maandag 5 januari 2015

Appelflap-bakjes

Beloofd is beloofd,
ik zou altijd nog het recept van deze lekker appelflap-bakjes geven.


Eigenlijk is het heel eenvoudig

Ingrediënten:
10 plakjes bladerdeeg
5 appels
handjevol rozijnen (even laten wellen in lauw-warm water)
Suikerkaneelparels (stond nog in de kast, ooit gekocht bij de Aldi)
of suiker en kaneel naar smaak.
1 ei
Eventueel nootjes, bijv studenten haver of cashewnoten of walnoten
En voor de zoetekauwers een scheutje honing, maar hoeft niet.
Muffin-bakvorm.
Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuutjes ontdooien.
Verwarm de oven voor op 225grC
Vet je bakvorm in met boter of bakspray.
Leg daarna een plakje bladerdeeg in een muffin-bakvorm.
Schil de appel in kleine stukjes.
Om verkleuring van de appel tegen te gaan kan je enkele druppels citroensap erover sprenkelen.
Appelstukjes, rozijntjes, suiker, kaneel, eventueel de noten en honing in een bak met elkaar vermengen.
Vul de bladerdeegbakjes met de appelvulling.
Bestrijk de bovenkant van de appelflap-bakjes met een opgeklopte ei.
Schuif je muffin-bakvorm in de oven en bak de appelflap-bakjes in ongeveer 15-20 minuutjes goudbruin.

Ietsjes laten afkoelen en smullen maar!

Lieve Groetjes
Tertia





9 opmerkingen:

  1. Njamie ... dat wordt weer smullen. Bedankt voor het receptje.

    Fijne week, grts Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker proberen!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en zo simpel!

    Ik weet wat wij vanavond als toetje eten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, Lekker. Bedankt voor het recept.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker!! Deze ga ik zeker een keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. dankjewel ga ik zeker eens proberen op deze manier, ik bak altijd de gewone appelplappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. jummie met een bolletje vanille-ijs en een toef slagroom als het bakje nog warm is oooooohhhhh lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!