vrijdag 2 december 2022

Carolientje en Cathy

 Nou dat bloggen heeft duidelijk geen grootste prioriteit meer.

Het ene moment denk, leuk voor een blogverhaaltje, straks "even" doen, het andere moment is dan alweer een maand voorbij zonder dat er iets geschreven is :-(

Ik vertelde al eens over Carolientje, maar ik heb haar nog nooit hier op de blog laten zien. We gaan even terug in de tijd....... februari 2020, vlak voordat de Corona ellende losbarstte. 

Ik was naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest. En scoorde daar het patroon van Carolientje. Een schattig aankleedpopje van Caro's Atelier. Ik had haar toen al een paar keer via Facebook gezien, maar toen ik Carolientje in het "echt" zag, was ik een beetje verliefd.

Fotocredits "Caro's Atelier"


Het patroon en alle ingrediënten voor Carolientje gingen met mij mee naar huis. Thuis was ik gelijk begonnen om mijn eigen Carolientje te haken.


Met écht valse wimpers en een lief klein neusje :-)

Binnen no-time was ze dan ook klaar!Nu is het zo dat ik eigenlijk ook een vriendinnetje voor Carolientje wilde gaan haken, maar het kwam er nooit van. Tot dat, na alle Corona ellende, ik voor het eerste weer naar de handwerkbeurs ging. Daar kwam ik Kareltje tegen....hét vriendje van Carolientje. Nou je begrijpt vast wel dat dát patroon mee naar huis ging, samen met nieuwe kleertjes patronen.

Tja ik beken....het kleine meisje in mij houdt erg van popjes *U* Ik vind d'r zó schattig.

Oké, Kareltje staat nog op de planning om gemaakt te worden, maar er is intussen wel een vriendinnetje bij gekomen. 
Cathy, met een prachtige, volle bos rode haren!Kijk de BFF's eens staan, zijn ze niet enig :-)

Cathy is naar hetzelfde patroon als Carolientje gehaakt, alleen heb ik haar een ander bos met haren gegeven. Dat was nog best even een "dingetje" 
Van te voren heb ik moeten uitvogelen hoe dat ik nou het beste kon aanpakken.
Ik heb het hele www afgezocht, om tips gevraagd en uiteindelijk kwam ik via, via op een You Tube tutorial van een Turkse dame. Ik verstond er niets van, maar door naar het filmpje te kijken wist ik wat ik moest doen voor een mooie bos met rode haartjes.

Dit filmpje is een echte aanrader, wanneer je een bos lange haren op je amigurumi poppetje wilt maken.


Elk haartje is één voor één ingeplant :-P


Maar het resultaat mag er zijn....
En de meisjes zijn gelijk wezen shoppen ;-)
Een hele mooie jurk voor Cathy en Carolientje vond nieuwe schoenen die perfect bij haar jurkje passen!Wil jij ook een Carolientje haken?
Het kooppatroon kan je vinden op de website van Caro's Atelier.
Klik HIER om naar het patroon te gaan.

Lieve Haakgroetjes van
Tertia
Carolientje en Cathy ;-)


4 opmerkingen:

 1. Prachtige dametjes! En als ze dan een gezichtje hebben, dan ga je van ze houden, hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze schattig. Voor je het weet heb je een hele familie. Ik heb een keer geprobeerd zo'n popje te haken maar die werd rie maal zo groot als het patroon. Dus geen succes. Poppen maken is wel mijn ding ik ben gek op de Luna Lapin poppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lief!!
  Een hele klus die haren, maar goed gelukt. Beelden zeggen vaak zo veel meer dan woorden. Lang leve zulke filmpjes op het internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Tertia,
  Wat een schattige popjes zijn het geworden. Echt heel mooi. Die haren zijn toch een grote klus zeg. Pfff. Je hebt het heel mooi gedaan.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!