vrijdag 1 april 2016

Laatste dans op het strand.

Alle foto's in dit blogverhaaltje komen van het internet en zijn niet mijn eigen foto's 

De haaksters onder ons zullen deze nieuwe Crochet Along vast op voet volgen.
Welke cal?
De scheepjes cal 2016, "Last Dance on the Beach"

Deze cal werd ontworpen door Marinke Slump* aka: Wink van de blog "A Creative Being".
Het was dit ontwerp waar ze aan werkte, net voor haar overlijden.
12 van Marinke's online vriendinnen en bloggers hebben, in overleg met haar familie, haar ontwerp verder afgewerkt. Het resultaat is deze mooie en gevoelige cal die helemaal gemaakt is als herinnering aan Marinke en het is een groot eerbetoon aan haar werk.

Scheepjes heeft 2 soorten kits samengesteld.
Eentje van Colour Crafter, een acrylgaren en
eentje van Merino Soft garen.
Beide kits zijn in 3 kleurencombinaties te krijgen.




Wanneer je een kit aanschaft zal een kleine bijdrage geschonken worden aan een goed doel dat mensen met geestelijke zorgen en problemen steunt, ter nagedachtenis aan Marinke.

Deze hele cal vind ik zo bijzonder dat ik eigenlijk al heel snel besloten had dat ik mee wilde gaan doen. Hoeveel mensen/ haaksters onder ons hebben te maken met soort gelijke "problemen" 
Tijdens de Meet&Greets van de cal 2014 en 2015 heb ik heel veel (levens)verhalen gehoord wat het haken aan zo'n cal met iemand doet. Het geeft troost, afleiding, verdriet wordt al hakend verwerkt en het geeft een stukje rust. Alleen al om deze redenen en gedachten wil ik ook deze cal  gaan haken, want tja.... ook ik heb in mijn leven het nodige meegemaakt (alleen haakte ik toen nog niet)

Eindelijk kwam daar de langverwachte sneakpeaks van de deken(s)




Na het zien van deze foto's wist ik het zeker!
Deze cal wil/moet ik gewoon maken.
Dus ik wilde een pre-oder gaan plaatsen bij mijn lieve vriendinnetje die al maanden druk bezig is met haar webwinkel "Kreafabriek", die binnenkort haar vituriële deuren zal openen.

Maar toen kreeg ik daar de vraag....
Of ik met de cal mee wil haken voor  "Kreafabriek"?
Wauwwww....wat een eer, wat leuk en lief dat ze mij daarvoor vraagt!
Maar eerlijk is eerlijk.....ik moest er wel een nachtje over slapen.
Want haken in opdracht van....is toch anders haken dan voor mezelf.
Er zitten voor mij nog wel een paar uitdagingen aan vast.
Maar wanneer haken je passie is......
je snapt het wel, ik was snel overstag.

Gelukkig hebben Claudia en ik ongeveer dezelfde kleursmaak, dus we waren samen het snel eens welke kit het moest gaan worden.
Enig idee welke het zal zijn? 
Ik houd jullie nog even in spanning ;-)

Op het www zie ik dat deze pakketten overal aangeboden worden en sommige winkels al zelfs uitverkocht zijn!
 Geen nood, "Kreafabriek" heeft ze nog op voorraad!
Binnenkort gaat de webwinkel online, maar wil je niks missen dan kan je ook de Facebookpagina van "Kreafabriek" liken. 
Zo blijf je als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en haar spetterende openingsweek met allerlei toffe aanbiedingen.

Nu in spanning afwachten naar het moment dat mijn kit gebracht wordt.
Gelukkig is er al eentje gereserveerd voor mij ;-) 


Lieve Groetjes
Tertia

16 opmerkingen:

  1. Wat leuk om hem in opdracht te haken. En wat een geluk dat jullie er qua kleur uitgekomen zijn. Het is altijd fijn om iets te haken dat ook bij jezelf past. Ik ben heel benieuwd naar de keuze en uiteraard naar het resultaat. Zelf ben ik nog met 2 dekens bezig, dus voorlopig sla ik over. Maar volgen doe ik het zeker en wie weet gai, wel nog overstag.
    Succes!!! Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Sandra, je kan de patronen altijd opslaan en later alsnog aanhaken wanneer je een van je dekens afhebt 😊

      Verwijderen
  2. Ja hij is erg mooi. Ik ga hem ook maken. Momenteel haak ik twee cal's, dus ik haak later aan. Ik merk dat een cal haken niet zo mijn ding is. Ik voel me daar opgejaagd door. Ligt aan mezelf, maar ik ben zo'n plichtsgetrouw type die op tijd klaar wil zijn. Ik haak liever in een keer door aan een of twee projecten. �� succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Irmgard maar dat kan toch...lekker haken op je eigen tempo. Met een cal is het natuurlijk wel zo dat je extra gemotiveerd bent om bij te blijven maar als het stress opleverd moet je dat gaan loslaten hoor. Succes met jouw deken.

      Verwijderen
  3. haken in opdracht...dat zou dus absoluut niets voor mij zijn, ik vind haken leuk zolang het geen moeten is ;-) Er is al veel gezegd en geschreven over deze cal, een mooie deken en een mooie gedachte....... ik weet nog niet of ik hem ga haken maar ik ga wel een bijdrage leveren aan het goede doel. En ik ga deze cal zeker volgen want ik wil natuurlijk alle mooie dekens gezien hebben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja haken in opdracht klinkt wel heel zwaar....het is meer een leuke toffe spontane samenwerking tussen Kreafabriek en mij. De deken mag ik zelf houden alleen soms wil kreafabriek hem lenen 😉

      Verwijderen
  4. Ik vind hem ook heel mooi, alleen zou ik het dan willen breien....ik heb geen idee of je ook mee kunt doen zonder dat je het pakket moet bestellen.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wanneer je zo goed bent dat je de patronen om kan zetten in een breiwerkje...Waarom zou je dat niet doen? Natuurlijk mag je een deken haken van je eigen gekozen garen. Alleen mag je dan geen foto's posten in de bijbehorende facebookgroep. Geen nood want de beschrijvingen kan je ook op de Scheepjes website downloaden.

      Verwijderen
  5. Leuk om jouw vriendinnetje zo met haar nieuwe webshop wat extra te steunen. Ook al is haken voor jezelf iets anders dan haken in opdracht, je doet het nu voor een dubbel goed doel. Ik ben benieuwd welk kleurenpallet jij hebt gekozen, want een helemaal roze deken zit er niet bij (terugdenkende aan dat je eerderin het jaar het had over het verzamelen van roze bolletjes).

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Margaret. Jaaaa roze is absoluut mijn lievelingskleur maar ik kan me helemaal vinden in mijn uitgekozen kleurkit 😆

      Verwijderen
  6. Bijzondere CAL met een mooi verhaal ...
    Veel haakplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik twijfel nog... Ik vind hem bijzonder mooi. Zowel de deken als het bijzondere verhaal erachter. Maar heb ik nog een gehaakte deken nódig? Nee. :-))))

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze cal ga ik proberen mee te haken in de call tijd.
    Helaas is een depressie iets waar bijna iedereen mee te maken krijgt, hetzij direct, hetzij indirect en waar naar mijn idee nog steeds een groot taboe op rust.
    Ik kijk enorm uit naar alle patronen en hoop dat we door massaal aanhaken meer begrip voor de geestelijke gezondheid kunnen creëren!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zou het niet weten welke jij zou kiezen maar ik zou gaan voor de dance in the sea. Misschien vind jij die ook wel het mooist. Ik zie echt overal deze cal opduiken. Is ook wel speciaal.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hey Tertia,
    Het is inderdaad een hele mooie CAL. En wat gaaf dat je hem in opdracht mag gaan haken (ben stiekem wel een beetje jaloers hihi). Ik ben benieuwd hoe je deken gaat worden. Fijne dinsdag.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (Casacreaemilia.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik twijfel al een poos of ik mee zal doen of niet. Wat moet je met zoveel dekens? Maar jouw enthousiasme heeft me overtuigd.
    Alweer, moet ik zeggen, want CAL14 heb ik met behulp van jouw blog met veel plezier en ontspanning gemaakt.
    Nu ik ook een kleine bijdrage kan leveren aan het goede doel, geeft me dat nog meer een voldaan gevoel.
    Mooi eerbetoon aan Marinke.....

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!