toe een paar toertjes aan Kimberley's Cosy Stripe Blanket.
Het is een echte beauty aan het worden.....Bij elke toer groeit de deken een stukje en wordt hij steeds mooier en mooier. Elke 1e woensdag van de maand laat ik jullie een update zien.....maar vooruit, even een recente foto van het geheel ;-)Afgelopen week legde ik de laatste hand aan een blogitem voor Garenwinkel Henja.
Volgende week komt het online.....Ennnnn onlangs ben ik weer met een nieuw project begonnen, alsof ik er nog niet genoeg heb!
Ik ben dus een beetje aangestoken door andere Instagrammers die bezig zijn met het "Alles-is-haken-vest". Alleen de strubbelingen die de meeste hebben schrikt mij af om aan zo'n project te beginnen. Maar op "het haakcafé", waar ik eens in de 2 weken heen ga, (heel gezellig) was iemand bezig met het vest van Joke (lossen&vasten) En dat is een net iets makkelijker patroon die ook net zo mooi is.
Na lang wikken en wegen ben ik er toch aan begonnen. En het beginnetje is gemaakt.
Alle ins en outs over dit project komt tzt nog in een blogverhaaltje ;-) Laat ik het maar niet hebben over de projecten die verstopt in de kast liggen, op de stoel verscholen tussen ander papierrommeltjes, op mijn hobbykamer netjes in bakjes en projecten in vergeten schatkistjes......Ongemerkt liggen er toch heel veel WIP's te wachten.

Nu zegt een piepklein stemmetje in mijn hoofd, 
"Heb je nog niet genoeg projecten liggen en zou je nu niet eerst eens iets afmaken?" 

Waarop een piepklein duivel stemmetje zegt.
"maar het allemaal even leuk en anders wordt het zo saai"

Jaja zegt een verstandig stemmetje, "maar het is ook erg onrustig allemaal"

En dat verstandige stemmetje heeft natuurlijk helemaal gelijk!!
Ik had inmiddels al een hele lijst gemaakt met  projecten waaraan ik begonnen was....en ik schrok er best wel van!!
Ik heb mezelf nu plechtig beloofd eerst wat projecten af te gaan maken, voordat ik met iets nieuws begin. En dan moet ik écht streng voor mezelf blijven.
De komende tijd....een nieuwsjaarsplan?, ga ik eens bekijken hoe ik dit wil aanpakken, samen met het BuJo systeem.  Ik houd jullie op de hoogte ;-) 

Fijne zondag
Lieve Groetjes
Tertia

17 opmerkingen:

 1. Hahah, heel herkenbaar....ook mijn hoofd heeft teveel tabbladen, en alles is zo leuk om te doen
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij ook heel herkenbaar. Ik heb deze week een vest, lag al een paar jaar.....gebreid maar niet in elkaar gezet.... afgemaakt.
  Nu bezig met een zwart vest zonder mouwen om over blouses te dragen (interesse verdwijnt) een gehaakt vest, ben ik nu met de mouwen bezig. Het meerderen is echter iets waar ik bij op moet letten, gaat momenteel niet. Dan liggen er heel ver verstopt nog 2 breiwerkjes van truien. Breien heb ik nu echter geen zin in.
  Vanmorgen heb ik een hele mooie omslagdoek gezien op Facebook. Gehaakt in Granny Square. Ik heb nog Julia van de Zeeman liggen en het kriebelt om er aan te beginnen. Vooral nu het zo'n binnenblijf weer is.
  Heb echter ook nog strijkwas..... Wat zal het worden??
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zouden we zusjes zijn? Datzelfde stemmetje woont namelijk ook bij mij. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Tertia,
  Ik begrijp precies wat je bedoeld. Ik heb ook heel veel tabbladen openstaan in mijn hoofd. Druk met van alles en nog wat. Volgens mij liggen overal wel 15 of 20 projecten te wachten tot ik ze afmaak haha.
  Doe het rustig aan en geniet van je zondag (ondanks het slechte weer).

  Lieve groetjes.
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh OH wat klinkt dat bekend....inderdaad alles is zo leuk.....
  Vandaag wil ik graag een beginnetje maken met het BuJO boekje ik vind het zo leuk !!
  Maar zoals met veel nieuwe dingetjes moet ik eerst een beginnnetje maken ...en inderdaad misschien ook een hoofdstuk met af te maken projecten..
  ik hoop dus maar dat mijn boekje dik genoeg is ..;0)
  Hele fijne Zondag !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe herkenbaar, zo te lezen ben ik gelukkig niet de enige.
  Je begint aan een gaaf project en dan komen er daarna weer zoveel leuke uitdagingen langs. Zo lastig om daar allemaal weerstand aan te bieden.
  Maar ik heb me nu voorgenomen eerst mijn WIP eerst af te maken voor ik aan wat nieuws mag beginnen, maar oh wat jeuken mijn vingers
  Fijne stormachtige zondag
  Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is zeker herkenbaar. Ook hier ligt genoeg. En dan al die ideeen die ook nog op zo'n tabblad staan. Wat zijn deze dagen dan heerlijk. Lekker binnenblijven en een (paar) tabblad(en) sluiten. Ik haak nog even verder voor ik.......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook hier herkenbaar. Er is ook zoveel leuks om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel herkenbaar! Ik heb alweer een paar maanden een deken liggen, die ik eigenlijk voor de herfst/winter af wilde hebben.. je begrijpt dat is nog niet gelukt.. en voor kerst gaat denk ik ook niet lukken, want zo heb ik nog een paar projecten liggen ;-) Er is gewoon teveel leuks om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik herken mijzelf ook in je verhaal, hoewel mijn projecten er anders uitzien natuurlijk, Maar mijn moeder zei altijd: Zolang mijn handen gaan, gaat het goed. Haar handen gaan niet meer, maar de mijne destemeer en zolang die gaan.... Als het maar goed gaat en je niet je grenzen overgaat is er niets aan de hand. Geniet ervan op deze stormachtige november dag. Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn we toch rare wezens! We beginnen heel enthousiast en dan kachelen we in. En we maken dat wat we zo leuk vinden niet af zodat we er niet van kunnen genieten! Maar ooit, ooit gaat het ons lukken. Alles klaar! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hmmm, zo herkenbaar van die WIP's en van dat kleine, vervelende, en o zo terechte stemmetje. Misschien een idee om de WIP's mooi op te nemen in jouw bullet journal?

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk volgens mij ken jij Maartje en Emiel.
  Misschien ken ik jou ook ben heel slecht in gezichten.
  Maar als je ze ken ik ben de moeder van Emiel.
  Misschien zit ik wel helemaal verkeerd ha ha.
  Maar je komt ook in het wolcafe en ik woon in Schoonhoven.
  Ik ben ook met van alles bezig ken dat.
  En wil eigenlijk nog veel meer doen.
  Ik zeg altijd ik kom aan een week een week te kort.
  Ik wil ook de droomdeken gaan haken ja kan er nog wel bij.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Succes met wat tabbladen sluiten ...
  ... en vooral veel haakplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahaha, zo herkenbaar. Bewust daarom heb ik de laatste 1,5 jaar de projecten die er lagen afgewerkt. Maar mijn creatieve geest draait overuren... Succes met jouw WIPs.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mag ik vragen of de Julia breiwol voor het droomdeken van goede kwaliteit is? Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!