zondag 23 december 2018

Even terug het afgelopen jaar in......Fijne feestdagen.Hoi lieve blogvrienden,

De kortste dag van het jaar is geweest en vanaf nu gaan we langzaamaan weer naar langere dagen. Wat mij betreft kijk ik uit naar een nieuw, fris jaar.
De feestdagen zitten er aan te komen maar ik blik, traditiegetrouw op mijn blog, nog even terug op het afgelopen jaar.

Gevoelsmatig vond ik 2018 een "vlak" jaar.
Teruglezend op mijn blog kwam ik dit jaar ook slecht op gang en misschien is dat het hele jaar wel zo'n beetje gebleven.In februari kreeg ik last van een slijmbeursontsteking.....categorie dieptepunt.
Ik kan je vertellen dat het heel erg zeer deed, maar de nasleep ondervind ik nog steeds :-(
Elke dag heb ik pijn aan mijn schouder waardoor ik niet lang achter elkaar kan haken.
Overbelastte spieren die niet meer samenwerken, vertelde de fysio en heb daarvoor oefeningen gekregen. Het geeft een kleine verlichting, maar weg is de pijn en stramheid niet.
Reden dus dat er minder haakuurtjes gemaakt werden :-(

2018 is het jaar dat ik begon met heeeeel veeel haakprojecten, maar zeer weinig af kreeg.

# de Byclairtjes......elke week een filetsquare, was de planning.
Tot en met juni heb ik keurig bijgehouden. Maar daarna is de klad erin geslagen en heb de afgelopen maanden zelfs helemaal niets meer eraan gehaakt.# Fair Isle haken. Wat was ik vereerd dat ik mocht beginnen aan de prachtige deken die op de cover van het boek  "workshop Fair Isle haken" staat. Ik was aanwezig op de boekpresentatie van Natasja Vreeswijk. Een super leuk boek en een superleuk techniek, maar zo belastend voor mijn schouder dat deze deken dit jaar ook niet is afgekomen :-( #de Ylaboxen, de eerste box van Yla lifestyle mocht ik testen. Ik maakte de cactusknuffelkussen en was enthousiast over het concept. De afgelopen maanden abonneerde ik mij op de box en kreeg de geweldig leuke projecten thuisgestuurd. Van maken kwam helaas weinig terecht....nieuwe poging in 2019 dan maar ;-) # Stoere Diamont Square Deken, Van Wilbert kreeg ik Caron Simply Soft tweed bollen opgestuurd, om te proberen......tja als je dan al een mooi dekenpatroon op het oog hebt en dan zulke mooie bollen krijgt, dan is een begin al gauw gemaakt. Onbedoeld maar zeker een hele mooie deken in wording.
Eentje waar nu al een dierbare herinnering aan zit. In september van dit jaar stopte Wilbert met zijn wolwinkel om vervolgens te emigreren naar Amerika. Voor hem en zijn partner een groot avontuur maar voor mij het gemis van een fantastische wolwinkel dat mijn geliefde garen verkoopt.
Ook deze deken is bij lange na nog niet af, maar eens komt de dag dat het gebeurd ;-) # Zoete haken & kleur deken. In juli was deze deken af! De enige deken, overigens, die dit jaar af is gekomen. Ik vind hem geweldig geworden! Lekker vrolijk roze, waar ik heel blij van word.#Sea Side Stash Busting Blanket, omdat Wilbert ging stoppen met zijn wolwinkel hield hij uitverkoop. Ik kon de bollen Caron Simply Soft niet weerstaan en bestelde een flinke hoeveelheid. Het enige moment dat ik niet aan mijn afspraak hield om vanuit mijn eigen wolvoorraad te werken.
Ik kocht mooie witte, bone en lavender bleu bollen en startte deze Cal, die ik tegen kwam via Instagram. Momenteel ben ik nog steeds hakende aan deze deken. Dit jaar niet afgekomen maar in 2019 maakt het een grote kans dat het zou kunnen gaan gebeuren ;-) # Woondeken van Caro's Atelier, nou lieg ik dat ik weinig garen zou hebben gekocht, het afgelopen jaar. Begin dit jaar kocht ik van vvv-bonnen toch echt dit garendekenpakket. Tijdens een insta meeting met een lief persoon, leerde ik eindelijk entrelac haken. Een super leuke techniek, maar qua deken bleef het tot nu toe tot een probeersel :-( Ik hoop in 2019 een beter resultaat te kunnen laten zien, want leuk blijft dit project zeker wel!# Lapjesdeken, alweer een nieuw dekenproject waar ik aan begonnen ben. En alweer een garen aankoop dat eigenlijk niet de bedoeling was. Op Social media las ik ontzettend goede berichten over het BudgetYarn van Wolplein. Ik kon de verleiding niet weerstaan en kocht een bulk van dit garen in maarliefst 28 verschillende kleurtjes. De lapjesdeken was geboren. Super leuk en het beginnetje is zeker ook erg mooi, maar ook deze deken is bij lange na nog niet af. *U*


Zoals je leest......2018 is het jaar dat ik waanzinnig veel beginnetjes van dekens heb gemaakt, maar niks concreets is afgekomen. Nou gebruik ik de #dekenshakenismijnding veelvoudig en dat is ook zéker waar. Dekens haken vind ik het allerleukste om te doen. Dus 2019 zal (hopelijk) het jaar worden dat al deze beginnetjes, complete mooie dekens gaan worden. 

Nog meer hoogtepuntjes van 2018:

#  Mijn bezoek aan de handwerkbeurs in Zwolle, waar ik Yvonne van Huisje van Katoen in haar stand mee mocht helpen!
# Mijn bezoek aan de Knit&Knot beurs afgelopen april en de handwerkdagen in Rijswijk afgelopen september!
# De vele wandelingen die ik samen met mijn lieve hondjes Nola en Banjer heb gemaakt!
# Het feit dat onze lieve pubermeisje is geslaagd voor haar examen en dit jaar is begonnen aan een MBO-opleiding beveiliger waar ze het tot nu toe ontzettend naar haar zin heeft en mooie scores haalt!
# Mijn contract van 16 uur werd omgezet naar 24 uur in de week. Daar was en ben ik ontzettend blij mee. Hopelijk brengt 2019 nog veel meer goeds op werkgebied ;-) 
# We startte dit jaar met onze tuinproject. De basis, het terras is gelegd en daar ben ik superblij mee. Nu gaan we stapje voor stapje verder met de rest, dus in 2019 zal hieraan ook zeker gewerkt worden.
# nieuwe bijzondere vriendschap.
# Maar het allergrootste hoogtepunt van dit jaar was toch wel onze vakantie op KOS, dankbaar en blij dat we dit als gezin konden doen en ervaren. Het was een jaartje met minder tot geen campinglife, maar dat zijn de keuzes die we hebben gemaakt. Wat betreft campinglife.....weet ik nog niet wat het gaat brengen. Het één hangt van het ander af en de caravan staat stilletjes nog steeds te koop. De tijd zal het ondervinden wat er gaat gebeuren.

Phoe al bij al is het weer een heel blogbericht  geworden.
We tellen de dagen af tot het nieuwe jaar en dan met frisse zin het nieuwe jaar in ;-)
Geen goede voornemens, maar sleutelwoorden
* Genieten van wat het is* *Minder Social media* *doe iets liefs voor een ander* *afmaken van lopende projecten* 

Dat dus, toch stiekem een soort van goede voornemens, maar ik wil daar voornamelijk niet te zwaar aan tillen. 


Bij deze wens ik iedereen hele fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en dan hoop ik dat je in 2019 weer mijn blog komt bezoeken. Ik neem je dan opnieuw mee met mijn haakreizen: van sliertje tot dekens....het haakalfabet.....nieuwe haakgadgets.......verslagen vanaf een beurs of een haakfeestje en nog veel meer!

Lieve haakgroetjes
Tertia
6 opmerkingen:

 1. Wat leuk om jouw 2018 te lezen.
  Je hebt prachtige beginnetjes gemaakt om verder aan te haken in 2019 ;-).
  Ik wens je alvast een heel mooi nieuw (haak)jaar toe!
  Groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He,he wat is dat nu, het glas is halfvol en je bent met al je aankopen, al je dekens, al een heel eind op weg ;)
  Ik hoef jou toch niet te vertellen dat een deken een heel ding is en niet zomaar af. Zo'n ontsteking is heeeel pijnlijk en je bent niet alleen haakster, je bent moeder, vrouw van, dochter van, medewerker van en ga zo nog maar een tijdje door!! Wat mij betreft heb je me enorm geïnspireerd op handwerkgebied, dank daarvoor. Fijn weer meer uren werken, maar dan heb je weer minder tijd voor andere dingen. Mooie herinnering aan een hele fijne vakantie. Ik wens jou en je familie hele fijne dagen en vooral genieten :) Voor 2019 veel geluk en een goede gezondheid en misschien 1 deken af ;)Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een jaar was dit! Ik wens jou en zij die je lief zijn voor 2019 alle goeds, gezondheid en geluk!
  En een paar projecten die af komen ;-)
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent met veel dekens begonnen, de 1 nog mooier dan de andere! Ik hoop dat je je zo goed voelt in 2019 dat ze allemaal af komen. Ik wens jou en je gezin hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2019. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Tertia,
  Wat een mooie overzicht. Wat een mooie projecten en wat zul je ervan genieten om er verder aan te gaan haken. Het komt vast allemaal goed. Ik wens voor jou en al je dierbaren een fijne kerstdagen en alvast een goed, gelukkig en gezond 2019.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie dekens ben je begonnen.
  Ik wens je veel sterkte want die slijmbeurs is pijnlijk en kan lang aanhouden. Verder een heel goed gezond en creatief 2019

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!