maandag 6 juni 2011

Voor "Jane"

De laatste tijd ben ik druk bezig met Dear Jane...In mijn hoofd wel te verstaan. Al lezend op diverse blogs van quiltsters die ook bezig zijn met haar, leer ik een hoop erover. Ik zie prachtige exemplaren voorbij komen. Nog even en ik begin ook aan mijn reis met "Dear Jane".

Tijdens de quiltentoonstelling in Vaassen hing trouwens een prachtige quilt met de "taartpunten" uit Dear Jane. Ik heb daar wel even met mijn neus bovenop gestaan (en de handjes op de rug) Prachtig vond ik die! Wat jammer dat er nou geen foto's gemaakt mochten worden, anders had ik het jullie kunnen laten zien. Degene die ook naar Cannenburgh zijn geweest weten vast wel welke quilt ik bedoel.

Bij al die leuke quiltwinkeltjes heb ik eens goed kunnen snuffelen en zoeken naar stofjes voor mijn eigen Dear Jane. Nou dat was natuurlijk niet moeilijk te vinden ;-)De linker rij met stofjes had ik al, daarbij heb ik bij Petra Prins een FQ gevonden die er perfekt bij past. (het lapjes dat voor de ecru stofjes ligt)Volgens mij is het van dezelfde serie.
Nou zoals je ziet weer een aantal FQ ecru stofjes, daarvan zal ik in de toekomst nog meer nodig hebben.
Rechts een aantal stofjes dat weg komt van Quilt-Atelier, waar ik overigens heel fijn ben geholpen door Trijntje. Voor mij een reden om eens naar haar winkel te gaan om nog meer antieke lapjes te halen (eerst maar even m'n spaarvarken spekken ;-) )
Onderste rij zijn wat "moderne" lapjes. Ze passen erbij.....maar ik weet eigenlijk nog niet of ik ze in mijn Dear Jane zal gaan gebruiken.
Ik wil toch meer naar de antieke uitstraling gaan. Zie hier mijn onzekerheid over de lapjes. Gek he, is het mijn onervarenheid? wil ik alles te "perfectionistisch" hebben? of doe ik gewoon te moeilijk? Ik wist niet dat het verzamelen van lappies zo moelijk zou kunnen zijn hahaha.

Maar blij ben ik wel met mijn stofjes hoor!! Vanochtend lagen ze uitgestalt op tafel en zat er even een momentje naar te staren en te dromen....."Halloooo wat ben jij dan aan het doen" zegt Raymond opeens die naast me stond. Hij snapt het geloof ik nog niet zo ;-)

Lieve Groetjes
Tertia

19 opmerkingen:

 1. Wat een mooie combinatie. Het kan niet anders dat dit mooi gaat worden.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat word een prachtige Dear Jane,Tertia!!
  Prachtige stofjes heb je er voor uitgezocht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tot zo ver heb je al een fraaie ver-
  zameling voor Jane! Ze passen mooi bij
  elkaar, dus met die uitstraling komt
  het volgens mij helemaal goed.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk genieten van de kleuren en lapjes aaien, o zo herkenbaar... Als ik opnieuw zou beginnen dan zou het ook met rozenstoffen worden ben erg benieuwd naar je eerste!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige stofjes, en die onderste passen er perfect bij hoor, moet je gewoon doen, ik vind ze schitterend, zeker dat bloemetje met die tankleur.

  groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. eindelijk kan ik weer reageren en komen kijken. Wat een heerlijke stofjes heb je verzameld! Ik zou ze allemaal in je DJ verwerken. Kijk maar eens bij mij....daar is ze in het zwart/grijs/wit/beige. Ook ik heb een aantal zeer oude repro lapjes en moderne en alles wat er tussen in zit gebruikt. Geeft toch een sfeervol geheel! Gerda(van Petra Prins/Zutphen)werd er zelfs helemaal op verliefd en is nu voor de 6 maal opnieuw begonnen in dezelfde kleuren...Zolang je in je kleurtje blijft kan en mag alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk hè, die mooie stofjes. Ze passen allemaal perfect bij elkaar voor je DJ hoor, Tertia.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja hoor, ik ben het eens met bovenstaande reakties... die onderste lapjes passen er heel erg goed bij!
  Ik ben ook nog even in Cannenburgh geweest dus ik weet over welke quilt je het hebt, wat een mooie was dat hé?
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie lapjes heb je en ze passen goed bij elkaar.
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is een prachtige stapel stoffen en combinatie. Dat wordt een erg mooie Dear Jane.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je stofjes zijn prachtig. Volgens mij kan je best al aan Jane gaan beginnen. Als een echte quiltster zal je vast gedurende het proces stofjes bijkopen. Dat is helemaal geen probleem. Ligt er alleen aan in welke volgorde je de blokken maakt. Ik heb wel 1 tip (uit eigen ervaring): hoe mooier de lapjes bij elkaar zijn, hoe minder spannend de quilt wordt. Ik zou toch ook voor een paar stofjes gaan die een beetje afwijkend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt voor je reaktie Tertia.
  Ja het is soms moeilijk kiezen hè, als je zoveel lapjes bij elkaar ziet.
  Wat betreft het werken met tweedstoffen, dat valt wel mee hoor. Het is belangrijk kleine steekjes te maken en goed met de draad meenaaien anders krijg je en schots en scheef werk. Tzt zal ik wel wat laten zien. Ik wil er nog even mee wachten, want gevoelsmatig klopt het niet om er in deze tijd mee te werken.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mmmmm, mooie stofjes! En die onderste drie zouden er bij mij gewoon in gaan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige lapjes. Wat een durf. De Dear Jane! Wordt met deze kleuren vast prachtig. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige lapjes! Geen wonder dat je er even over staat te dromen...... (mannen hebben dat misschien met auto's......??)
  Je zult zien dat je terwijl je Jane maakt vanzelf keuzes gaat maken welke stoffen je uiteindelijk gaat gebruiken. Het gaat om wat jij mooi vindt! ;)
  En met zulke stofjes...... ze wordt vast prachtig!! Veel plezier met beginnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat een prachtige stofjes,,,je DJ gaat een toppertje worden:)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De stoffen die je bij elkaar hebt gezocht zijn alvast prachtig. Het kan haast niet anders dan dat jou "Jane" supermooi gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie lapkes heb je daar en ja daar kan je al een hele tijd over dubben
  wat wel en wat niet
  succes ermee
  Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind het prachtige stofjes en volgens mij past het allemaal mooi bij elkaar. Ga maar gauw beginnen, want het is zo leuk om te doen. Wat je ook kiest, het wordt toch mooi hoor.
  Groeten, Marian

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!