maandag 18 december 2017

Work In Proces


In mijn vorige post liet ik jullie al mijn gehaakte projecten zien.
Vandaag ga ik balans opmaken welke projecten ik het afgelopen jaar ben gestart maar die nog niet af zijn......Ik ben bang dat ik mezelf nog eens ga verrassen *U*

Op dit moment ben ik de kerststal aan het haken.
Mijn doel is om dit jaar Jozef, Maria, kindje Jezus in de kribbe af te hebben.


Kijk ze eens staan....Maria en haar Jozef, wat een leuk stel he!
In blijde verwachting van hun kindje. Nu mag Jozef snel aan de bak....het maken van een degelijk wiegje. Zal het gaan lukken en kan ik deze wip (work in proces) met de kerstdagen afvinken??Wat ik niet kan afvinken is de Boerderijdeken.
Simpelweg omdat deze cal nog niet klaar is.....maar door mijn kerststalproject heb ik deze deken even aan de kant gelegd en zodoende loop ik nu een paar weken achter. 
Dit project gaat zéker mee naar het jaar 2018 :-)


Deze zoete deken is ook een heerlijkheid om aan te haken, het is al even geleden dat ik jullie een update erover heb gegeven. Maar intussen zijn er al heel wat toeren bij gehaakt. Ik beloof in januari een blogpost over deze deken te plaatsen, met véél foto's ervan!Nog een deken waar ik dit jaar aan begonnen ben.....
De "nightshiftblankie" 
Er zijn al heel wat granny's gemaakt en elkaar vast gezet, maar bij lange na is dit project nog niet af hoor! Ik heb er geen deadline aangehangen.....deze deken is af wanneer hij af is en dan kan maar zo NIET in 2018 zijn. Vind ik niet erg hoor en Nola ook niet ;-)


Met deze square was ik begonnen tijdens de Knit&Knot dagen afgelopen oktober.
In mijn gedachten is het al een hele "Charming Vintage" deken geworden, maar in feite heb ik slechts 4 squares gemaakt en ben nog niet veel verder ermee gekomen. 
Ik zit een beetje te hannissen met het joinen.
Hopelijk heb ik de moed en puf om in het nieuwe jaar er verder mee te gaan.


De Victorian Lattice square!
Nog steeds vind ik dit een hele mooie square en het is zeker de bedoeling om verder te gaan met dit project. Een hele volle tas met allerlei katoentjes in zee/strand tinten liggen al klaar om gebruikt te worden. 


De hexagondeken......dit is wat ik heb gehaakt en ben er nog niet veel verder meegekomen.
Gek he?...want het garen is fantastisch, het patroon is super leuk, maar er kwamen gewoon een paar andere projecten tussendoor en dus liggen deze hexagonnen er een beetje verloren bij :-( 
In 2018 echt verder aan gaan werken dus! *U*


Het lossen&vasten vest....
volgens mij heb ik er afgelopen jaar niet zo heel veel aan gewerkt.
Maar zal ik je vertellen dat de mouwen en panden klaar zijn!.....het is alleen een kwestie van alles aan elkaar maken en de zomen rondom haken. Ik denk dat dit het eerste project wordt die ik écht ga afmaken in 2018!


Op deze foto kijk ik heel erg blij.
Zie je wat ik in mijn handen heb? 
De droomdeken......de cal van Wolplein vorig jaar.
Echt...het is een hele mooie deken.
Oog waarschijnlijk ziet het er eenvoudig uit, maar hoe simpel deze deken ook is of lijkt....ik vind het een crime. 
Niet zozeer de moeilijkheid van de soort steken, maar meer het vinden van de juiste spanning/ hand van haken. Deze deken ligt al een hele poos onafgemaakt omdat ik eerlijk gezegd niet weet wat ik ermee moet. Hij golft en trekt, is niet recht. Zo erg dat ik hem nu helemaal niet meer mooi vind. Wordt het een project die nooit af komt of ga ik moed verzamelen om opnieuw te beginnen? Want tja....het is écht wel een mooie deken! 

Phoe.....8 projecten waar ik dit jaar mee bezig bent geweest.
Ik zwijg dan maar over de nog langere lopende projecten, ver verstopt in de kast en op mijn hobbykamer.
Te weinig tijd....te veel afleidingen van nieuwe projecten en zeker geen discipline om eerst eens iets af te maken....ik hou gewoon van afwisselen.
Ik denk dat ik 2018 al hakend wel doorkom ;-) 

Zal ik dan ook maar zwijgen over mijn "wilikooknogmakenlijst" van minstens 9385848728682 km lang? En al het garen dat hier in boxen en kasten opgestapeld ligt, te wachten dat ik van mezelf eindelijk mag gaan haken waarvoor ik ze ooit gekocht had (beschamend eigenlijk)
En dan al die nieuwe, leuke haakprojecten die blijven voorbij komen!
Ik spotte namelijk alweer een paar nieuwe cals, zal ik er een volgende keer over bloggen?
Of moet jij ook eerst je lopende projecten afmaken ;-P 

Lieve Groetjes
Tertia


13 opmerkingen:

 1. Dit is wel heftig. Zoveel onafgemaakte projecten. Ik zou bij mezelf echt een slot op mijn portemonnee zetten. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, hoe herkenbaar. Maakt toch niet uit, eenmaal aangeschaft eet het geen brood meer zeg ik altijd ;p
  Er ligt in elk geval altijd iets waar je zin in hebt en je kan dan lekker verder. Het bezig ermee zijn is ook heerlijk. Maria en Jozef staan in elk geval al mooi erbij.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dit heb ik ook hoor, je ziet ook zoveel moois he, we houden gewoon van afwisseling!;) en tuurlijk maken we ook wel eens wat af, hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent niet de enige, hoor Tertia. Ik ben ook pas gelukkig als ik minstens 5 projecten onder handen heb, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Tertia,
  Wat ontzettend herkenbaar haha. Ik heb ook nog een miljoen projecten waar ik mee bezig ben en een miljoen projecten die klaar liggen om te maken haha.
  Leuk zo'n opsomming, ik ben benieuwd hoe het verder gaat met je kerststal.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ook nog genoeg lopende projecten, zelfs projecten waarvoor de wol klaarligt, maar nog niet aan begonnen is. Minstens 3 dekens nog...
  In elk geval, dat Jezus'ke krijg je nog af, en voor de rest: gewoon genieten van het haken! De dekens zien er zelfs met een klein begin of halverwege al heel leuk uit, dus elke steek of elke rij die je maakt, is al fijn.
  Groetjes en veel succes met de wips :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie projecten hoor Tertia! Leuk om ze zo te zien. Je kerststal gaat nog goed komen, de kribbe en kindje Jezus zijn zo gehaakt (dat is van de hele stal het enige dat ik ooit gehaakt heb jaren geleden en daarna is het blijven liggen whahaha).
  En wat betreft de wolplein CAL, heel lastig inderdaad om hem mooi recht te krijgen. Ik heb m ook zoveel uitgehaald. Uiteindelijk kon het er mee door bij mij maar ik vind het nog steeds jammer. Bij mij trekt ie alleen nog ietsje aan de rand. Als het erger was gebleven had ik m weg gedaan, net als mijn Sophie’s universe. Als ik er zo niet blij van word gaat het tegenwoordig toch maar weg....
  Fijne dag vandaag.
  Groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Of ik het zelf geschreven heb :-) Wel fijn om te horen dat zo'n ervaren haakster tegen dezelfde dingen aanloopt. Inmiddels heel veel dekens gehaakt maar er ligt nog meer dan genoeg om te doen. En inderdaad, al die mooie nieuwe CAL's....
  Ik blijf je volgen hoor, om te zien wat je allemaal nog meer gaat doen (of uitstelt om te doen)
  Adrie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig, ik ben dus niet de enige met veel WIP's. Met al die prachtige dekens waar je nog steeds enthousiast over bent, komt het in 2018 vast goed. Heb je nu twijfels, dan zou ik dat haakwerk gewoon uithalen en dat garen gebruiken voor een leuk nieuw project.
  Wat staat jouw hondje schattige op de foto. Echt een ohh-moment in jouw bericht.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wel leuk om al je projecten te zien, eehh, ik bedoel dus een paar van je projecten ;-) Zeer herkenbaar, hoewel ik niet zoveel dekens op de pennen heb. Kies vooral eerst maar eens voor de projecten waar je echt van geniet!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Josef en Marie en hetkindje Jesus gaan vast nog wel lukken voor de kerst. en voor de rest hoef jij je de komende tijd niet te vervelen. Lijkt me nog best moeilijk kiezen wat je eerst zal doen want het is allemaal prachtig.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh ja, dat is best veel... Maar als je in mijn kast kijkt dan ligt daar ook wel het een en ander...
  Als het maar een keertje goed komt!
  Jammer van je droomdeken. Ik had die ervaringen ook hoor, maar na veel pogingen en steeds neerleggen van het werk en kritisch kijken, variëren met haaknaalden en bewust strakker of losser haken is het me uiteindelijk toch gelukt!
  Je staat in elk geval heel leuk met de deken op de foto!
  En wat een heerlijk hondje heb je...
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Poeh jij hebt nog wat te doen. Ik vrees als ik hier eens in de kasten ga dat het niet anders is hoor. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!