donderdag 12 januari 2012

Alle projecten op een rijtje

Hebben jullie dat ook weleens?
Dat je je afvraagt waar je allemaal mee bezig bent (naast het werk en huishouden)
Op quiltgebied dan :-)

Ik ben tot een conclusie gekomen dat ik eigenlijk met teveel projecten te gelijk bezig ben en dat mijn overzicht een beetje weg is.....
Waar ben ik dan mee bezig??

Nou allereerst mijn sampler....weten jullie nog dat afgelopen zomer alle blokken af zijn gekomen en dat inmiddels de top gedubbeld is?De eerste steekjes zijn gequilt, maar op een één of ander manier kom ik er niet mee verder. Is het omdat ik doorpitten misschien niet zo leuk vind?? Of zal het iets anders zijn waarom het niet opschiet met deze quilt :-(

Ver onderin de kast ligt ook nog "A kittens Tale" Mijn allereerste applicatiequilt. Nee ook deze is nog lange niet af, maar voorlopig blijft hij ook in de kast liggen.
Niet omdat ik hem niet mooi vind....maar gewoon nu even niet.
En dan hebben we natuurlijk ook de blauwe klosjesquilt....
Ach die blauwe rakkers komen zo af en toe eens in beeld en dan wordt er heel hard een paar klosjes gemaakt.
Binnenkort heeft Supergoof een give-away.....
Allemaal blauwe lappies, voor het blauwe Weggevertje = Give-Away aanstaande zaterdag 14 januari,....
Ohhhh dat zou toch gaaf zijn, blauwe supergooflapjes voor in mijn blauwe klosjesquilt :-) (maarja eigenlijk win ik nooit wat....)

En afgelopen najaar ben ik ook nog gestart met "Bless This Home" een fantastische BOM van Atelier Hartendief
Hoewel alle bouwmaterialen voor 5 blokken in huis liggen, wordt er nog hard gebouwd aan het 2e huisje.
Kijk de eerste is al af hoor!In september startte ik mijn reis samen met "Sjaantje" aan de Dear Jane. Een mega groot en lang project zal dit gaan worden. Onze reis is nog niet verder gekomen dan twee blokjes.

Vergeet ik toch bijna mijn "Stitching For Christmas" Het project dat een aantal bloggers vorig jaar hadden gemaakt. Elke 2 weken kon je gratis een patroon downloaden.
Dit jaar heb ik helemaal niks gedaan aan deze leuke stitchery....nouja kerst is nu voorbij, hopelijk in de maanden november en december dat er misschien weer gestitched gaat worden aan deze leuke quilt.Hoewel dit leuke kerstengeltje al helemaal klaar is, moet ze nog wel "eventjes" doorgequilt gaan worden.Tjaaa....en dan heb ik nog 2 projecten liggen waarvan ik me afvraag of ik die wel ga afmaken....
Vol enthousiast was ik begonnen met samplerblokken van Magdaleentjes nieuwsbrief. Maar een sampler is een sampler, erg leuk, maar ik heb er al eentje gemaakt. Daarnaast kan ik de stof die ik heb gebruikt...*ahum*....eigenlijk voor een ander gave project gaan gebruiken. Drie blokken zijn gemaakt.

Ach, deze blokken zullen vast ergens anders nog wel een bestemming voor krijgen.

En zo was ik ook begonnen met de 10-min.blokken.
Lekker snel op de machine, maar om heel eerlijk te zijn vind ik een quilt maken op de machine eigenlijk niet zo leuk. Gevolg 4 blokken gemaakt en het project ligt stil.
Nu is het geluk, dat deze stofjes, evenals die van de samplerblokken van hierboven, erg goed bij andere gekochte stofjes passen. Ik zat al te snuffelen tussen mijn foto's, maar daar is nog geen foto van gemaakt. Ik kom hier in een ander blogje nog wel op terug ;-) (zo heb ik schrijfvoer voor een volgende keer ;-) )

Maargoed zoals jullie lezen ben ik met teveel projecten tegelijker tijd bezig. Of valt het allemaal nog wel mee???
Met wat zijn jullie allemaal bezig? En hebben jullie ook zoveel projecten onder handen? Maak je eerst iets af voordat je aan iets nieuws begint?

Lieve Groetjes
Tertia

Goh en dan zie ik hier nog in mijn labels dat ik ook was begonnen aan een pink ribbon quiltje....*wat erg* , die is gewoon helemaal niet verder afgemaakt en ik weet ook wel waarom.
Het quiltje maakte ik met hele schattige borduurpatronen, gemaakt op de borduurmachine. Nu zijn de patronen van de beertjes zo dicht en dik....dat het gewoon niet geschikt is voor een quilt. Dit project is dus eigenlijk al van mijn lijstje geschrapt.

30 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar
  Hier ligt ook veel tegelijk te wachten en sommige (10 min blok bv) blijft liggen
  Maar het komt af ooit
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar;)
  Gewoon met de eerste beginnen die is bijna klaar;) dan volgt de rest vanzelf weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik probeer heel streng voor mezelf te zijn, maarja ik kan niet zo heel erg streng zijn.
  Op dit moment ligt mijn allereerste quilt klaar om afgemaakt: de sashings moeten nog gequilt en een biesje er om heen, dan is 'ie af.
  Verder ben ik met de BOM van Val Laird van vorig jaar bezig.
  En ik heb een begin gemaakt met de SBS, maar dat schiet ook niet zo op op dit moment.
  Mijn paps ligt in het ziekenhuis, dus het rijden van mijn moeder kost de nodige tijd, mijn gezin en het huishouden en daarnaast werk ik ook nog 16 uur. Niet dat ik zielig ben, maar ik hou op het moment minder tijd over dan ik zou willen. Hopelijk verandert dat dit jaar toch nog wel.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent inderdaad met veel dingen tegelijk bezig! Maar vaak is dat ook wel prettig. De ene keer staat je hoofd meer naar klosjes, dan weer naar stitchery en zo verder.
  Zelf ben ik nu daadwerkelijk met de stitcherysneeuwmannen bezig en in mijn hoofd met A Scandinavian Christmas en een quilt met een stuk kant van mijn oma. Maar dat is alleen nog maar in mijn hoofd:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja stuk voor stuk mooie en leuke quiltprojecten ken het hier ook..... de meeste die liggen te wachten om door te worden gequilt....
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Valt nog reuze mee! Gewoon lekker iets nieuws beginnen als je daar zin in hebt. Heb je last van alles wat je onder handen hebt? Dan óf wat schrappen óf wat afmaken. Verder lekker je eigen gang gaan. Doe ik ook. Ik ben vooral heel goed in ergens mee beginnen.
  Ik heb ze hier staan, kijk maar als je durft: http://ingrid-handwerken.blogspot.com/p/2012.html en de lijst is niet eens volledig! Succes met je projecten.
  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hihihi ja echt wel herkenbaar maar toch ook weer leuk zo ben ik ook weer leuke projektjes tegen gekomen met het huisjes projekt die heb ik allemaal in een map gedaan en zo pik ik er elke keer eentje uit die dan ook af moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En of het herkenbaar is, soms kan je teveel op de vork nemen, dat de vork nieteens het mondje in kan, dus niks uit je handen komt. Gewoon doen wat je leuk vind, en soms is een quilt gewoon niet gegeven om afgequilt te worden, zoals de sampler, en heb je meer zin in uitdagingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie en verschillende projecten, hier nog niet zo heel veel dingen op stapel maar begin steeds meer te denken van ohh dat wil ik en dan kan dat ook nog wel, probeer me in te houden maar meiden was is het toch allemaal leuk !!
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit gebeurt gewoon met alle quiltsters hoor. Ik heb er voorlopig 6 uitgekozen waaraan ik werk. Daarna zien we wel weer verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "Gewoon" een aantal projecten in de kast leggen en voorlopig vergeten Tertia. Alleen doen waar je op dit moment zin in hebt. Dan zul je harder opschieten, is mijn jarenlange ervaring.....

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik probeer om niet met teveel dingen bezig te zijn.
  De CWDQ loopt nog een poos, maar ik maak wel elke maand de 4 blokken, ben dus helemaal "bij".
  De Berries en Bluebirds moet ik het laatste blok nog van maken, de volgende maand komen de randstoffen, dan kan die gequilt worden. Verder nog de Nearly Insane, en nu dan de huisjes erbij.
  Ik zie een heleboel leuke dingen die ik nog zou willen maken, maar kan me nog redelijk beheersen.
  Als de B & B klaar is zie ik wel of ik met iets nieuws begin.
  Groetjes, Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh ik kon het gewoon niet allemaal lezen, want dan denk ik aan wat er allemaal bij mij nog ligt te wachten om afgemaakt te worden en krijg ik misschien wel iets van dat moet nu eerst! LOL! Maar gelukkig ben ik niet de enige met stapels in de kast! Vandaag weer een nieuw patroon verworven en dat wil ik dus echt gaan maken, moet kunnen toch! Grijns!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje meis wat heb je veel liggen, maar wat een leuke projecten allemaal.
  Mijn moeder zei vroeger altijd,
  "een steek per dag is een hemdsmouw in een jaar. Succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh zo herkenbaar..... maar ik gun mezelf dat soms iets nooit afkomt en dat het dan best iets anders mag worden.... Je zou van je sampler blokjes bv. ook een paar heel mooie sierpannenlappen, tasjes of kussentjes kunnen maken, of van de mooie geborduurde beertjes lavendelzakjes of de beertjes op een eenvoudige tasje zetten..... Met weinig werk tover je zo mooie cadeautjes voor dit jaar.... En dan is het af en niet jammer.....
  Blijven de "graagdoewerkjes"vanzelf over.
  Groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lekker bezig zijn is mijn motto, of je nu met 1 of 10 projecten bezig bent, het gaat erom dat jij je er goed bij voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh, dit is zo herkenbaar. Ik heb besloten om mijn projecten gewoon niet te tellen. ha ha.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het valt inderdaad nog mee.
  Ik maak datgene waar ik het vers mee ben als eerste af en dan op naar het volgende project.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb ook verschillende dingen liggen, maar om dezelfde reden als jij nu aangeeft, heb ik er een aantal in de kast gelegd. Ik heb nu een paar projecten waar ik afwisselend aan werk, en die ik eerst af wil maken, en daarna komen de andere UFO's vanzelf stuk voor stuk uit de kast om afgemaakt te worden.
  Trouwens, dat doorquilten vond ik in het begin ook maar niks. Maar je moet goed oefenen en je krijgt langzaam maar zeker de slag te pakken. Inmiddels vind ik het doorquilten super leuk en kunnen er niet genoeg quiltsteekjes in een quilt zitten ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Toch een heel beschaafd lijstje hoor, ik waag me er niet aan! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 21. heel wat leuke projecten! ik wil om die reden (te veel projecten onder handen) eigenlijk een tijdje niet nieuws starten, en afwerken, afwerken, afwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel herkenbaar Tertia, volgens mij hebben de meeste quilters er last van...
  Je moet maar zo denken, zo heb je afwisseling en kun je aan de slag met daar waar je zin in hebt. en uiteindelijk krijg je vanzelf een Affo.
  Ik zal ok eens een lijstje maken waar ik mee bezig ben, of toch maar niet;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Stuk voor stuk, allemaal prachtige projekten, maar het worden ook vast allemaal AFFO's. En het valt reuze mee, volgens mij heb ik ook zoveel UFO's. Je schreef dat je nooit wat wint, nou, volgens mij heb je vandaag wel iets "gewonnen" , zo'n lekkere dikke zachte enveloppe ;-). Groetjes van Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Als het je in de weg zit moet je gewoon beslissen bij welke het meest je hart ligt. Zelf heb ik altijd maar 3 tot 4 dingen onderhanden. Maar dit jaar neem ik maar 1 ding onderhanden om daarnaast 3 andere dingen af te maken (SBS,CW, RR. Te veel dingen word ik warrig van. Meestal heb ik een structuur dat ik 1 dag per week aan deze dingen werk, en heb ik mezelf doelen per maand gesteld als houvast. Soms haal ik dat, en soms niet. Succes met je keuzes, er zitten veel leuke dingen tussen. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 25. LOL, een herkenbare valkuil waar veel van ons in tuimelen, zoveel inspiratie en goede wil om te beginnen... het is moeilijk om niet steeds met een ander project te beginnen, het nieuwe lokt ook zo verschrikkelijk "kies mij, neem mij, ik ben zo leuk"
  Er komt een dag dat je er voor gaat zitten en dingen af gaat maken, heus geloof me, het kan even duren maar ineens zul je er zin in hebben.
  Quilten/doorpitten leer je leuk vinden door het te doen, als je ziet wat het quiltwerk toevoegt aan je quilt wil je meer, meer, meer! Even doorzetten je zult zien dat je het leuk gaat vinden!
  Succes met al je mooie werkstukken.
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ik kan je geen raad geven want ik begin pas,maar ik denk dat hetzelfde probleem mij te wachten staat,want ik vind alles ooo zo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een herkenning... Ik denk, dat we
  er allemaal last van hebben, te veel
  projecten, te veel verleidingen, en
  telkens toch weer iets nieuws beginnen
  Dit jaar ga ik echt wat afmaken, maar
  ook weer wat nieuws beginnen. Maar het
  voordeel van zoveel projecten is ook,
  dat je kunt doen waar je op dat moment
  zin in hebt; stitchen, handquilten of
  patchen... en dat is ook best fijn.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 28. O wat geweldig om te zien dat ik niet de enige ben met veel te veel omhanden. Alles is ook zo leuk om te doen daarom ga ik ook dit jaar eerst verder met het afmaken van een heleboel dingen die ik onderhanden heb alhoewel het soms wel erg kriebelt als ik weer iets erg moois en nieuws voorbij zie komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Komt vast goed met de projecten. De een duurt wat langer dan de ander, zolang het geen 'moeten' wordt dan is het toch niet erg dat er meerdere dingen liggen te wachten? Het is geen aangenomen werk.
  (zo praat ik het altijd goed voor mezelf) Pas vroeg je me iets over het sneeuwmannenquiltje op mijn weblog. Sorry dat het antwoord even duurde. Ik weet niet waar het patroon vandaan komt. Het was een paar jaar geleden gratis te downloaden ergens, en toentertijd was het ook heel veel te zien op het prikbord. Maar wie de ontwerper is...geen idee. Op het patroon zelf staat ook niets vermeld.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!