maandag 8 oktober 2018

Een weekje minivakantie

Afgelopen week was ik vrij, gewoon zomaar....
omdat ik nog vakantiedagen had staan, omdat het kon en omdat het heerlijk is om vrijaf te zijn wanneer manlief en pubermeisje gewoon naar werk en school moeten. Een hele week ME-time!!

Oke, de maandag begon met huishoudelijke werkzaamheden.
Het kan niet anders hé, moeders hebben wat dat betreft daarmee nooit vakantie.
Dus alle schoonmaakklussen heb ik maar in één dag gestopt.:-) 
Gelukkig bleef er 's avonds nog tijd over om te gaan haken en zo zat ik  heerlijk op mijn zolderkamer te haken aan de "seasidestashbustingblanket"


Ik zal binnenkort eens een update gaan posten op mijn blog, want ik heb ook het één en ander over deze cal in mijn haakbujo verwerkt. Dat is misschien wel leuk om te zien? 

Dinsdag stond een uitje naar Wolplein gepland......
Op het www zag ik veelvoudig "budgetyarn" voorbij komen. Acrylbolletjes voor slechts €1,00 per bol. De reacties die ik las waren allemaal laaiend enthousiast, dus je begrijpt dat ik erg nieuwsgierig naar dit garen was geworden. Omdat deze garenlijn maar liefst 100 kleuren heeft en ik een flinke aantal kleuren wilde kopen leek mij verstandig om dit niet online te gaan bestellen maar eventjes in "real life" te gaan bewonderen (en voelen) Wolplein is een fijne (web)winkel omdat ze er écht alles hebben, maar sinds ik de laatste keer er was is het inspiratiecentrum nog groter geworden. 
Ik vond het een beetje overweldigend en wist niet zo goed waar ik moest kijken. Ik begon daarom maar in de koopjeshoek, gewoon snuffelen, kijken voelen en aaien. Ik heb werkelijk waar zoveel garen gezien dat ik gewoon niet meer wist wat ik nou mooi of leuk vond. Gelukkig had ik een boodschappenlijstje bij me. 
Budgetyarn....daar kwam ik voor ;-) 
Thuis had ik alle nummers op geschreven die ik via het beeldscherm had uitgezocht. In het echt zijn er toch nog een paar kleurtjes bij gekomen en een paar tinten eraf gehaald.
Uiteindelijk had ik 28 verschillende kleurtjes bij elkaar gezocht en was daarmee tevreden over het kleurenpalet. Wat een leuke besteding van mijn opgespaarde fooitjes, toch!!



Nu ben je vast nieuwsgierig wat ik hiervan wil gaan maken?
Nou eeuhhh een lapjes deken *U* 
 #dekenshakenismijnding

Ik twijfelde eerst tussen de gewone granny's squares of C2C JAYG.
Corner to corner, join as you go, volgens de tutorial van "The Patchwork Heart" 
Klik HIER om naar deze tutorial te gaan.


Maar al snel was ik eruit en koos ik toch voor de gewone granny.
Onlangs liet ik jullie DIT patroon op mijn blog zien
 "Giant Granny Patches" van Cherry Heart Crochet, wat een geweldige monsterklus zal dit zijn :-) 
Ik gebruik dus een eigen gekozen kleurenpalet, maar ook de afmeting van de deken zal ik iets aanpassen. In een ander blogverhaaltje zal ik jullie meer over dit plannetje gaan vertellen! 
"Stay tuned", zou ik zeggen ;-) 

Woensdag en donderdag waren heerlijke "aanrommeldagen"
Relaxed wakker worden en op het gemakkie de dag starten.
Een koffie afspraak met een vriendin, wandelen met de hondjes en haken, haken en nog eens haken.


Op vrijdag had ik een "insta-date"
Al enige tijd heb ik een klik met iemand via Instagram, die ook zo van dekens haken houdt.
Zij maakte Caro's woondeken en door haar was ik "flieft" op het patroon geworden.
Al maanden ligt het garen dat ik voor deze deken kocht, klaar. Alleen moest ik even een drempeltje over om te gaan beginnen met het Entrelac haken. Tijdens deze "insta-date" leerde zij mij deze techniek, maar we kletste ook volop over van alles en genoten we van koffie, een lunch en theetjes.
Een super fijne dag met een super lieve meid. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar *U*


En toen was het alweer weekend:
rommelden we wat aan in huis en tuin, hadden we een etentje met een stel vrienden en deden we een cavalierwandeling bij de Wytmenerplas in Zwolle.
Mijn favoriete plek om met de hondjes te gaan wandelen en deze zondag met heeeeeeeel veeeeel cavaliertjes en hun baasjes.


Damn.............en nu is het alweer maandag, een nieuwe start van de week.
Morgen mag ik weer aan de bak en zit mijn minivakantie er helaas weer op. Ik ben vandaag maar eerst eens begonnen met puinruimen. Want overal ligt wel iets hakerigs.......entrelac, de nieuwe lapjesdeken, een sjaal in wording. Ik durf geeneens mijn lopende projecten te tellen. Ik denk dat het écht tijd wordt om eerst een paar projecten af te gaan ronden voordat ik aan iets nieuws begin.....
Ahummmm volgens mij heb ik dat vaker gezegd *U*


Nou lieve blogvolgers. Fijne week en tot een volgende blogverhaaltje.
Lieve haakgroetjes
Tertia

5 opmerkingen:

  1. Wat een gave week heb jij gehad, en Wolplein is ook mijn favoriete ( web) winkel, zijn de €1 bolletjes goed ?

    Groetjes Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Tertia,
    Wat een fijne week lijkt me dat geweest te zijn zeg. Heerlijk. Leuk, daar bij wolplein. Ik ben er ooit 1 keer geweest, maar ook voor de verbouwing. Het is wel een beetje ver haha. Die deken, ik ben heel benieuwd naar jouw uitvoering. Ik ga mijn deken ook maken naar dat patroon, en ik denk dat ik het hart ga opvullen, zodat hij wel recht wordt zeg maar. Ik weet het nog niet, gewoon zien hoe het gaat worden.
    Werk ze weer morgen.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk, zo'n weekje voor jezelf! Zo te lezen heb je er echt van genoten. Mooie garens gekocht voor opnieuw een deken. Laat je weten of de € 1,00 bolletjes je goed bevallen? En gebruiken jullie alle dekens die je hebt gemaakt ook, of liggen ze mooi te zijn op een stapeltje? Veel plezier bij het haken van de volgende!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk zo,n weekje voor je zelf, lekker veel gehaakt lees ik. Mooie projecten worden het weer.................liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt als een heerlijke week! Wat fijn om vrij te zijn gewoon omdat het kan. Mooie bolletjes heb je uitgezocht. Ik volg graag wat je ervan gaat maken. Fijne (werk)week!
    Groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!