zaterdag 12 december 2020

Lekker ruiken

 Ik ben dol op lekkere geurtjes, parfum voor mezelf, maar ook "huisgeurtjes". Met een stel honden en een rokende man in huis (geen commentaar, ik heb af en toe al heftige discussies hierover, maar een goed huwelijk is geven en nemen ;-) ) kan het af en toe behoorlijk muf ruiken.

Zo heb ik een paar maanden geleden een "geurwolkje" aangeschaft.

Een geurwolkje is een aroma diffuser. Dit apparaatje helpt je huis fris en vrij van geurtjes te houden. Het helpt tevens de luchtvochtigheid op peil te houden. Na het toevoegen van etherische olie aan het water krijgt de verneveling een lekkere geur die je huis vult.

Ik ben zo blij met dit apparaat! Wil je meer weten/lezen over zo'n geurwolkje? Check dan de officiële website waar je ook deze diffuser en etherische oliën kan kopen. 

Klik HIER om naar de website van Geurwolkje te gaan.


Nu zag ik onlangs nog iets te geks op het www.

Jullie weten dat ik dol ben op dekens haken en een aantal van deze dekens worden dan ook flink gebruik op de bank, vooral nu tijdens de koude wintermaanden. Lekker met een kopje thee, stukje chocolade, hond op schoot, want tja.....Nola is dol op dekentjes ;-) wegkruipen onder zo'n gehaakte deken en dan Netflix kijken.

Na een week, kan ik je vertellen, ruikt zo'n deken behoorlijk naar hond, gemorst eten, sigarettenrook ect. ect. Dus elke week staat er wel een wasmachine met dekentjes te draaien. Maar ik heb nu een lekkere toevoeging voor de wasmachine ontdekt!

Wasparfum!

Wasparfum van Il Bucato di Adele is bedacht en wordt geproduceerd in Italië. Vandaar ook de Italiaans naam die "De was van Adele" betekent.

De geconcentreerde wasparfum is geschikt voor alle soorten textiel, en kan zowel met de hand als met de wasmachine worden gebruikt. Je voegt een beetje wasparfum in het bakje van de wasverzachter. Het is dus een extra toevoeging, naast je normale wasmiddel. Het wasparfum geeft dus een extra geurboost aan je was!

Ik kocht een proefpakket, met 10 kleine flesjes (alle geuren van Il Bucato). Elk flesje is genoeg voor 2 wasbeurten. Maar volgens mij is de geur sterk genoeg om er iets zuiniger mee te doen ;-) 

Natuurlijk moest ik dit gelijk proberen, en zo gingen 2 favoriete dekens de wasmachine in, ik voegde 10ml wasparfum "puur wit" (een bloemige toon met een hart van witte roos en geranium, verfraaid met lelietjes-van-dalen, musk en vanille) erbij.

Eenmaal aan de waslijn drogend, geurde het hele huis naar zomer! Ik kan niet beschrijven hoe heerlijk dit  rook en werd er écht oprecht heel erg blij van. We zijn nu een week later en wanneer ik aan mijn dekens snif, ruik ik deze heerlijk geur nog steeds! 

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar dit product of wil je meer erover lezen? Check dan de website van Wasparfum Il Bucato. Klik HIER om naar de website te gaan.


Mocht je nou denken.....Terts, wat een reclameblok heb je ervan gemaakt.
NEE, dit is geen samenwerking met of ik wordt op geen enkele manier gesponsord. Ik vertel dit omdat ik zelf laaiend enthousiast ben en ik dit graag met je wil delen. 
Gewoon omdat ik van lekker ruiken hou ;-)

Lieve Groetjes
Tertia






4 opmerkingen:

  1. I am crocheting Attic 24 Cozy Afghan now in blues for a Christmas gift. I love working in wool especially this time of year. Very cute photo of puppy in your beautiful blanket. I could use better smells here too.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook graag een extra geurtje in huis. Durf soms wel enkele druppeltjes geurende olie, in een potje water op de verwarming te plaatsen. Werkt ook
    Fijn groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van het geurwolkje had ik al eens gehoord. De geurtjes voor in de wasmachine zijn nieuw voor mij. Wat fijn dat het zo goed werkt en zo'n frisse boots geeft. Niets vervelender dan een huis met onaangename geurtjes, vind ik. Een fris huis is heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach ik heb geen rokende man en geen huisdieren maar hier ruikt het ook wel eens muf. Dan zet ik de deur naar de gang open om de frisse lucht van boven naar beneden te halen. Maar dan moet de verwarming omhoog om het warm genoeg te houden. Dus ook dat is niet altijd ideaal. Wel ideaal is als Manlief uit schiet met de wasverzachter. (Hij doet ook regelmatig de was hier in huis.) Heerlijk om dan langs je natte was te lopen en te genieten van de geur. Dus ik volg je helemaal hoor in je blog. Je zou alleen al eindeloos dekentjes wassen voor die heerlijke geur toch?

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!