zondag 26 juni 2011

Ik ben er klaar voor, het echte werk gaat beginnen :-)

Vanochtend zijn Raymond en Kimberley vertrokken naar de autocross in Terwolde. Dit gaf mij mooi de gelegenheid om mijn sampler te gaan dubbelen.
Op de knietjes dus......;-)

Voor zover ik kan beoordelen is het me gelukt (en ik heb ook nog eens mijn gym-oefeningen voor vandaag gedaan)Vanuit het midden ga ik blok voor blok doorpitten. Met de "enge" blauwe stift precies afgetekend waar ik de steekjes neer ga zetten.
Wat doen jullie eigenlijk met die blauwe lijntjes?? Laten zitten tot alles doorgepit is en uitwassen in de wasmachine of zodra het gepit is even de plantenspuit erop om de blauwe lijntjes weg te halen??Zoals je ziet pit ik het lichte gedeelte van een blok en in de shasings komt een sierlijn, in mijn geval een bloemenslinger. Dat vind ik de quilt net weer wat sierlijker maken :-)

Nou afgelopen week ben ik druk aan het oefenen geweest met doorpitten op mijn proeflapje. Dus nou gaan we voor het echte werk!!
Ik ben er klaar voor :-)

Lieve Groetjes
Tertia

16 opmerkingen:

 1. lastig karweitje is dat, he? Ik laat de bluawe stift altijd zitten tot ik helemaal klaar ben met quilten. Kijk alleen uit dat je niet in de zon ga zitten quilten of er met een strijkbout overheen gaat, want dan kun je donkere strepen overhouden na het wassen.

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi! Nou al hard aan het werk geweest hoor. Zelf haal ik de blauwe lijntje zo snel mogelijk weg.Misschien niet nodig maar ze kunnen maar weg zijn!
  Werkse he!
  groetjes van ons allemaal
  Janine en de Katermansjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er goed uit, mooi patroon heb je uitgekozen. Ik laat de blauwe stift altijd zitten tot hij helemaal klaar is. Veel plezier bij het quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier met het quilten Tertia.
  Leuk patroontje heb je gekozen, de lijntjes haal ik altijd weer zo snel mogelijk weg.
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat wordt vast heel mooi zo ik zie aan die lijntjes. Ik doe dat met potlood, maar moet daarna wel gewassen worden. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er mooi uit. Ik laat de lijntjes meestal zitten en gooi de quilt in de wasmachine. Dan is alles weg. Veel plezier met doorpitten. Ik vind het leuk werk.
  Droeten, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke keus voor het doorpitten! Ik laat ze meestal zitten totdat hij helemaal klaar is, maar soms ben ik gewoon te nieuwsgierig naar het resultaat en dan haal ik ze even weg met een nat sponsje of een natgemaakt doekje; werkt uitstekend. Veel plezier met het doorpitten (lekker ontspannend). Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er schitterend uit en die bloemenslinger vind ik prachtig... dat beloofd wat!
  Bij blok 1 van de Scandinavian Christmas quilt heb ik ook zo'n blauwe stift gebruikt en gelijk met koud water weggespoeld toen het klaar was, want ik was er toch wel een beetje nerveus over hahhaha. Maar het ging prima hoor.
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zolang je maar uit de zon blijft, kun je allebei de methodes gebruiken, ik kan zelf slecht handquilten maar als ik het doe dan wacht ik toch to hij af is! Ziet er trouwens prachtig uit! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat ziet er echt prachtig uit!! Heel goed gelukt!!
  De blauwe lijntjes.... tja, soms haal ik ze eruit, soms niet.... Maar ze gaan er altijd uit (gelukkig...!)
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zal jij nu een conditie hebben;
  ik vind dat knieen-werk nooit leuk,
  maar het moet.... Mooi motiefje heb
  je getekend. Ik haal de blauwe lijn-
  tjes direct weg uit pure nieuwsgierig-
  heid naar het resultaat, maar ook al
  doe je het later, ze gaan altijd weg.Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi patroon heb je gekozen maar gelijk best wel niet een van de gemakkelijkste! Veel plezier met prikken!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En hoe is het nu met je knietjes? ha ha. Je gaat er echt iets moois van maken. Zo mooi sierlijk randje.
  Ik wens je veel succes met het echte werk.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wat is-ie toch mpoi, en je hebt een leuk quiltpatroon bij uitgekozen. Na afloop in de wasmachine, en in de droger met 2 tennisballen om hem op te kloppen, je weet niet wat je ziet! Met plantspuit of doekje kan blauwe inkt later gewoon weer tevoorschijn komen, is mij overkomen, it's a kinda magic!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Terray,
  je sampler is al zo mooi en wat zal het nog mooier worden door het prachtige motief die je hebt gekozen om door te quilten!!!
  Ben heel benieuwd naar het resultaat.
  quiltgroetjes,
  Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hihi, ik heb laatst ook 'op mijn knietjes gezeten'. Gosh, had gelijk spierpijn de dagen er na! Ik haal de enge blauwe lijnen altijd direct weg na een quilt-sessie. Dan zie je gelijk het resultaat, erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!