woensdag 5 juli 2017

De Hyggecal #eindresultaat

Jaaaa, weer een project dat af is!!

Weten jullie nog dat ik namens Kreafabriek de Hyggecal mocht maken?
Het kan haast niet missen, want ik heb regelmatig een update gepost ;-) 


Ik maakte de sjaal in pasteltinten.
Lieve, zachte, zoete kleurtjes.
De basis is gehaakt met Stone Washed en het gekleurde is van Catona

Ik ga niet meer alle details van deze cal herhalen, je hebt dit immers kunnen mee beleven in mijn updates. 
Iets gemist??...je kan alle blogberichten van deze Hyggecal terug lezen onder label "Hyggecal" 


Het was een bijzondere haakreis......borduren op een gehaakt stukje, hoe zal dat gaan?, was een beetje dé grote vraag. 
Nou dát ging eigenlijk ontzettend goed en wat was dat ook leuk om te doen!! De eerste weken van een stukje vasten haken en een stukje borduren was erg afwisselend dat niet snel verveelde. 
Het middenstuk borduren en haken was even "afzien", vond ik. Vooral het grote stuk borduren vergde doorzettingsvermogen. Maar ik heb de sjaal niet in een hoek gesmeten toen ik ietsjes ging achterlopen met het huiswerk. Uiteindelijk is ook mijn sjaal af gekomen.

Naast het borduren heb ik nog meer geleerd van deze cal.
Ik maakte gebruik van een compleet, samengesteld pakket. Ik viel als een blok voor de lieve pastel kleurtjes. Maar toch vond ik bepaalde kleuren niet mooi uitkomen.
Ik merkte dat ik toch meer een "gevoelsmens" ben qua kleuren pakken, terwijl ik bij deze cal voor het originele patroon ging....zowel de borduurmotieven als het voorgestelde kleurgebruik. 
Achteraf vond ik het spijtig dat ik niet voor mijn eigen kleurenpalet ben gegaan, maargoed uiteindelijk haakte ik deze cal in samenwerking met Kreafabriek en niet helemaal voor mezelf. En dat is geen verwijt want ik ben nog steeds dankbaar dat ik dit mocht doen :-) 

De borduurmotieven waren voor mij helemaal prima.
Persoonlijk heb ik me een beetje zitten ergeren aan de mensen die massaal "iets" anders gingen borduren omdat ze het patroontje niet mooi vonden. Ik ben van mening dat je dan geen cal meer aan het haken ben.....Gelukkig had de ontwerpster hier geen problemen mee dus wat dat betreft is dat verder oké. Anderzijds snap ik ook wel dat sommige mensen de behoefte hebben om een ontwerp naar iets "eigens" te maken.. Dus dit zegt meer iets over mijn mening en gevoel erin, dan het gedrag van andere haaksters ;-) 

Oorspronkelijk is deze cal als sjaal bedoelt, ik vind het oprecht een plaatje!!
Maar als sjaal, is hij voor mij niet echt draagbaar.......te breed en te kort. En ondanks de prachtige pastelkleuren past het niet zo bij mij. Dus uiteindelijk is deze sjaal een tafelloper geworden *U*
Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik van plan was om de sjaal/tafelloper te gaan voeren. Want inderdaad, de achterkant van het geheel is een wirwar van afgehechte draadjes.
Maar ik kon de moed en puf niet opbrengen om aan dat gedeelte te beginnen.
De sjaal/ tafelloper is gewassen, ik heb hem opgespannen laten drogen en voor mij is hij oké zo!
Kreafabriek vind het ook gelukkig oké....dus

Zijn jullie intussen nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat??
Bij deze de foto's :-)


Lieve Claudia van Kreafabriek, dankjewel dat ik deze cal voor jullie mocht maken!
Het was een bijzondere en leerzame haakreis, ik heb genoten.
Eindelijk is de sjaal af! Omgedoopt tot een tafelloper ;-) 
Met veel plezier en liefde voor Kreafabriek gemaakt!

Lieve Groetjes
Tertia

10 opmerkingen:

 1. Ik vind het als loper ook wat mooier . En hij is weer top gemaakt .bedankt weer voor je gezelligen berichtten
  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een plaatje. De reden waarom ik niet mee haakte was, omdat ik de sjaal er veel te stug uit zag zien. Wel mooi al tafelloper, zo te zien!
  Fijne groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee om er een tafelloper van te maken! De draadjes aan de achterkant zie je zo toch niet, dus een prima oplossing lijkt me :-) Ik ben niet aan de cal begonnen omdat ik al dacht dat het niet echt een lekkere comfy sjaal zou worden, maar als tafelloper is het een plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Tertia,
  Leuk idee om het als tafelloper te gebruiken. het is precies de reden waarom ik uiteindelijk niet begonnen ben, ik dacht niet dat ik hem vaak zou dragen. Maar als tafelloper is hij ook geweldig.
  Fijne donderdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als tafelloper is ie leuk, als sjaal vind ik m ook veel te stug. Hier ligt ie half af, aan het bedenken wat ik er verder mee wil gaan doen. Ik heb al wel een idee maar ben er nog niet helemaal uit of ik het aandurf ;)
  Wat betreft een CAL, ik vind het juist prachtig te zien dat iedereen door 1 ontwerp z'n eigen stijl durft op te zoeken en geïnspireerd raakt. Want dat is toch wat we met elkaar doen, elkaar inspireren. Ik zie dat juist als een groot compliment voor de ontwerpsters van een CAL, dat je zoveel mensen kunt inspireren om mee te doen en toch binnen 1 project ook nog zoveel mensen inspireert om er iets unieks van te maken, een groter compliment bestaat niet lijkt mij. En mensen die meedoen moeten ook vooral uiteindelijk iets hebben waar ze zelf blij mee zijn ;)
  Fijne dag vandaag, geniet van de zon.
  Liefs,
  Wendy


  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig!
  Staat mooi bij jou op tafel. Goed idee!
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed gedaan. En slim om de sjaal om te dopen. Hij staat mooi op tafel, de achterkant zie je dan niet en het borduurwerk ziet je juist goed.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hij is mooi geworden Tertia, en ik vind hem eerlijk gezegd mooier als tafelloper dan als sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig! Wat een goed idee, nu heb je een schitterende tafelloper!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ai! Je hebt hem af! Stiekem vond ik het wel fijn dat jij ook nog niet klaar was. ;-)) Maar echt hij is prachtig geworden! Ik ga me er ook nog weer op storten maar ga eerst relaxt verder met mijn African Flower Blanket. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!