zondag 9 juli 2017

Deventer Op Stelten 2017Ik ben geboren en opgegroeid in D'mter city, maar zal ik je eens vertellen dat ik nog nooit naar Deventer op stelten ben geweest?!!

Deventer Op Stelten is een straattheaterfestival in de Nederlandse stad Deventer.
Gedurende het festival treden een weekend lang theatergezelschappen uit binnen-en buitenland op in straten en op pleinen in en om de binnenstad.

Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1997 als een zomers evenement waar vooral theatergroepen van steltlopers voor werden uitgenodigd. 
Vanaf 2013 noemt de organisatie het evenement een internationaal buitentheaterfestival en is het gebruik van stelten in de acts niet langer bepalend. (bron, Wikipedia)

Affin, de man des huizes was dit weekend in Oostenrijk bij de Formule1 races, dus gingen pubermeisje en ik ook de hort op ;-) 
Om eerlijk te zijn ben ik niet zo van de mensenmassa evenementen, maar als geboren Deventenaar, nog nooit naar Deventer Op Stelten geweest kan écht niet!!
Dus veilig op zondag, de laatste dag van het evenement namen we de trein naar mijn geboortestadje.

Ik kan maar één woord bedenken voor dit festijn....
Indrukwekkend......

We hebben écht niet alle voorstellingen gezien omdat deze verspreid in en rondom de binnenstad was, maar wat we gezien hebben was echt....prachtig, indrukwekkend, grappig en adembenemend.
Ik neem jullie mee in een fotoreportage, niet alle foto's zijn even mooi gelukt, maar ik hoop enigszins een kleine impressie te weergeven.

Tac O Tac

Twee steltenacrobaten van Tac O Tac (uit Frankrijk) springen metershoog in de lucht met hun voorstelling "Conquête Speciale", waarbij ze dans en acrobatiek mixen met gewaagde stunts.

Close-Act

Close-Act, uit Nederland gaf een muzikale parade op de Brink met een slagwerkmobiel, 9 steltdansers, rook en een gigantische vogel. Getooid in indrukwekkende, rode kostuums staken de steltdansers hoog boven het publiek uit.

Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen.....volgend jaar weer!
En dan op vrijdag of zaterdagavond, want dat schijnt nog veel mooier te zijn.
Het sfeertje is eigenlijk niet te weergeven met foto's, je zou hier écht aanwezig bij moeten zijn.

Pubermeisje en ik hebben in ieder geval een hele fijne dag samen gehad. 
Prachtige voorstellingen gezien, we hebben een terrasje gepakt, een heerlijk ijsje gegeten en een klein beetje geshopt. Ik scoorde nog een hele toffe haakboek, maar daarover zal ik in een ander blog meer vertellen.

Het was een fijne dag, deze dag :-)
 Lieve Groetjes
Tertia

5 opmerkingen:

 1. Ziet er altijd fantastisch uit. Wil er ook nog eens heen maar de rest van de familie (nog) geen animo helaas. Jullie hebben een gezellige dag gehad, die van jouw man was na bocht 1 al verknald ���� Als hij tenminste net zo reageert als mijn man.....de afstandsbediening vloog nog nét niet door de tv heen����

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kun je ze niet paaien met "terrasje pakken in Deventer" en dan intussen erachter komen dat Deventer Op Stelten er toevallig is ;-)
   Ondanks het uitvallen van Max heeft mijn mijn het super gehad. De sfeer op de camping en alles er rondom heen was een geweldige ervaring voor hem

   Verwijderen
 2. Ja als een echte deventernaar zit ik te genieten van jou foto's. Toen ik nog in deventer woonde gingen wij altijd op zaterdagavond. Dan zijn de lichteffecten en rookeffecten zo mooi te zien.
  Groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvon, ik wil volgend jaar zeker 's avonds gaan!!

   Verwijderen
 3. Ik heb er wel van gehoord een vriendin van mij gaat ieder jaar. Wij hebben hier in Enschede wel eenslap aftreksel van het festival.. ook leuk trouwens hoor..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!