maandag 12 december 2016

"Offline is the new luxury"

Deze foto komt van het internet

Afgelopen weekend ging mijn telefoon op stil en besloot ik eventjes offline te zijn.

Zo af en toe wens ik weleens een leven zonder internet en social media.
Af en toe hoor.......

Want over het algemeen kan internet en social media heel veel mooie dingen opleveren, maar tegelijkertijd kan het ook doodvermoeiend zijn.
Ik post fanatiek allerlei foto's via Instagram, van de honden, van mijn haakwerkjes, selfies, ook wel eens wat ons dagmenu is, Eigenlijk is het voor mij een soort van digitale fotodagboek (geworden)
Nou kost het maken en posten van een foto niet eens zoveel moeite en tijd, maarja....je hebt een aantal volgers en leuke vriendschappen opgebouwd waar je ook eventjes gaat kijken.
Ongemerkt ben je dan toch heel wat tijd kwijt met scrollen, kijken en liken.
En zo gaat dat ook met Facebook en Bloggen.....

Kostbare tijd dat ten koste gaat van zoveel andere mooie dingen in het leven.
Quality time met familie, vriendinnen en mezelf.
Dus ik besloot om eens een weekend zonder internet en social media in te gaan.
Vrijdagavond lukte me dat braaf......Heerlijk aan het haken tijdens The Voice of Holland ;-) 
Maar de volgende dag werd al lastiger.....eerlijk is eerlijk, ik heb toch even op instagram gespiekt. Al was het alleen om te kijken of er likes op mijn laatste foto waren.
Eigenlijk ging het op zondag net zo....maar dan ook effe Facebook checken.
's Avonds was ik er alweer klaar mee, met offline zijn......Ik moest alles wat ik het weekend gemist had toch nog even gaan bekijken en lezen. 
Pfttttt wederom zat ik uren met mijn Ipad in de handen.

Conclusie.....Internet/social media en ik hebben een soort van haat/liefde verhouding!
Ondanks dat ik het niet kon laten om eventjes te spieken heb ik wel de "rust" ervaren....het niet meer constant hoeven checken of er reacties zijn en er nieuwe foto's waren gepost.....dat was wel fijn!
Ik hield ook "opeens" wat tijd over....reden om eindelijk eens alle kerstmeuk van zolder te halen en op ons gemak het huis van kerstvrolijkheid te voorzien.
Deze missie was wel geslaagd ;-) 


Ik schreef een brief en begon in een boek die vandaag alweer terug naar de bibliotheek moest. Ik heb het boek maar opnieuw verlengd, maar toch......dit boek lag er al minstens 3 weken om gelezen te worden......ik bedoel maar! 


Tijdens mijn maandagochtend wandeling met de hondjes was ik mijn offline-actie van afgelopen weekend aan het overdenken. Ondanks de korte periode en het gespiek tussendoor heb ik het toch als prettig ervaren en ik weet zeker dat ik een offline momentje het aankomend jaar weer eens ga inplannen. Ik zou willen (leren) om meer balans te vinden aan de tijd dat ik spendeer aan internet/social media en het "gewone" leven. 

Is dit gemijmer trouwens een echte "Terts" ding of ben jij er ook mee aan het worstelen??
Ik ben ook benieuwd hoe jij/jullie je balans hierin hebt gevonden of juist niet en dat ook wel zou willen. Tell me......ik ben nieuwsgierig en benieuwd!


Wat is Olst trouwens mooi he.....vanochtend hing er zo'n echte lapjes mist over het dorp.


En om even op het kerstgebeuren terug te komen.....
Ik werd tijdens het opzetten van de kerststal geconfronteerd met een haakproject dat dit jaar is mislukt.
Haak je eigen kerststal......


Alle ingrediënten liggen al een jaar in een mandje te wachten, klaar om gehaakt te worden tot Jozef, Maria en Jesus het kindeke en alle andere figuren.
Ik heb dit haakproject in mijn Bujo verwerkt. Hopelijk zal de kerststal volgend jaar wel af zijn? 
Ik vrees dat er heel wat offline momentjes nodig zullen zijn ;-)

Lieve Groetjes
Tertia


11 opmerkingen:

 1. Gewoon gaan beginnen. Ik zat 2 jaar geleden midden maart met een halve kerststal. Zo trots toen het net voor de zomer klaar was. Nu het 2de jaar dat ik ervan ga genieten. Groet Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt mij ook wel een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Minder online en minder spelletjes spelen op de ipad. Maar of dit lukt? Ook ik plan wel eens bewust een dagje in en daar geniet ik dan wel enorm van. Dus wat let ons....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn kerststal ben ik inmiddels al 2 jaar aan bezig. In de zomer geen zin om met de kerst bezig te zijn. Dus ik doe in oktober november iets eraan. Nu nog alleen de herders met schapen dan is de stal klaar. Maar dat zal ook wel volgend jaar worden haha. Succes met jou kersstal komt vast wel goed. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn kerststal ben ik inmiddels al 2 jaar aan bezig. In de zomer geen zin om met de kerst bezig te zijn. Dus ik doe in oktober november iets eraan. Nu nog alleen de herders met schapen dan is de stal klaar. Maar dat zal ook wel volgend jaar worden haha. Succes met jou kersstal komt vast wel goed. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat gemijmer herken ik ook absoluut, hoor! Laatst had ik me ook voorgenomen om een weekend off-line te blijven. Vrijdagavond kon ik niets leuks op tv vinden waar ik bij kon haken en zowel mijn man als mijn zoon zaten de hele avond met hun neus in hun iPad....dan is het wel lastig om off-line te blijven, vind ik. Ik baalde er ook best wel van, dat zij niet met me mee wilden doen ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken wel het socialmedia dilemma, het kost veel tijd en die kan je ook anders invullen. Zo zit ik de halve middag alweer achter de computen om alle blogjes te maken voor mijn Little Christmas tree cal en het lezen van blogberichten (ook die van jou, hahaha) en had ik ook net zo goed mijn jurk af kunnen naaien. Tja het blijft een kwestie van keuzes maken. Tijd tekort maar ja.. wat doe je er aan??

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik herken wat je zegt. Ik vind het heerlijk in blogland maar ben bewust nooit aan Facebook begonnen. We ben ik sinds een jaar op IG te vinden en dat neemt best veel tijd. Soms ligt er gewoon een druk op, ik moet nog blogjes lezen...Zo zou het niet moeten zijn. Ik vind het nog steeds heerlijk hoor maar soms....XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellige kerstspulletjes heb je van zolder gehaald. En ja, prachtige foto's van de omgeving waarin jij woont!
  Herkenbaar. Leuk om bloggers te volgen, ff Facebook te checken. Maar de echte contacten zijn voor mij veel waardevoller. Ik probeer de "checkmomentjes" te beperken tot 1 per dag. En bij weinig tijd skippen. Zo werkt het voor mij. Maar goed, weet niet of het ook zo voor een ander werkt ...
  Haak ze aan de kerststal. Volgend jaar is het weer Kerst en het jaar daarna ook ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, het probleem kerststal ken ik. Ik denk dat ik 3 jaar geleden het garen al heb gekocht. Aan Maria begonnen deze weggegeven aan een vriendin. Daarna nog eens aan Maria begonnen, maar deze is helaas al 3 jaar wachtende op nog een armpje en in elkaar gezet te worden. Nu stappen gezet om deze voor volgend jaar ook klaar te hebben. Met zoveel mogelijk bijbehorende karakters.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Door mijn hele huis liggen gebreide en gehaakte halfafgemaakte projecten, af en toe kom ik weer wat vergetens tegen en maakt het dan af, er kunnen jaaren tussen zitten. Mij maakt dat niet uit. Verder is het voor mij niet zo moeilijk om minder online te zijn, want de batterij van mijn telefoon is niet meer up to date. Ook heb ik jaren lang zo intensief geblogd, waar hele kwesties, telefoontjes en ontmoetingen uit voortkwamen, soort overkill, waardoor het me nu niet zoveel moeite meer kost om ook prima 'zonder' te kunnen. grt Liz

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Scial media: een kwestie van keuzes maken (zeg ik. terwijl het mij meestal ook niet lukt).
  Een mogelijkheid: neem in je BuJo iedere dag een vaste hoeveelheid tijd voor Social media op. Kies iedere één soort social media, dus niet iedere dag alles (voor FB-verslaafden of Insta-verslaafden lastig genoeg). Plaats zelf op die dag hooguit één ding op die soort social media. Beperk de tijd om op die dag op die soort social media op anderen te reageren en zet daarna alles off. Dan heb je heerlijk veel tijd voor alle andere dingen in het leven, terwijl je toch voldoendeaanwezig bent op social media.
  Echt, het werkt, zeker als je het standaard opneemt in je Bujo.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!