vrijdag 5 januari 2024

Crochet Along 2.0, week 1

 Tien jaar geleden, de eerste vrijdag van het nieuwe jaar (2014) ging de Crochet Along van start. Heel hakend Nederland zat in spanning te wachten op het eerste deel van hét huiswerk.

Elke week een paar toertjes....een laagdrempelig project dat gemakkelijk voor "erbij"is.

En nu 10 jaar later ga ik deze prachtige Crochet Along deken opnieuw haken. Gewoon op een rustig tempo, elke week een paar toertjes, zodat ik ergens in oktober een affe deken heb.


Mijn huiswerk voor deze week is al af! 

En ondanks ik dit patroon al eens eerder heb gehaakt, gingen die eerste steken me niet gemakkelijk af......bij de eerste poging trok het helemaal scheef.  Dit heb ik maar weer uitgehaald en opnieuw gehaakt. Halverwege vond ik mijn gekozen kleur niet helemaal worden wat ik in gedachten had, dus weer uitgehaald en opnieuw. Nu is tie mooi en goed genoeg :-)

Het sliertje is er......een mooi begin van een prachtige deken in wording.
Haak je ook mee met de 2.0 versie?
Het patroon ligt HIER al voor je klaar.
Niks niet nieuws, gewoon het patroon zoals tie is.....maar wel elke week een paar toertjes haakplezier.

Oja.....ik was niet van plan om elke week een bericht van m'n huiswerk te posten.
Zal ik afspreken dat ik elke laatste vrijdag van de maand een update van mijn vorderingen laat zien? Ik vind het een mooi plan :-)

Lieve haakgroetjes
Tertia

3 opmerkingen:

  1. Een heel leuk idee, al ga ik niet meedoen. Dat heb ik toen trouwens wel gedaan en 't was inderdaad een hele leuke deken om aan te haken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Tertia,
    Wat leuk om de deken opnieuw te gaan maken. Ik ben heel benieuwd hoe je dat gaat bevallen en welke kleuren je allemaal hebt gekozen.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook ik doe deze keer weer mee , in 2014 met succes de deken gehaakt met Stonewash Denim van SCH...... , maar nu heb ik de kleuren gezocht van Stylecraft DK en helaas ,dat garen wil niet met mijn haakstijl , dus alles weer uitgehaald , ook heb ik nu probleem met het -keren - van het haakwerk , gebruik 193 voor de lossen/ketting maar na 3x keren kom ik lossen/steken tekort , dus weer overnieuw , m.a.w. het wil niet zo lukken !
    Toch maar weer het stonewash gaan kiezen ? Of een oefening erin houden ...steeds maar weer opnieuw en een beetje ' smokkelen ' , is er eigenlijk een methode om Haakwerk op de juiste manier te keren voor de nieuwe toer die gemaakt moet worden ?
    Wel ben ik blij met dit patroon , de kleed van 2014 wordt nog steeds met plezier gebruikt en siert de zithoek !!Daarom voor herhaling vatbaar .
    Vriendelijke groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!