woensdag 29 september 2010

Kip teriyaki en sesamboontjes

Wij zijn erg van de rijst en pasta. Alleen vind ik dat de meeste sausjes te weinig groenten bevatten. Zo ben ik op zoek gegaan naar gerechten waarbij voldoende groente geserveerd worden en toch heel erg lekker zijn.
Deze staat inmiddels bij onze favoriete recepten:

Ingrediënten voor 4 personen:

300gr witte rijst
2 eetl. sesamzaad (verstegen kruiden)
750gr diepvries sperziebonen
2 eetl. olie
500gr kipfilet in reepjes
1/2 flesje wok essentials teriyaki van Go-tan. Kan ook Japans teriyaki honing woksaus van conimex gebruiken.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen in een koekepan zonder olie of boter het sesamzaad ca. 2-3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Kook de diepvries boontjes volgens aanwijzingen op de verpakking (kan in de magnetron of een gewoon pannetje, wat jij wilt )
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kip in 6-8min. bruin en gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en verwarm al omscheppend nog 1 min. Voeg naar smaak peper toe.
Giet de sperziebonen af en schep het sesamzaad erdoor. Breng op smaak met zout. Verdeel de rijst met de kip teriyaki over 4 diepe borden. Serveer met de sesamboontjes.

Super lekker!!!! (recept allerhande 06-2010)

Lieve Groetjes
Tertia

1 opmerking:

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!