zaterdag 8 november 2014

Sneak preview Crochet Along 2015
Vanaf januari willen wij starten met een nieuw Crochet Along-project.
Ook dit jaar maken we weer een deken, die door ons zorgvuldig is samengesteld uit verschillende steken. De inspiratie komt van internet, pinterest en uit allerlei haakboeken en dat hebben wij vertaald naar een deken.

Elke week, op de vrijdag, komt er een beschrijving van enkele toeren.
We hebben geprobeerd een zo duidelijk mogelijke beschrijving weer te geven, met ondersteunende stap-voor-stap foto’s bij de wat moeilijke steken, eventueel aangevuld met links naar You-tubes filmpjes en/of haakschema’s.
Daarbij hopen we op onze Facebookgroep “Dutch Crochet, a Granny a Day 2013” de nodige tips, adviezen en hulp te kunnen bieden. 
Volgens ons is dat ook de kracht van een Crochet Along, samen haken en samen elkaar helpen daar waar iemand hulp nodig heeft.

Met deze sneak preview willen we jullie alvast een klein voorproefje geven van enkele steken die we gaan haken.
Momenteel zijn wij nog hakende aan dit project.
“Vergis je niet in al het werk wat zo'n project als dit met zich meebrengt……".
Zoeken naar uitdagende steken, uitrekenen of het past in ons ontwerp, haken, uithalen en opnieuw haken, stap voor stap foto’s maken. Het maken van een goede duidelijke beschrijving, zo nodig aanpassen…. 
Kortom, het is een heel proces, wat wij (vrijwillig) naast onze normale bezigheden doen.
Natuurlijk willen wij een zo mooi mogelijk project neerzetten, dus wij haken rustig verder en raffelen niks af, zodat het eindresultaat een mooie deken zal zijn (althans dat vinden wij).

Op dit moment kunnen wij daarom nog niet duidelijk aangeven hoeveel garen we nodig hebben. Daarbij blijft het lastig in te schatten omdat niet iedereen op dezelfde manier haakt.

Wij hebben 2 voorbeeld dekens gemaakt:
Jolanda heeft een acryl versie gemaakt
Ik heb een katoenen versie gemaakt.
2 dekens die (bijna) hetzelfde zijn, maar toch weer heel anders door materiaal en kleurgebruik. 

WIJ hebben gebruik gemaakt van Bravo en Durable Coral 
en voor een speels effect is er in beide dekens Miracle garen gebruikt, 
maar natuurlijk wil dit niet zeggen dat jij met dit garen hoeft te haken.
Iedereen mag zelf bepalen welk garen je gebruikt.
 Het wordt immers jouw deken, jij moet gebruiken wat jij fijn vindt om mee te haken, wat binnen jouw budget past en welke kleuren jij mooi vindt!
Ook dat is de kracht van een Crochet Along!

In december komen wij met een voorbereidingsfile.
Hierin zal nog meer informatie komen te staan over onze gebruikte bollen garen, welke maat haaknaald wij hebben gebruikt en een indicatie over de hoeveelheid gebruikte bollen garen.
Ook krijgen jullie dan een indruk van de hele deken zoals hij gaat worden.
Tot die tijd mogen jullie het met deze sneak preview doen 

Uiteraard zijn we zelf heel erg enthousiast over deze nieuwe Crochet Along en we hopen dat jullie weer met ons mee gaan doen.

Lieve Groetjes
Tertia 


26 opmerkingen:

 1. Geweldig!!!! Ik kijk er naar uit!
  Wat gezellig om weer samen te gaan haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai jullie hebben er moed op, t is wel wat werk geloof ik om alles zo stap per stap te tonen. Ben benieuwd en kijk uit naar HET voorbeeld in december. Hoeveel X slapen ?? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier wacht ik op..ik was te laat om nog mee te doen met de deken van 2014, daarom ga ik mee doen met de deken van 2015. Ik ben heel benieuwd en heb er zin in.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi wat leuk ik ben een stille volger graag doe ik ook mee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spannend hoor, het klinkt weer leuk! Ben heel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt leuk! Respect voor jullie werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk dat het nu helemaal vanaf het begin jullie eigen ontwerp wordt. En door zulke verschillende materialen en kleuren te gebruiken worden de dekens vast heel verschillend. De blauw-beige-zandachtige kleuren gebruikte ik in 2014. Blijft een mooie combinatie.

  Succes met het verder haken en afmaen van alle CAL 2015-stappen, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Laat mij niet langer in spanningggggggggggg
  Top wat jullie doen hoor! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De voorpret is al zo leuk. 2 dekens nog afmaken voor m'n schoondochters en dan de nieuwe voor mezelf. Ik heb er zin in. Alvast bedankt voor jullie werk. Petje af.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk!!!! De vorige heb ik kunnen weerstaan :) Ik ben niet zo'n haakwonder maar misschien lukt het me wel......dubdub......vind de kleuren die als voorbeeld gebruikt zijn zoooooo mooi.....maar er liggen nog zoveel UFO's......dubdub......blijf jullie in ieder geval volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toen ik bedacht had dat ik eigenlijk de deken van dit jaar wel had willen maken, waren jullie al halverwege. Te laat dus om nog in te stappen vond ik... Dus wat ben ik blij dat jullie voor het nieuwe jaar weer een deken gaan maken. Ik ga dus zeker mee doen hoor...
  Ik heb er nu al zin in...
  Ik wens je een heerlijke zondag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw , wat gaaf dat jullie er weer zo'n deken project opzetten! Ontzettend leuk, ik ga zeker weer meedoen. Ik wens jullie heel veel plezier en succes met de voorbereidingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Krijg er (bijna) zin in om mee te doen. Maar er wachten al zoveel projektjes om af gemaakt te worden.
  Maar wie weet ...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel veel succes met de voorbereidingen! Ik ben benieuwd! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat belooft weer een mooie deken te worden, de verleiding is weer erg groot om mee te doen. Petje af voor al jullie tijd en werk die jullie hierin steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat vind ik nou leuk! Ik heb een paar weken geleden jullie FBgroup ontdekt en ben helemaal weg van de CAL van 2014! Zit steeds in dubio om er nog aan te beginnen. Een mooie reden om nu toch te wachten op de CAL van 2015! Ik kijk nu al uit naar jullie volgende bericht en ga me vast oriënteren welke kleuren en wol ik ga gebruiken! ZININ!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Juist ik, die al zei: ik begin wel, en zie wel of die deken ooit af komt, had nooit verwacht dat ik mijn CAL2014 ooit af zou krijgen. Oké, de rand moet er nog om, maar dat is een detail.

  Ik vind de preview met het blauw en zand prachtig.. En nu ben ik eigenlijk ook al weer verkocht.. Zucht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ook ik ben pas halverwege het jaar begonnen, aangestoken door een kennisje. Ik had jaren niet gehaakt, maar blijkbaar verleer je het nooit. Door het verslavende karakter en door minimaal 2 weken per week te haken ben ik nu zover dat alleen de rand er nog omheen moet. Morgen nog 1 bolletje blauw halen, dan komt ie deze week wel af.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat lijkt me dit leuk zeg! Maar is het ook te doen voor iemand die nog steeds op moet zoeken hoe een stokje ook alweer gaat? Ben nu wel bezig met mijn eerste granny stripe deken, dat lukt in ieder geval ;-) Ik ga het in de gaten houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Belooft veel goeds!! Aankomend jaar ga ik mee doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben al druk aan het sparen met garen, ik wil hem maken van stone washed van Scheepjes, hoop zo dat dat er geschikt voor is!!
  Ik heb de dunne variant.
  Zucht...nog wachten tot januari........

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Haai!! Ook ik wil heel graag mee doen! Alleen 1 vraag, kan ik ook verschillende materialen gebruiken, met wel allemaal garen geschikt voor haaknaald 4. Ik houd namelijk wel van een beetje tegendraads! :) Hoor graag terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo, ik had de eerste CAL pas halverwege ontdekt, maar nu ben ik gelukkig net op tijd. Is het de bedoeling dat ik ergens inschrijf of kom ik gewoon telkens op je blog kijken?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!