maandag 10 september 2012

Mijn stadje "Deventer"Geboren en opgegroeid tot mijn 17de mag ik me best een "Deventenaar" noemen.
Nee ik zou er niet meer willen wonen, maar toch wanneer ik Deventer binnen rijd, voelt het als "thuis"

Het moet ruim 12 jaar geleden zijn geweest......winkelend in "de stad" kan ik me nog herinneren. Wat een drukte rondom de Lebuïnuskerk, allemaal oude (stoffige) dametjes met tasjes, folders liepen daar door de straten. Was vast iets van een tentoonstelling ofzo ging er door mijn hoofd. Gauw weg wezen, zo saai..........

Nu zoveel járen later, een stukje ouder en misschien ook wel een stukje wijzer....Begrijp ik wat er gaande moet zijn geweest. Want elke quiltster heeft het dezer dagen over DE QUILTTENTOONSTELLING in Deventer, dat eens in de zoveel jaar in de Lebuïnuskerk plaats vind.
Mijn gedachten over de oude (stoffige) dametjes en saaie tentoonstellingen is tegenwoordig compleet bij gedraaid. Ik ben zelf immers ook niet oud, stoffig en saai.
Nee quilten is een kunst op zich, vergt handigheid, doorzettingsvermogen, creativiteit en nog zoveel meer.
Dat was wel te zien...ik heb vandaag prachtige exemplaren gezien. Quilts he!

Ik ben als een razende langs alles gelopen, omdat ik vandaag om een hele andere reden in de kerk was. Maar van, die ik de mooiste en de indrukwekkendste vond, daar heb ik een foto van gemaakt.

Met op stip, deze prachtige dame. Op een foto komt deze quilt helemaal niet tot zijn recht. Prachtig gemaakt met al die bandjes en kantjes. Met open mond heb ik hier het langst bij gestaan.


Er hingen ook 2 grote "Dear Jane's" Al enige tijd ben ik helemaal gefascineerd door deze enorme quilt. Deze vond ik beide super mooi en zo knap gemaakt.Hoewel ik meer van de antieke, traditionele quilts ben, vielen deze felgekleurde mij erg op.
Zwart/wit saai...met een vleugje rood helemaal niet hoor!En nog een hele geinige....een tasjesquilt. Vooral de details als sluitingen....geweldig!!Maar ik heb nog zoveel meer moois gezien. Ook hele leuke met Hollandse stofjes, met Japanse stofjes.....Eigenlijk te veel om overal foto's van te maken.

De ware reden dat ik vandaag op deze tentoonstelling was, is om te helpen in de stand van "Atelier Hartendief" want naast alle mooie quilts staan er ook een stuk of 20 kraampjes met allerlei quiltstofjes, pakketjes, knoopjes en alles waar een quiltster blij van wordt.

Atelier Hartendief staat er dinsdag en woensdag ook nog met haar stand. Mocht je nog twijfelen om naar de tentoonstelling en al die leuke kraampjes te gaan, zal mijn advies zijn....DOEN, ga er heen! Is niks niet ouds, stoffig of saais aan :-)

Lieve Groetjes
Tertia

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige quilts laat je ons zien, hartelijk bedankt hiervoor.
  Deventer is inderdaad een hele mooie stad, ben er jaren geleden eens geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om die mooie quilts te zien, ik kan jammer genoeg niet gaan, maar op deze manier proef ik wel de (stoffige :-))sfeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, al die mooie quilts, die er
  te bewonderen zijn! Zo kan ik toch een
  beetje meegenieten, want het zal er dit jaar echt niet van komen er heen
  te kunnen gaan (het is ook zo ver...!)
  Veel plezier in de stand, dat is een
  leuk werkje!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie quilts laat je zien. Kan ik er toch van genieten. Helaas zit het er dit jaar niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt dat we even mee mogen kijken naar al die mooie quilts. Leuk dat je hebt geholpen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!