zaterdag 30 december 2017

Dag 2017.......



#2017bestnine Instagram
De laatste dagen van het "oude" jaar zijn ingegaan en zoals altijd gaan mijn gedachten in vogelvlucht over het afgelopen jaar. 
Tja wat moet ik ervan zeggen....?
Gevoelsmatig vond ik 2017 geen knallend jaar. En om eerlijk te zijn wil ik dit jaar zo snel mogelijk afsluiten en met vooruitziende blik 2018 gaan beginnen.


Op haakgebied liet ik al halverwege december mijn zelfgemaakte haakwerkjes aan jullie zien.
 Blogverhaaltje gemist? HIER lees je er nog eens over :-)


Ook mijn "Work In Proces" heb ik al uitgebreid met jullie gedeeld. Check HIER nog maar eens het blogverhaaltje dat ik schreef!
Iets meer dekens maken/ afkrijgen is toch wel mijn wens voor 2018 *U*

De haat/liefde verhouding met social media is ook zo'n dingetje.
Bloggen is het liefste wat ik doe, maar ook op Instagram en Facebook heb ik menig uurtjes zitten scrollen en "liken". Vooral het "liken"....lekker snel en gemakkelijk.
Maar wat ik mis en graag zou willen is meer interactie met mijn volgers/likers/lezers.
Maar hoe combineer je deze interactie met minder tijd doorbrengen achter de tablet/telefoon?
Leuke uitdaging om daarin mijn weg te gaan vinden in 2018.
Tips zijn welkom! 


Als scrollend door mijn blogverhaaltjes van het afgelopen jaar heb ik toch heel wat leuke uitstapjes gehad!
Wat dacht je van onze minivakantie in Zeeland? (KLIK)
Nieuwjaarsborrelen bij Wolplein! (KLIK)
Onze nieuwe zelfgemaakte wandmeubel! (KLIK)
Het leuke haakfeest van Crochet Addict! (KLIK)
Het Colour event bij Yla lifestyle&Wol (KLIK)
Mijn bezoek aan de weversmarkt in Hoorn (KLIK)
Deventer op stelten (KLIK)
De Knit&Knot beurs in Tilburg (KLIK)
Haken op de hooiberg (KLIK)

Het grootste hoogtepunt van afgelopen jaar was toch wel mijn nieuwe (oude) baan op het tankstation!
Ik geniet daar enorm van en het heeft me opnieuw doen groeien.
De eerste 7 maanden waren zo omgevlogen en toen kreeg ik een contractverlening......in eerste instantie voor "slechts" 5 maanden maar daar was ik het niet mee eens.
Dát hebben ze geweten, gesteund door mijn manager is het uiteindelijk een verlening van 10 maanden geworden! Voorlopig kan ik nog blijven genieten van mijn werk :-)
Ik heb er vertrouwen in dat het op werkgebied in 2018 wel goed gaat komen ;-)


Het grootste dieptepunt van afgelopen jaar wat onze zomervakantie....van slechts 2 weken.
Veel regen en een korte "campinglife" 
Ik kan je vertellen dat we serieus hebben overwogen om de caravan te verkopen. Het bord hing al bijna aan het raam, maar wetende dat we het campinglife zullen gaan missen en eenmaal de caravan weg is ook echt weg. Accepteren we nu maar dat we een paar jaar iets minder caminglife gaan hebben. Tja iets met een pubermeisje dat liever niet meer naar de camping wil. Over een paar jaar gaat ze toch alleen of met vrienden op vakantie en dan kunnen pa&ma weer lekker doen wat ze willen ;-) Zo is het leven nou eenmaal! Voor de vakantie in 2018 hebben we al leuke plannetjes gemaakt :-)

Nu ik dit zo opschrijf en herlees valt het nog best wel mee......het jaar 2017.......
Ik laat het achter me. sluit het af en....vol vertrouwen zie ik 2018 tegemoet! 

Deze leuke quote vond ik op pinterest



Een fijne jaarwisseling!!

Lieve Groetjes
Tertia

18 opmerkingen:

  1. Als je niet om het geld verlegen zit, verkoop dan zeker je caravan niet. Want dan ben je weer afhankelijk van anderen. En jullie hebben zo’n mooie plek daar.
    Fijn dat je contract verlengd is, daar heeft je baas goed aan gedaan.
    Ik wens je een goed en creatief 2018!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De caravan kost jaarlijks wel geld aan stageld, onderhoud maar het is te behappen en daarom kunnen we er ook nog geen afstand van doen.....dus voorlopig houden we m zeker nog aan ;-)

      Verwijderen
  2. Leuke verhaaltjes en voor jou en je gezin een inspirerend en gezond 2018

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bloggen blijft ook mijn favoriet. Maar soms ontbreekt het aan tijd helaas. IG is ook errug leuk. Maar het kost zeker veel tijd. Alle goeds voor 2018! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alle vormen van Social media kost tijd....ook bloggen maar dat vind ik wel het allerleukste.

      Verwijderen
  4. Bloggen blijf ik toch het leukst vinden. Zelf zie ik bloggen meer als een soort van dagboek...oftewel het nieuwe woord bullet journal. Allereerst blog ik omdat ik het zelf leuk vind,en dat anderen dat dan waarderen door een reactie achter te laten maakt het nog net even iets leuker. Door ook bij anderen een reactie achter te laten krijg je meer interactie merk ikzelf heel erg. Facebook en Instagram vind ik veel vluchtiger en daardoor ook minder leuk. Dus besteed ik daar minder tijd aan en iets meer tijd aan het reageren op andere blogs. Dat geeft ook wel wat meer rust want al die prikkels van dit wil ik maken en oh wat is dat ook mooi,maken mij zo onrustig in mijn hoofd. Er is gewoon teveel moois en te weinig tijd in een dag.
    Ik wens je een prachtig mooi en creatief jaar.
    Lieve groetjes,
    Marja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marja, dat heb je mooi omschreven...mijn bedoeling is zeker om vaker op andere blogs te gaan reageren, meestal lees ik wel, maar het kost veel tijd idd...Instagram en Facebook gaat dan sneller met een like.

      Verwijderen
  5. Ook ik blijf bloggen :) fijn dat je contract verlengd is.
    Ik wens je voor 2018 een zonnig caravan jaar ;) veel geluk en een goede gezondheid en veel plezier met alles wat op je pad komt.
    Liefs Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Tertia, ik heb een vraagje en hoop dat jij 'm kan beantwoorden :-). Ik wil een waaierrand om een deken haken. Ben nu met een aantal toeren vasten om de deken bezig, om de deken wat rechter te maken. De waaier wil ik als volgt haken: 7 stokjes in 1 steek, 3 overslaan. Kan ik die waaier gewoon in de laatste vastenrand gaan haken? En heb ik het goed als ik dan een veelvoud van 4 moet hebben op 1 zijde van de deken of maakt het niet uit? Ik ben helaas niet zo goed in het zelf bedenken van deze dingen en op internet is het veel in het Engels, ben ik niet goed in. Ik hoop dat je me kunt en wilt helpen. Groetjes Grietje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Grietje,

      Phoe daar vraag je me wat...in feite zou je de waaierrand kunnen haken maar of je precies uit gaat komen is eventjes rekenwerk. En om eerlijk te zijn ben ik daar niet zo'n ster in. Meestal probeer ik een zijde en smokkel ook wel eens als het niet uitkomt *U* Ik hoop dat je eruit komt. Veel succes!!

      Verwijderen
  7. Hey Tertia,
    Wat een mooi overzicht van 2017.
    Ik wens je een goede jaarwisseling en alvast een gezond, gelukkig en creatief nieuwjaar.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige quote!!
    Mooie terugblik.
    Veel goeds voor 2018.
    Groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zoveel moois heb je gemaakt!
    En ja, interactie met volgers/lezers en toch je virtuele uren beperken, niet simpel!!! Ik besteed bijna elke (vroege) ochtend hieraan... Soms weet ik niet of het dat wel waard is!
    Maar zoals je heel mooi zegt: Vol vertrouwen naar het nieuwe jaar kijken en laten we van 2018 een prachtjaar maken! Ik hoop je hier in elk geval nog veel te lezen dan :-)
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja, ik ben een trouwe lezer van je blogjes, ook al haak en brei ik niet, maar een blogje vind ik toch iets intiemer dan instagram of FB. De mensen die echt in je geïnteresseerd zijn of in je hobby, lezen je blogje en een reactie achter laten of lezen is altijd leuk. Verkoop je caravan niet, want wanneer je wat ouder wordt, ga je er enorm van genieten, let maar op. Ik wens jou en je dierbaren veel goeds voor 2018 en dank voor alle blogjes en alles wat je voor ons doet en deelt met je hobby. Lieve groet Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Tertia, ook volg jou betichten wekelijks en waardeer het wat je vermeld over de nieuwe creatieve dingen wat er nog aan komt,de verleiding is groot. Ook ik heb meerdere dingen onderhanden , twee dekens en grootste deken van de wereld om er een paar te noemen. Wens jou een creatief 2018 toe en als het kan je caravan houden,ontspanning. Gr Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteerd met de verlenging van jouw baan. Hopelijk zet jouw baas dit in 2018 om in een vaste baan. Dat verdien je wel als je jouw werk met plezier goed doet.
    Ik wens je een gelukkig, vrolijk, gezond en creatief 2018. Met caravan, want zo'n fijn, eigen plekje wil je toch niet missen. Pubers willen soms even iets anders dan het gewone, maar na een tijdje gaan ze vaak met plezier weer terug naar de plekken waar ze als kind zoveel plezier hadden.
    Social Media kunnen al je tijd opslokken als je niet oppast. Voor mij blijven de blogs toch nummer 1. Dat is minder vluchtig en je kunt er makkelijk oude berichten, patronen, ideeën terugvinden. Kom daar maar eens om bij de andere social media.

    Groetjes en fijne dag, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  13. I enjoyed over read your blog post.
    Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
    I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
    หนังเกาหลี

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!