vrijdag 8 oktober 2021

Nieuwe dekeninspiratie (kooppatroontjes)

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik dol ben op het haken van dekens. Ik ben altijd bewust en onbewust op zoek naar inspiratie. Via Instagram zie ik de nodige inspiratie voorbij komen.

De laatste tijd heb ik weer wat leuke dekenpatronen gezien en dit wil ik graag met jullie delen :-) Deze keer zijn het allemaal kooppatronen.  

Kennen jullie Etsy?

Etsy is een wereldwijd online platform dat kopers en verkopers van zelfgemaakte en vintage producten samenbrengt. Je vind hier dus o.a. heel veel zelfgemaakte haakitems maar ook patronen. Juist Etsy vind ik erg makkelijk ter vergelijking met Ravelry omdat je hier je aankopen kan betalen met IDeal. Ik beperkt me alleen tot het aanschaffen van haakpatronen via dit platform, ik heb dus geen ervaring met tastbare producten. 

Na betaling ontvang je via je mail een download link voor het aangeschafte patroon. Het maakt de wereld van haken een klein beetje dichterbij, op deze manier lukt het ook om patronen te kopen van bekende buitenlandse ontwerpers 


Zo volg ik WoolThreadPaint al enige tijd op Instagram. De mooiste dekens zie ik voorbij komen en het leuke is dat ze daarvan patronen heeft gemaakt! 

En juist ja......deze verkoopt ze via Etsy. De deken hierboven is haar nieuwste ontwerp. "The Noel Nine Patch Blanket"  Het patroon is in het Engels geschreven, maar tegenwoordig zie ik daar niet zo het probleem meer in ;-) 

Klik HIER om naar haar webshop te gaan voor dit mooie patroon, maar ik zou zeggen.....neem ook eens een kijkje bij alle prachtige patronen van haar. (ik durf te wedden dat je niet weet welke je zou moeten kiezen om te gaan maken) 


Nog zo'n leuke deken die ik via Instagram heb gezien. Deze leuke " lapjesdeken" is ontworpen door Marijtje ter Meer.  De kleurtjes en al die lieflijke patroontjes.....hij klopt gewoon als lapjesdeken. Ik wil deze zeker gaan maken. Ook dit patroon kocht ik via Etsy.

Klik HIER om naar het kooppatroon (Nederlandstalig) te gaan. En wil je nog meer foto's van deze deken zien (en al het ander moois dat Marijtje haakt) Klik HIER om naar haar Instagram account te gaan.



En deze prachtige deken van Maud doet me denken aan Holly Hobbie......Ken je dat nog van vroeger? 


Kijk....deze pop met haar lapjes jurk....en al die lapjes zitten verwerkt in deze deken. Officieel is het een cal geweest, maar je kan het patroon nu in één keer aanschaffen. De deken wordt gehaakt volgens het Mozaiek haken en het lijkt moeilijker dan het is......
De deken bestaat uit 20 verschillende squares, die je vervolgens aan elkaar haakt tot een complete deken. Super leuk, want je kan enorm gaan variëren met verschillende kleurencombinaties (net zoals de lapjesjurk van Holly Hobbie) 

Klik HIER om naar het Engels kooppatroon van Maud Crochet Designs te gaan.

En dan hoppen we even over naar nog meer Nederlandse kooppatronen van dekens.....
Wolplein heeft diverse samenwerkingen met ontwerpsters waarvan ik een paar mooie dekens voorbij heb zien komen. Deze moet ik jullie gewoon laten zien.......


Hoe vind je deze gave "Striped Dot Blanket" van Anneke? ("ak at home"  op Instagram) 

Klassieke strepen en speelse bobbels, in mooie warme herfsttinten. Maar natuurlijk kan je deze deken ook maken in je eigen kleursmaak. 
Klik HIER om naar het kooppatroon te gaan.


En dan laat ik als laatste deze deken aan jullie zien....
"Hip to be Square Blanket"  ontworpen door Karin van Haasteren 

Deze deken is gemaakt van Yarn and Colors Musthave, een "gewone" katoenen draadje, dus mocht je zelf nog genoeg bolletjes in de kast hebben liggen ,kan je deze naar je eigen kleursmaak maken. Maar vind je deze kleurencombinatie helemaal dé bom.....dan is er ook een compleet garenpakket beschikbaar. (Psssstttt......ik heb Stylecraft garen in nagenoeg dezelfde kleurencombinatie al klaar liggen voor deze deken *U*) 

Klik HIER om naar het kooppatroon te gaan.


Nou.....genoeg dekeninspiratie weer. Welke is jouw favoriet?
Om eerlijk te zijn kan ik niet kiezen hoor en wil ze eigenlijk allemaal wel gaan maken.

Lieve Haakgroetjes
Tertia

4 opmerkingen:

  1. Nou ik zou ook echt niet kunnen kiezen, zoveel moois en vooral tijdgebrek. Gezellig blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey tertia,
    Ik zat te twijfelen of ik je bericht wel zou openen, omdat ik al met veel te veel dekens bezig ben hhihihihi. Wat een mooie dekens heb je verzameld voor ons. Ik vind vooral de eerst echt geweldig. Heel erg mooi.
    Fijn weekend.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow! Wat mooi zeg! Bedankt voor het delen van deze leuke links.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!