vrijdag 1 juli 2011

Nog meer doorpit "perikelen"

Allereerst wil ik even zeggen dat het waanzinnig fijn is om zoveel reacties, tips, opmerkingen en whatever....te krijgen.
Quilten valt soms nog niet mee hoor ;-) En al weet ik best wel dat het mijn quilt is en dat ik moet doen wat ik zelf wil. Soms is het fijn om net even die handigheidjes te horen/lezen.

De eerste steekjes zijn gemaakt!
En dat ging allemaal best wel prima, het eerste blok is doorgepit
Maar toen.....die prachtige bloemenslinger....Oeiii dat is toch flink gepruts hoor! Om de steekjes mooi te krijgen. En dan ziet de bovenkant er misschien wel-aardig-eruit, aan de achterkant dus niet. Steekjes die niet goed zijn doorgekomen en een bloempatroon zie ik al helemaal niet erin :-(
Over dit ene bloemetje heb ik langer gedaan dan wat ik in het blok heb doorgepit.
Hoe mooi die bloemenslinger dan ook mag zijn, dit patroontje is écht niet geschikt voor een beginneling zoals ik. Misschien moet ik doorzetten, maar de gedachten dat ik nog héél veel bloemenslingers mag gaan doorpitten stemt mij een beetje sacherijnig en gefrustreerd. Dus dat gaan we maar niet doen.
Tja hoe ik het nu wil gaan doorpitten weet ik nog niet. (suggesties zijn altijd welkom)
Dit weekend er maar eens goed over gaan nadenken. Nu eerst maar mijn blauwe rakkers (klosjes) wat aandacht geven en lekker "chillen" op de camping ;-)

Ik wens iedereen een fijn weekend!
Lieve Groetjes
Tertia

15 opmerkingen:

 1. Oei Tertia, eerlijk gezegd, was ik al een beetje bang voor die kleine bloemenslinger.
  Je zou een slinger van golfjes kunnen doen of driehoekjes of alleen een paar van die schattige bloemetjes maar dan groter.
  Het is zomaar een ideetje.

  Fijn weekend, groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Tertia je quilt is heel mooi geworden en wat je bloemslinger betreft ik ben net klaar met een quilt door te pitten en je raad het misschien al toevallig ook met dezelfde bloemslinger en het is een heel gedraai om te quilten maar uiteindelijk zijn de bloemen wel mooi.Groetjes en een fijn weekend Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En wat dacht je ervan om die bloemslinger op de free motion manier te quilten op het naaimachine....wat je ook beslist...mooi zal het worden en als je het helemaal liever handgequilt wil doen moet je leren duimquilten. Dit schijnt voor dit soort motiefjes ook veel makkelijker te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is idd een patroon waarbij je veel moet draaien enz. Veel succes met het nemen van de juiste beslissing voor het quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hou moed ! Gewoon doorgaan. Quilten leer je door het vaak te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je quilt is erg mooi geworden en wordt niet meteen ontmoedigt als het niet meteen lukt. Misschien zou je een iets groter patroon kunnen proberen ipv de bloementjesrand.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Tertia, ik zou eerst een slinger maken, dat is minder ingewikkeld als deze bloemetjes. Veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. tja wat is goeie raad..... doorzetten of een ander patroon?
  Misschien moet er nog eentje proberen en als het nog tegenvalt naar iets anders uitkijken.
  Veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Tertia
  Ik denk dat je mooie bloemslinger een te klein patroontje is . Misschien kun je een vlecht of veren op die rand maken? Of de slinger vergroten misschien. Succes in elk geval, je eerste blok is vast mooi gequilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het hartstikke goed van je dat je überhaupt doet handquilten. Ik quilt alles op de machine. Oefening baart kunst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Tertia,

  ik vind het al zeer knap van je, dat je dit bent aangegaan en je zoveel hulp vraagt, hoop dat je eruit kom wat je wel:niet wilt met je quilt, maar mooi is die in elk geval hoor !!!!

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als je er sacherijnig van wordt moet je gewoon een ander motief uitzoeken anders gaat de lol er ook van af. Tenminste dat zou ik doen. Dus met andere woorden, gewoon doen wat jezelf het prettigste vind.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oh wat jammer nu , dat je het niet aandurft.
  Ik quilt altijd met de machine, dus kan je geen tips hiervoor geven.'Tja, eentje wel.......blijven oefenen, dat zeggen ze met alles.
  En hoe afgezaagd het ook klinkt, het is wel waar.
  Wat je ook beslist, de quilt is nu alvast heeeeel mooi!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. stuur me even een berichtje (via mijn weblog) dan mail ik je een stel tips en links door met plaatjes, ik heb teveel woorden nodig om uit te leggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Phoe hee ik zou ook opgeven hoor. En gaan voor een makkelijker patroon misschien een wieber, of een grotere bloem?
  Succes!!! Het gaat je wel lukken hoor:)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!