maandag 30 januari 2017

Weekmenu #5

Wat een leuke, enthousiaste reacties heb ik toch op mijn eerste blogberichtje met de weekmenu van vorige week gekregen :-) 
Om eerlijk te zijn was ik een klein beetje onzeker of iemand het interessant zou vinden wat wij eten. Nouja het gaat er ook niet om dat je precies moet volgen wat wij eten maar zoals ik eerder aangaf kan het misschien wel inspiratie geven. 

Dus hierbij weekmenu #5

Maandag: Pizza, wanneer ik tijd ervoor heb maak ik altijd zelf een grote plaatpizza, want die zijn toch het allerlekkerste! Binnenkort maar weer eens gaan maken en dan zal ik onze favoriete recept met jullie delen. Vandaag een makkelijke "diepvriespizza" ;-) 

Dinsdag: Gebakken aardappelen met doperwtjes/wortels en "Sticky Chicken Wings".
Klik HIER voor het super lekkere kiprecept (zonder de boontjes en rijst).

Foto komst van Kookidee.nl

Woensdag: Broodje Hotdog, de NY.
Ik had nog een lefover van een beetje zuurkool dus vandaag een "probeerrecept".
Het recept is goedgekeurd ;-)
Klik HIER voor het recept dat ik gebruikte.
I.p.v. een zacht bolletje hadden wij een stokbrood (uit de voorraadkast, zo'n eentje om af te bakken)

Foto komt van Brenda kookt.nl

Donderdag
: Bloemkool met satésaus (ja écht waar!), aardappelen en een gehaktbal.

Vrijdag: Stamppot Andijvie met een karbonade (en ik voeg er altijd een half bakje uitgebakken spekreepjes aan de stamppot toe)

Zaterdag: Mexicaanse Tortilla schotel.
Ook dit was een "probeerrecept"
En wanneer wij iets heeeeeel erg lekker vinden zeggen we altijd: Dit is zo ranzig lekker.
Nou DIT recept was ranzig lekker!!
Ik serveerde er nog een salade bij van leftovers....kommer, tomaat, lente-ui en wat fetakaas.
I.p.v. de salsa deden wij er zelfgemaakte knoflooksaus bij.

Foto komt van Keukeliefde.nl

Zondag
: Soep (wij hadden champignonsoep, maar neem die jij lekker vind, uit een pakje, blikje of vers gekookt) en tosti's.

Oja....met de toetjes zijn wij simpel....vla uit een pak of een yoghurt, net wat er in huis is.
Toetjes zelf maken doe ik eigenlijk zelden. Geen idee waarom niet. Ik houd me aanbevolen voor tips/lekkere recepten/of jouw favoriete, wel makkelijke niet al te ingewikkelde toetjes hoor ;-) 

Eet smakelijk!!

Lieve groetjes
Tertia

8 opmerkingen:

  1. Mmmm het zaterdaggerecht spreekt mij het meeste aan. Lekkerrrr! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lekker allemaal! Knap hoor dat je dat allemaal van tevoren bedenkt... Ik ben meer het type van elke dag maar kijken wat het wordt...*Ü*... Maar met jou suggesties kan ik wel wat...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zo heeft natuurlijk ieder zijn eigen manier van plannen. Dit werkt voor mij het beste omdat ik geen zin heb om elke dag naar de supermarkt te moeten gaan. En natuurlijk zit ik niet "vastgebonden" aan zo'n weekmenu schema. Ook ik schuif weleens of heb geen zin om te koken en dan wordt er iets gehaald ;-)

      Verwijderen
  3. De Mexicaanse schotel dat lijkt mij ook wel wat ... mmmmm! Ik ben dol op recepten spotten op het www. Pinterest en ik zijn dikke vriendjes wat recepten betreft. Ik mag graag nieuwe recepten uitproberen. Vaak zijn het blijvertjes. Soms zit er eentje bij die nooit weer gemaakt wordt ;-). Ook toetjes verzamel ik op Pinterest. Ik zal eens neuzen of er wat lekkers voor jullie bij zit.
    Wat mij betreft mag je weekmenu blijven. Leuk deze inspiratie!
    Ilse (by-ik.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier net zo.....ik vind het ook super leuk om nieuwe recepten te proberen, meestal lukt het en smaakt het goed en heel soms zit er een misser bij. Leuk om te lezen dat mijn weekmenu je inspireert :-)

      Verwijderen
  4. Het is net of we even bij jou aan tafel aanschuiven. Jullie eten lekker gevarieerd. Ik ga zeker wat van de recepten uitproberen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha gezellig he? ;-) Nou ik probeer wel zo gevarieerd mogelijk te eten....leuk dat je wat recepten gaat proberen. Op internet is zoveel lekkers te vinden!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!