maandag 21 februari 2011

Teveel

Wat een overweldigende, lieve reacties heb ik gekregen op mijn samplerblokjes. Ik vroeg om kritiek hahaha maar kreeg alleen maar positieve woorden te zien. Dat maakt mij wel een beetje verlegen, maar daarnaast glim ik ook wel van trots hoor! Ik weet van mezelf dat ik behoorlijk perfectionistisch kan zijn en zelf zie ik heus wel de "foutjes" maar ach...daarvoor mag het ook een samplerquilt worden.

De Dutch Rose vorderd gestaag, ik ben geen snelle werker zoals jullie misschien al weten.
Ik beken waarom.....Ik wil en doe TEveel

Niet alleen quilten vind ik leuk, maar ik mag ook graag een boekje lezen. Het Geheim van de quilters is uit.....Nu ligt de serie van ShopAholic te wachten. De eerste twee delen had ik al eens gelezen en nu ben ik begonnen in Shopaholic! zegt ja......

En nu hebben "we" sinds dit weekend een nieuwe hobby erbij.
Geocaching

Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera.
Met zijn hand-GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken.


Enige tijd geleden las ik hierover en ik zocht een mooie bezigheid voor het hele gezin in de natuur en met bewegen. Wandelen doen we graag maar als je 10x door het zelfde stukje bos hebt gelopen heb je de omgeving daar ook wel gezien. Daarnaast zitten we zomers altijd maar op de camping te zitten zonder enige actieve beweging en met het geocaching wil ik daar verandering in brengen. Een maand geleden heeft iemand ons kennis laten maken met geocaching en dat was super leuk!! We hebben nu zelf een gps-apparaat gekocht en gisteren hebben we onze eerste eigen cache gelopen en gevonden! Ja dit is echt een ding voor ons en vanaf heden zullen we met regelmaat lekker gaan wandelen en geocachen ;-)

Je snapt dus dat ik het quilten nu moet delen met alle andere leuke dingen :-)

Lieve Groetjes
Tertia

9 opmerkingen:

 1. Hallo Tertia,

  Geniet ervan hoor, het klinkt geweldig leuk !
  Hier is in de zomer ook ergens zo iets op kinderniveau, dan moeten ze in het kabouterbos, ook met een gps, op zoek gaan naar de kabouterschat, ik heb het vorig jaar wegens de verhuis niet kunnen doen, maar wie weet , deze zomer misschien wel , hopelijk !
  Is ook goed voor onzen oudste, dat is op zijn eigen en niet in groep, dat laatste zou hem niet lukken.

  groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt leuk zeg! Daar had ik nog nooit van gehoord en ik ga zo eens de link aanklikken. Ik snap alleen niet zo goed wat dan de bedoeling is wanneer je de doos gevonden hebt. Dat logboek bv, word je dan verwacht er iets in te schrijven of zo? En met de camera een foto te maken van jullie als vinders?
  Of is het de bedoeling dat je de spullen gewoon houdt? Het klinkt in ieder geval heel spannend ook voor kinderen en het geeft zo'n boswandeling weer een extra dimensie.
  Dankjewel voor je reaktie op mijn Dorothy verhaal. Fijn dat jullie het allemaal mooi vinden. ;-)
  De ene manier van freezer papier gebruiken, snap ik wel (het achter de stof plakken). Maar de manier waarop je het freezer papier bovenop de stof gebruikt... nee, daar snap ik helemaal niks van hihihi. Ik ga eens neuzen of ik op youtube iets erover kan vinden. Maar bedankt voor de tips hoor!
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hardlopers zijn doodlopers! Ha, ha dat zeg ik altijd tegen mezelf om weer eens goed te praten dat ik ergens te lang over doe. En zo sus ik mezelf dan weer in de langzame modus. En: Verandering van spijs doet eten! Das er eentje om al mijn verschillende hobbies te rechtvaardigen. En weet je dat zijn beide heel oude dus wijze gezegdes en wie zijn wij dan om aan de waarheid ervan te twijfelen?! Leuk om te lezen dat jullie zo'n GPS geval hebben aangeschaft om die schatten te vinden. Wim en ik lopen er ook mee in ons hoofd. Die schatten zijn door heel Europa verstopt dus ook in de Vogezen en de Pyreneeen, waar wij graag wandelen. Jij hebt mij weer een zetje gegeven met je enthousiaste verhaal. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn ook zo veel leuke dingen om te doen. Hiermee ben je wel heerlijk in de buitenlucht. En nog een leuk doel ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Jolanda, bij het vinden van een cache (de schat) kan je verschillende "dingen" aantreffen. soms is het een cache waarin alleen een log in zit, een klein boekje waarin je schrijft dat je geweest bent.
  Sommige caches zijn groter en daar kunnen bijv. ook coins inzitten, die mag je pakken, maar bij een ander geocaching moet je die coin er weer in leggen. Sommige coins hebben ook een bepaalde doel. Er kunnen ook goodies in zitten, dat is meer een extraatje voor kinderen, kleine speeltjes, maar haal je er eentje uit moet je er ook weer iets in leggen.
  Een fotocameraatje zijn we nog niet tegengekomen.

  @Gerda, ik kan jullie dit écht gaan aanraden! Inderdaad overal in Europa kan je caches vinden. Mocht je serieus overwegen om dit te gaan doen, raadt ik je aan om eens met iemand mee te gaan op geocaching, dan weet je hoe het ongeveer in zijn werk gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alleen quilten zou niet leuk zijn. Het is juist het met verschillende dingen bezig zijn dat het leuk maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk die nieuwe hobby die jullie net ontdekt hebben. En idd het is ook leuk om nog meerdere dingen te doen tenminste dat vind ik en doe ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk Tertia dat geocaching, ik had er nog nooit van gehoord. Zou je dat ook met de fiets kunnen doen??? Ik ben meer een fietser dan een loper, ik krijg namelijk altijd pijn in mijn rug en heupen tja ik wordt al wat ouder hihihih:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk idee en zo krijgen jullie ook nog flink beweging.
  Ik heb nog een hele stapel shopaholic boeken liggen en nog niet allemaal gelezen. Net als jij wil ik ook altijd te veel doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!