dinsdag 19 juli 2011

Onze favoriet

Pasta maaltijden is vaak te vinden bij ons op het menu.
Maar toch wil ik ook gezond met groenten eten. En vaak is het alleen een sausje bij de pasta.
Toch heb ik een recept met verse groenten gevonden en dat staat zéér regelmatig bij ons op tafel.


Tagliatelle met kip/champignonsaus en broccoli

Ingrediënten (4 personen)

400gr Kipfilet
½ duopak spekjes
1 bakje champignons
1-2 knoflookteentjes
50gr boter
50gr bloem
500ml (kip)bouillon (van een blokje)
Melk
Tagliatelle
500gr Broccoli
Peterselie
Peper naar smaak
Eventueel geraspte kaas


Snijd de kipfilet in kleine blokjes en de champignons in schijfjes.
Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de spekjes uit. Pers er de knoflooktenen boven uit
Voeg de kipblokjes toe en bak dit al omscheppend bruin en gaar. Doe de champignons bij de kip en spek/knoflook en bak het mee.
Doe de bloem in de pan erbij en roer het om zodat het rondom de kip en champignons gaat zitten. Voeg beetje voor beetje het bouillon toe en zorg dat het bloem zich goed vermengd zodat er een egaal sausje ontstaat. Desnoods een beetje melk bij doen mocht het sausje te dik worden.

Ondertussen de Broccoli een kleine 20 min. gaar koken in een pan met water, zout en peper. Afgieten en desnoods bestrooien met een beetje geraspte kaas.
Gelijkertijd de tagliatelle naar gebruiksaanwijzing op het pak klaar maken (let op, verse pasta hoeft korter gekookt te worden dan de harde versie)

Voeg op het laatst nog wat peterselie en peper naar smaak aan het kip/champignonsaus toe.

Schep op een bord wat tagliatelle, broccoli giet er de saus overheen (ik hussel eigenlijk altijd alles door elkaar ;-) )
Lekker met nog een beetje geraspte kaas erover!

Lieve Groetjes
Tertia

6 opmerkingen:

  1. Ik ga deze echt een keer maken. Ook wij zijn erg dol op pasta.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh als ik dit zo lees loopt het water me in de mond! Groetjes, Else

    Ja tuurlijk heb ik dit opgeschreven (lol)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pasta staat bij ons ook minstens 3 x per week op het menu. Maar we houden ook van italie en ook van hun eten. En inderdaad altijd met groente, zelfs veel groente. Ik ga deze ook een keer proberen, we eten hier alleen geen kip, maar veel kip kan vervangen worden door varkensfilet. groeten van smulpaap Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo tertia,

    HHmmm, lekker !

    ps, ik vind geen mailadres van je hier? Kan jij mij dan aub even mail op

    jaimie.pisonier@telenet.be (staat punt tussen de namen)

    groetjes, Jaimie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammie, wat heerlijk, dank je wel voor je recept! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat klinkt heerlijk ik ga hem onthouden:)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!