zondag 25 oktober 2020

Je weet pas wat je mist, als het er niet meer is..... Hey hallootjes daar!!


11 maanden was het akelig stil hier op mijn blog. Dat was een hele lange sabbatical.

Ik was het vorig jaar gewoon kwijt, vol overgave leuke blogverhaaltjes typen. Wat kan een mens soms twijfelen en dan helpt het wel eens om afstand van iets, in dit geval het bloggen, te nemen.

En ja ik heb het gemist! De eerste maanden was het onwennig, wilde veel "delen" en laten zien maar nog steeds was de puf er eigenlijk niet naar......Wat dat betreft was het prima om even die afstand te hebben. Geen druk van het moeten plaatsen, ook al is het bloggen natuurlijk geen moeten.

De feestdagen gingen voorbij, 2020 begon en toen kwam Corona. Wat een heftige tijd is dat geweest en nog steeds eigenlijk. De wereld om ons heen is behoorlijk veranderd. Mijn werk ging gewoon door, dus van thuis werken was (en is) geen sprake. Ik zocht de rust en ontspanning op door te gaan wandelen, soms met de honden en soms nam ik de camera mee. Sinds begin dit jaar zijn mijn man en ik begonnen met fotograferen. Vooral tijdens de wandelingen vind ik het leuk om mooie plekjes, natuur en wat ik tegenkom vast te leggen. Een nieuwe hobby is geboren.

Maar wat is het ook fijn om een hobby als haken te hebben. Natuurlijk zijn er de afgelopen maanden heel wat projecten gemaakt. Mijn Blaithin Blanket is afgekomen en ook de dochter is verblijdt met een grote, gehaakte lits-jumeaux formaat deken. Ik ga jullie er alles over vertellen!! Maar elke deken verdiend een eigen blogverhaaltje, dus bij deze......'

Ik ben weer terug met bloggen!!

Wat mistte ik dát.....het delen van lopende projecten. Om eerlijk te zijn is mijn blog toch een soort van dagboekje geworden met alle vorderingen waarmee ik bezig ben, wat er gemaakt is en wat me zoal bezig houdt. Je weet pas wat je mist, als het er niet meer is..... 

Natuurlijk heb ik ook nieuwe projecten op de haaknaald staan. Ik geef jullie alvast een klein sneakpeak van deze mooie deken in wording. Ik heb al eerder over deze stoere Diamond square deken geblogd. Om je geheugen op te frissen kan je betreffende blogberichtjes lezen onder label "Stoere Diamond square deken" vinden. 

Momenteel ben ik bezig met alle squares aan elkaar te haken. Vaak bedenk ik me dan dat het een kwestie van nog "even" afwerken is, maar dit blijkt dan toch nog vaak tegen te vallen en is het best een tijdrovend klusje ;-) Ook dit is een fijn project waar ik mee bezig ben en waar ik jullie binnenkort meer over zal vertellen.
Mocht je toevallig een account op Instagram hebben en je volgt mij, dan heb je wellicht deze foto's al voorbij zien komen ;-)

Maar hopelijk vinden jullie het ook leuk om af en toe eens een blogverhaaltje van mijn wandelingen met bijbehorende foto's te lezen/zien? 
En wat denk je van de nodige haakinspiratie voor dekens, kleurinspiratie en ander haakgerelateerde items? 
Gewoon een huis-tuin en keukenblog op zijn Terts, als vanouds!
Tot het volgende blogbericht!

Lieve groetjes 
Tertia29 opmerkingen:

 1. Fijn dat je weer terug bent. Ik heb je gemist!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je weer gaat bloggen! Via jouw blog met het haakvirus besmet. Maar je andere verhalen vond en vind ik ook leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk dat je er weer bent, verheug me op al je verhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk dat je weer terug bent met je blog verhalen. Een verfrissend iets in deze rommelige tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig'zucht' had je namelijk toch wel erg gemist!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je weer terug bent, en ik kijk uit naar je blogjes, zowel over haken als over je wandelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je tijd voor jezelf hebt kunnen nemen.
  Ik weet uit ervaring hoe lastig dat soms is.
  Net zo fijn dat je weer zin hebt om je 'dagboek' te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je er weer bent. Dankzij jou heb ik de CAL ontdekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gezellig dat je weer terug bent. Wat heerlijk als je zo'n fijne hobby hebt he, vooral in coronatijd. Zo hoef je je nooit te vervelen. Ik kijk weer uit naar al je mooie projecten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe toevallig. Ooit ben ik begonnen in 2014 met de Cal.
  Deze kwam ik vrijdag tegen en dacht nu ga ik hem afmaken. Ik vond toen de kleuren niet meer mooi, maar eigenlijk vallen ze reuze mee.
  Dus het patroon zoeken op jouw weblog maar ik moest naar Jolanda's weblog. Alsof het zo moet zijn. Leuk dat we weer kunnen genieten van jouw haakwerk en de wandelingen vind ik ook heel leuk. We laten ons verrassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om weer van je te horen. Welkom terug.

  Groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om weer van je te horen. Welkom terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey Tertia,
  Wat fijn dat je er weer bent. Ik vind het altijd leuk om je berichtjes gelezen en vind het super tof dat je weer terug bent in blogland. Ik volg je ook op instagram dus heb daar je projecten wel kunnen volgen, maar leuk dat je weer gaat bloggen. heerlijk weer allerlei inspiratie.
  Fijne avond.

  lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Welkom terug in blogland.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gezellig Tertia dat je weer terug bent, ik heb je blog gemist hoor. Je hebt me op insta al geinspireerd met deze granny deken, vind de kleuren geweldig. Kijk en ik ben geen echte haakster dit kan ik net. Wat ik al zei op insta op de site van dille&kamille staan ook twee methodes, 1 onzichtbare. Zag nl dat je het alweer had uitgehaald. Misschien in dezelfde kleur aan elkaar valt het ook minder op?? Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. piep oh wat fijn dat je weer terug bent , tuurlijk kom ik lezen, en benieuwd naar de haakwerken
  knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk dat je weer terug bent. Vooral met de donkere wintermaanden voor de deur is het toch gezellig om dingen te delen. Nu in deze Corona tijd zelfs nog belangrijker denk ik, want een heleboel dingen, die gewoon voor ons waren, mogen en kunnen niet meer.
  Dus dan maar via "het schermpje"! Succes, groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat fijn dat je er weer bent, altijd fijn om je berichtjes te lezen ❤

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijn dat je er weer bent! Leuk dat je bent gaan fotograferen. Erg benieuwd naar je aankomende blogjes.
  Groetjes,
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat gezellig om weer een blogje van jou te lezen!
  Voor mij is mijn blog ook een soort dagboekje. Niet met het doel om precies op bepaalde dagen iets te publiceren of om veel volgers te hebben. Wel als fijne terugblik voor mijzelf en om andere mensen te inspireren.
  Ik kijk uit naar je verhalen en foto's! Welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk dat je terug bent op je blog. Leuk om weer jouw haakprojecten te zien groeien, om de belevenissen van je gezin en jouw hondjes mee te beleven en om te horen hoe het met je gaat.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat leuk dat je er weer bent, ik heb vorig jaar ook het bloggen aan de wilgen gehangen, maar ik mis het ook soms wel. Veel plezier met bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat fijn dat je weer terug bent! Ik vind het heerlijk om blogs te lezen. Mooie projecten en ik zou het leuk vinden om de fotos van de wandelingen te mogen bewonderen!

  LieveGroetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuk dat je weer gaat bloggen! Ik volg je ook op Instagram, maar blogs lezen is zeker zo leuk.
  Groet Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!