vrijdag 28 april 2017

Handwerkboekenchallenge

Ik zag het op Instagram voorbij komen. Bij Loes van Freubelweb.

Ergens in januari postte ze dit bericht:

"In mijn boekenkast staan een heleboel mooie handwerkboeken. Zoals dit prachtige Belle & Boo Handwerkboek bijvoorbeeld. Nog nooit heb ik er iets uitgemaakt. En ik realiseerde me dat dat 1) heel erg jammer is en 2) voor wel meer handwerkboeken in mijn boekenkast geldt. Vandaar dat ik vandaag met een nieuwe challenge begin: iedere maand maak ik iets uit een handwerkboek waaruit ik nog niet eerder iets heb gemaakt. Doe je ook mee? Als je hashtag #handwerkboekenchallenge gebruikt en/of Freubelweb 'tagt' in je bericht dan vind ik de foto van jouw #handwerkboekenchallenge in ieder geval terug!"

Dit idee vind ik zo leuk en stimulerend om eindelijk eens dat ene patroon te gaan maken! 
Ik doe mee!!


Een plank vol met haakboeken, keus genoeg, maar om eerlijk te zijn maak ik niet veel projecten uit een boek. Begrijp me niet verkeerd, want ik vind het heerlijk om er door heen te bladeren, inspiratie op te doen en te mijmeren over alle projecten die in mijn hoofd al gemaakt zijn *U*

Maar vanaf mei gaat er verandering in komen......ik heb geen idee of zo'n challenge daadwerkelijk iets voor mij zal zijn? Want ongemerkt leg ik mezelf toch weer een verplichting op he ;-) 
Ik ga het ondervinden of het elke maand haalbaar is :-) 


Dit gaat in ieder geval het garen worden.

Het ligt al een eeuwigheid in mijn wolvoorraad en daarmee pak ik gelijk nog een "challenge" 
Zoiets als slash you're stash....het bekt lekker maar ik bedoel dus:
Shoppen uit je eigen wolvoorraad. Leuke uitdaging toch! :-) 

"Pico" van Lana Grossa 100% Pima Cotton, geschikt voor haaknaald 3,5-4.
Op een bolletje van 50gram zit 140 meter.
Ik heb genoeg bolletjes op voorraad, dus geen gestress dat ik tekort ga komen ;-)

Oké..... omdat ik momenteel "into het haken" van sjaals ben heb ik mijn oog laten vallen op 2 patronen voor een sjaaltje.


Keuze A:

"Zomersjaal" 
Komt uit het boek van Maaike van Koert
"Puur Haken"

Keuze B:

"Blaadjessjaal"
Komt uit het boek van Sascha Blase-van Wagtendonk
"Kant Haken" 


Lastige keuze he.....
De zomersjaal heeft een driehoekvorm.
De Blaadjessjaal is een rechte sjaal.

Ik hoop dat jullie mij willen helpen?
Wat zou jou voorkeur zijn?
Tell me.....maandag 1 mei laat ik weten welk project het gaat worden :-)

Lieve Groetjes
Tertia24 opmerkingen:

 1. Leuk! Dat berichtje moet ik gemist hebben op freubelweb.
  Maar misschien ga ik me ook aan de challenge wagen, vermits ik hier ook een hele stapel mooie handwerkboeken heb liggen.
  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Tertia,
  Wat een leuk idee, deze challenge!
  Ik vind het lastig te kiezen uit de opties, omdat ik geen plaatje bij de patronen zie. De blaadjessjaal klinkt leuk. Heel gezellig, natuurlijk, leuk voor de caravan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie....ik heb inderdaad niet veel aandacht besteed aan de patronen zelf, qua copieright is het ook opletten welke foto's je wel plaatst of niet....maar ik neem je opmerking mee voor een volgende handwerkboekenchallenge

   Verwijderen
 3. Goed idee, maar ik heb nog genoeg te doen! Ik pak wel vaak een boek voor de inspiratie trouwens.
  Ja, de keuze is reuze moeilijk! Die zul je toch zelf moeten maken!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou voor de driehoek gaan. Is prettiger om even om te slaan als het wat frisser is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. reuze leuk idee maar ben nu nog volop bezig en het gaat bij mij niet zo snel en ja ik zou ook de driehoek nemen lieve groet Ada

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke boeken zijn dat hé? Ik heb ze ook allebei, maar de sjaals nog niet gehaakt (ik heb last van hetzelfde euvel als jij :D). Ik vind de blaadjes sjaal net wat verfijnder overkomen op de plaatjes uit het boek, dus dat zou mijn keuze zijn.
  Groet,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha goed plan.... ik heb dat met recepten ;-))
  Verder ga ik voor een driehoek, makkelijk draagbaar op een frisse zomerdag. Bij blaadjes denk ik meer aan een herfstsjaal.... succes,
  Groet Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moeilijk... ff nadenken... ja ik weet het. de langwerpige sjaal met blad. er owrden zoeel puntsjalen gehaakt dat dit wel een mooie afwisseling is. En om nog terug te komen op je slash you're stash ik ben bezig met een restjes deken. Lekker veel garen op maken en een explosie aan kleur.. ook wel eens lekker om straks weer nieuw aan te schaffen omdat ik geen garen meer heb...

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mmmm ik zou denk ik voor de rechte gaan ;)
  Ik heb er vorig jaar ook eens een bericht aan besteed en ik ben er nog steeds mee bezig, uit elk boek wat ik heb iets maken ;)
  Succes met kiezen, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben zo niet into driehoekige sjaals dus mijn voorkeur gaat naar de rechthoekige. Mooie tint roze trouwens voor een blaadjessjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De blaadjes-sjaal, ik ben niet zo van de driehoekige, vind ik niet zo lekker dragen. Mooie kleur roze , overigens
  Fijn weekend, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke uitdaging! En je hebt echt serieus veel boeken! Heb mezelf ook opgelegd om minstens 1 en liever meerdere projecten uit een boek te maken... maar das nog niet helemaal gelukt....
  ik zou voor een zomerse blaadjes sjaal gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een goed idee! Ik ga ook meedoen. Ik had zo'n zelfde idee in mijn hoofd. Die stapel haakboeken bovenop mijn wolkast ligt me al een paar maanden zielig aan te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk idee!
  Ik zou kiezen voor de blaadjes-sjaal.
  Succes en plezier met haken.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk idee. Ik heb ook van alles liggen: naaiboeken, naaipatronen, stoffen, breiboeken (gekregen van mijn moeder), breigaren, breipatronen en recepten. Ik heb mezelf de uitdaging gegeven in mijn bucket list om mijn stoffenvoorraad te halveren, geen stof meer te kopen, in ieder geval minstens een shawl te breien en te koken met alle rondslingerende uitgescheurde recepten. Succes met je uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo herkenbaar, heb ook stapels Burda's en Knips liggen met naaipatronen waar de nietjes nog netjes inzitten. Leuke uitdaging! Ik ben benieuwd waar je voor kiest uiteindelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een fijne haakboeken heb jij. Zoherkenbaar dat je een deel van de haakboeken voor inspiratie in de kas hebt staan. Goed idee om iedere maand iets uit één van die haakboeken te haken. Toch laat ik me nu niet verleiden tot deze uitdaging, want ik doe al mee met de 100 days crochet challenge van Handwerkjuffie.
  Daarna is deze challenge een goed idee.
  Prachtige bolletjes garen. Ik zou gaan voor de driehoekige sjaal. Die kun je op heel veel manieren dragen. Uit het boek Puur Haken heb ik al diverse dingen met plezier gehaakt. Ik ben benieuwd wat jij kiest.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inmiddels al gekozen ;-) De 100 dagen granny challenge van Handwerkjuffie ik ook super leuk om te doen!! Deze heb ik voor nu overgeslagen....ach...vervelen zullen wij, haaksters, niet zo gauw gaan doen he ;-)

   Verwijderen
 18. Ik vind de blaadjessjaal het leukst! Als je uit al die boeken iets gaat maken dan ben je nog wel een poosje bezig! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ja met mijn boekenvoorraad ben ik nog wel even bezig he, ach.....het houdt me van de straat. Ik kan me geen leven zonder hobby voorstellen ;-)

   Verwijderen
 19. Hmmm, de zomersjaal in dat kleurtje, dat wordt prachtig. :-)
  Ik heb ook wel zo nog een aantal boeken in mijn kast staan waar ik nog niets uit heb gehaakt. Maar hey, nu er zoveel boeken uitkomen moeten we een voorraadje aanleggen. Wie weet stoppen ze binnenkort weer met haak- en breiboeken maken. En dan hebben we toch nog voor de rest van ons leven leuke projectjes. ;-)

  Groetjes
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik een hele goede reden om haakboeken te blijven sparen ;-)

   Verwijderen
 20. Ik loop er over na te denken, maarrrr dan heb ik zeker de komende 30 jaar nodig.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!