dinsdag 20 maart 2018

De Knit&Knotbeurs, interview met één van de organisatoren én een leuke weggeef actie!


Hebben jullie het al gezien?

Op vrijdag, zaterdag en zondag 6-7-8 april 2018 zijn er weer de KNIT&KNOT Brabantse brei- en haakdagen in Tilburg. 
Afgelopen oktober schoof ik bij de bloggerstafel aan, met al mijn gehaakte dekens. Wat een leuke dagen waren dat! 
Lees HIER nog maar eens mijn blogverhaaltje dat ik erover schreef.


Omdat ik nieuwsgierig was naar meer achtergrondinformatie over de Knit&Knot beurs, stelde ik Miranda Mosterd (één van de organisatoren) een aantal vragen.

      Hoe zijn jullie begonnen met de Knit&Knot

"KNIT&KNOT is een initiatief van de Beurspraktijk  (Thea Copier)  in samenwerking met de Beursfabriek (Miranda Mosterd). Dat klinkt heel gewichtig! Maar we zijn eigenlijk een heel kleine organisatie maar wel met hele gedreven mensen om ons heen. We werken ons een slag in de rondte maar we hebben de leukste baan van de wereld! Als beursorganisatoren zitten we al heel lang in het vak (meer dan 20 jaar). Thea had al heel veel ervaring met creatieve beurzen, ik wat meer in lifestyle beurzen en ben in het creatieve wereldje gerold. We kregen toen we bij een uitgever werkte en daar beurzen en events voor organiseerden in de Brabanthallen vaak de vraag vanuit de branche/exposanten, waarom organiseren jullie nu niet eens een leuke haak- en breievent in het zuiden.  We zijn 4 jaar geleden voor ons zelf begonnen en onze eerste beurs was KNIT&KNOT, de brei- en haakbeurs van het zuiden. Spannend, maar we moeten concluderen dat KNIT&KNOT en de beurs Paperpassion die wij beiden organiseren in de Koepelhal Tilburg, voor mij de leukste events zijn die ik ooit heb georganiseerd. En dat zijn er nogal wat ….. haha.  De lijnen zijn kort, we bepalen alles zelf i.s.m. met de branche en dat voelt heel erg fijn! De passie voor het handwerk, creativiteit, de mooie hal, goede match tussen de exposanten en de bezoekers en het gezellig informele top!  Daar geniet ik elke keer weer van."

     Is KNIT&KNOT ook leuk als je nog nooit gebreid, gehaakt of een andere handwerktechniek hebt gedaan, maar het wel graag wilt leren?

"Ja zeker,  KNIT&KNOT is voor iedereen die belangstelling heeft voor draad of zelf graag iets wil maken.
Je kunt aanschuiven bij specialisten voor informatie, beleving, vragen, make & takes en workshops. Inspiratie voor jong tot oud, van beginnend tot specialist. Voor diverse workshops moet je vaak wel iets van een basistechniek kennen. Maar er staan altijd specialisten klaar om je de technieken aan te leren en er zijn ook workshops zoals macrameeën waarbij je de leukste dingen kan maken zonder dat je ervaring nodig hebt.  Maar kijk uit, eenmaal een start gemaakt, dan kun je niet meer terug! Ook leuke inspiratie op de website zo hebben we: vriendinnenvrijdag, de steek van de week, amigurumidag, bloemetjesfeest (elke week 1 gratis origineel 3D bloemenpatroon) en natuurlijk onze #Breimoeder met haar dagelijkse strijd om even relaxed de breipen te kunnen pakken!

De leukste dingen maak je gewoon lekker zelf! Dus wij zeggen, neem de stap en begin gewoon!
Was het vroeger vooral iets voor oudere dames, tegenwoordig zijn het ook  jonge(re) vrouwen, tieners en mannen die de brei- en haaknaalden ter hand nemen. Helemaal als je vriendinnen vragen waar je het vandaan hebt en je dan kunt zeggen dat je het zelf gemaakt hebt!  Het geeft je een gevoel van trots. Niet iedereen weet hoe ze moeten haken of breien. Met een zelfgebreid item kun je mooi pronken! Bedenk wel dat als je eenmaal één mooie sjaal hebt gebreid, iedereen er eentje van je wil"

     Wat voor exclusieve dingen heeft KNIT&KNOT die je nergens anders kunt vinden?

"Het is heel prettig om rond te lopen tijdens KNIT&KNOT in de Koepelhal. Met name de combinatie met wol en garen en dan gepresenteerd in een prachtige industriële hal. Het is informeel, heel gezellig en inspirerend we richten ons ook alleen op mensen met een liefde voor handwerk, draad verbindt en dat merk je echt. We hebben vaak leuk sociale projecten waar iedereen aan mee werkt zoals nu bv Dank Fur die Blumen ( zie ook www.knitenknot.nl/bloemetjesfeest). Naast de Workshops, demonstraties en leuke stands waar je van alles kan kopen kun je ook aanschuiven aan de lange tafels bij de makers. Meet the makers, bijzondere mensen die je iets kunnen bijbrengen over hun voorliefde voor haken, breien, spinnen, vilten, etc.   We richten ons ook op de kleinere bedrijfjes die je normaal niet in de winkelstraat tegen komt!  Daar kijken we altijd heel bewust na wat is nog een echte aanwinst, wat vragen onze bezoekers, wat zijn de krenten in de pap!" 

Waarom moeten mensen naar KNIT&KNOT komen?

"Nou omdat het feest is en wij gewoon de gezelligste brei- en haakdagen van het Zuiden zijn! Praten, breien, kopen, leren, lachen en ervaringen uitwisselen met mensen die ook jouw passie delen. Hoe leuk is dat!  Het is overzichtelijk in één grote hal,  bezoekers die geweest zijn verblijven een hele dag en na afloop laten ze weten hoe leuk ze het vonden. Doordat het overzichtelijk is heeft iedereen voldoende tijd om masterclasses, workshops en demo’s te volgen en daarna ook nog te shoppen bij de exposanten!  Natuurlijk smaken verschillen, maar als brei- of haakliefhebber moet je een keer geweest zijn. Ook leuk om je favoriete, auteur, specialist nu eens live te ontmoeten en aan te spreken. We hebben ook echt hele gave namen op de beurs. Check daarvoor de deelnemer en specialistenlijst op onze website.  Wist je dat na een paar minuten breien,  je hartslag en de bloeddruk omlaag gaat. Als je je stress voelt, kan het verstandig zijn je breiwerkje even op te pakken. Vandaar dat er ook allemaal gezellige en relaxte bezoekers rondlopen tijdens KNIT&KNOT" 

Wat maakt KNIT&KNOT 2018 beter als voorgaande jaren?

"Wij maken er elk jaar een feestje van! Maar soms komen bezoekers echt voor een speciale workshop of specialist. We proberen elk jaar zoveel mogelijk variatie daar in te brengen. En het één spreekt de bezoeker soms meer aan dan het ander.  Ook dit jaar is het aanbod zo groot dat er altijd een techniek, specialist, product tussen zit waar je blij van wordt en die DIY ervaring blijft vaak beklijven! We hebben bv dit jaar veel op het gebied van: Amigurumi, designers, voorjaars-haakinspiratie, buiten zijn,  bloemen, omslagdoeken. Fris en fruitige voorjaarsinspiratie dus! In het najaar ligt de focus weer wat meer op warm & cosy."

Wat maakt jullie event anders als andere brei-events en creatieve events?

"De sfeer (koepelhal), het informele, bijzondere exposanten en specialeiten, meet-the-makers. Maar ook wel het overzichtelijke aanbod, maar door de workshops en activiteiten kun je met gemak 8 uur verblijven.  Zonder het gehaaste gevoel te hebben dat je van alles mist.  Bezoekers die alleen voor breien-haken- spinnen- vilten of borduren komen.  De ludieke acties op onze website, de sociale projecten die we ondersteunen.  De meeste bezoekers komen voor haak- en brei inspiratie, maar willen de overige items ook vaak uitproberen. De workshops van de borduur- en viltaanbieders bv zitten bomvol! Wij zijn ook een kleine organisatie en op alle fronten laten wij ons zelf ook zien de beurs.  De snelle boekers krijgen ook nog gratis een gave goodiebag. Geen foldertas maar echt leuke bolletjes, magazines, patronenboekjes. Onze Faceboekpagina is ook een beetje een online haak- en breicafé! Elke dag plaatsen we een vast item en we kennen inmiddels onze trouwste fans!
Wat is er nog meer te doen naast breien, haken, vilten en andere handwerktechnieken?
Spinnen, borduren, macrameeën …..  Kletsen en koffiedrinken!"

Welke bekende experts kunnen we verwachten op KNIT&KNOT?

"Voor de haak- en breifans zijn er hele gave specialisten aanwezig. Op socialmedia hebben zij vaak tienduizenden volgers! De bekende specialisten zijn super leuk,  maar vergeet ook de minderbekende ontwerpers niet die kunnen vaak heel verrassend uit de hoek komen. Check zeker de website wie wanneer aanwezig is. www.knitenknot.nl
Maar om toch een paar namen te noemen: DenDennis, Adinda’s World,  Stefanie Trouwborst, Bobbi Eden, Tessa van Riet, Wendy’s home collection,  Alice in hobbyland, Atty’s,  Miriam de Speedknitter, Cute Dutch,  Handwerkjuffie, Lisanne Multem (draad&praat), Annelies Baes, Jeanet van blijdatikbrei, Dutch Knitty, Hedy Kunst, Siets aan de haak,  Jellina’s Creations,  Joke Postma, Klaske van der bij, Atty van Norel, stip&haak, Draadkracht, draadpracht, Dutch Wooldiva, Marijke bongers van Eco- textile studio, etc. en natuurlijk Tertia Mulder van "De creatieve wereld van Terray", en nog vele, vele andere hele leuke specialisten!
Houd de website in de gaten, daar komen uiteindelijk alle specialisten op te staan"

Tot slot: brei of haak je zelf ook…?

"Dit is een hele tricky vraag, want ik kan breien maar in mijn drukke werk/gezinsleven kom ik er niet aan toe om de rust te pakken om regelmatig actief te gaan haken en breien, spinnen of vilten.  Thea wel, die heeft bijvoorbeeld alle hoesjes van de krukjes gehaakt op de beursvloer ( 80 stuks)!!  Zowel haken en breien. Ik kan enorm genieten van mooie wolsoorten,  bandjes, kantjes, lintjes de kleuren en de producten die er van gemaakt worden. Ik draag zelf wel vaak handmade items en heb deze ook in mijn interieur staan. Poef, kruk, kussens. Ik houd van producten die met de hand en met liefde gemaakt zijn, dat heb ik altijd al gehad en dat is in alle events die ik georganiseerd heb toch een rode draad geweest. Handmade/ambacht/ mooie producten.  Ben ook jaloers op die serene rust en blijheid die onze exposanten en bezoekers uitstralen. Met name als ik er weer als een razende Roland doorheen ren (haha)  Dus ja geen excuus staat boven aan mijn lijst en ooit gaat het er van komen dat ik zelf ook als “specialist” aan de tafels kan gaan zitten…"

Dankjewel Miranda, voor je spaarzame tijd en de moeite die je hebt genomen voor deze mini-interview :-) Natuurlijk organiseren Miranda en Thea deze beurs niet in hun eentje maar zijn er heel veel mensen die op de achtergrond de beurs ondersteunen en meehelpen.

Teamfoto tijdens de beurs
Wil je meer info over bijv. de deelnemerslijst van de standhouders, de bloggers/vloggers en andere specialisten of een overzicht van de workshops die gegeven worden, check dan HIER de website van Knit&Knot.
Volg de Facebookpagina van Knit&Knot voor alle nieuwtjes, weetjes en inspiratie.

Deze keer ben ik er ook weer bij!!
Op zondag 8 april schuif ik tussen 12:00-14:00 aan de bloggerstafel met een selectie van mijn dekens....om te kijken,voelen en aaien. Vragen te stellen of zomaar voor een praatje.
Maar ik ga ook op zoek naar de nieuwste gadgets/garen of ander leuks op haakgebied én ik ga een workshop volgen. Natuurlijk deel ik mijn ervaringen over deze dag op mijn blog. 

Maar hoe leuk zou het zijn als jij ook naar de Knit&Knotbeurs kan komen!!
Ik mag namelijk vrijkaartjes weggeven!!


Wat moet je daarvoor doen? 
Geef in een reactie onderaan dit blogbericht met wie jij naar de beurs zou willen komen en welke blogger, specialist, standhouder of workshop je zeker niet zou willen missen?
Natuurlijk zou ik het enorm leuk vinden om je op zondag 8 april te mogen ontmoeten, maar ik vind het geen vereiste om de vrijkaartjes te mogen winnen ;-) 

Ik geef 2x 2 vrijkaartjes weg, extra leuk dus, om je moeder, vriendin, collega of buurvrouw mee te nemen.
Op maandag 26 maart 2018 maak ik de winnaars op deze blog bekend! 

Lieve Haakgroetjes
Tertia18 opmerkingen:

 1. Ik zou graag gaan met mijn vriendin Martha. Het lijkt me leuk om Jeanette van Blij-dat-ik-brei te ontmoeten. Ik volg haar blog al jaren met veel plezier .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lijkt me dat leuk! Ik volg je blogs graag en het zou geweldig zijn om je dekens eens in het echt te kunnen zien! Ik haak zelf ook het liefst dekens.... En dan neem ik Erika nee. Neem jij dan je Lilly pond mee? Misschien inspireert het haar om die van haar ook eens af te maken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeeeel graag met Esmée Karstanje, we zouden vorig jaar ook gaan, maar helaas moest ik dat op het allerlaatste toch afzeggen , ik zou dus graag voor een herkansing gaan met haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te lezen! En wat superleuk dat jij er bent met je dekens. Dat wordt weer een gezellige dag!
  Ik doe graag mee met de giveaway, lijkt me gezellig om met m’n dochter te gaan.
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ohh ...hiervoor wil ik wel kaartjes winnen, wil graag met me breivriendin de beurs bezoeken,
  wij 2 Zeeuwse meisjes, de mensen van het wwweb eens in het echt te ontmoeten en te spreken.
  een droom zou waar worden....
  wie weet zien en spreken we elkaar op de beurs...
  we duimen voor onszelf

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oej ik vergat me naam erbij te zetten...

  Cathérine levensgenieter

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou heel graag samen met mijn zus naar de beurs gaan. Ze heeft een hele zware periode gehad, daarom zou het enorm fijn zijn als ik haar kon verrassen met een kaartje voor de beurs. Ik ben enorm benieuwd naar het nieuwe BOM project van Jeanet van blijdatikbrei. En wie weet misschien helpt alle creativiteit mijn zus verder op de been.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Tertia,
  Wat gaaf dat je weer als blogger naar de knit en knot beurs gaat. En super leuk dat je kaartjes weggeeft.
  ik wil graag met mijn moeder naar de beurs, we zijn er nog nooit geweest. Heerlijk moeder dochter dagje, lijkt me heerlijk.
  Ik wil graag de stand van Jeanet van het blog blij dat ik brei. En gewoon de blogsters zien en spreken.
  Ik ben benieuwd. Fingers crossed.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou graag met mijn beste vriendin Sandra gaan. Doordat ze een hernia had, konden we niet naar de handwerkbeurs. Nu ze geopereerd is lijkt het me super om naar de knit&knot te gaan! Ik zou graag eens een praatje maken met DenDennis, Lisanne en met jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind Tilburg een beetje ver voor 1 dag, dus gun ik ze graag aan iemand anders. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. He wat leuk! Ik kom hopelijk met Sandra even langs! Veel plezier alvast. X Cis

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldig leuk interview en wat was je de vorige keer ook heerlijk enthousiast! Ik ga deze keer ook de lange reis aan, ik ga er zaterdag heen, dus zal jouw deze keer niet ontmoeten. Komt vast ooit!
  Ik heb al kaartjes :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk! Ik ben er nog steeds niet geweest, dus het wordt een keertje tijd ... ;-) Ik waag graag een kansje, dus wie weet tot dan!

  Groetjes,

  Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Samen met een vriendin hoop ik ook te komen, het is voor mij de eerste keer dus ben erg benieuwd. Ik vind het vooral heel leuk om alle bloggers die ik volg eens in levende lijve te zien. Leuk om jou daar tegen te komen en Janet enz enz. En hopelijk met een hoofd vol ideen en tassen vol naar huis. Even een dag geen drukte van thuis aan je hoofd maar er lekker even tussenuit. Ik hoop dat we een kansje maken, wat het voor ons als een onvergetelijke dag maakt.

  groetjes Carolina den Hollander

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ga op vrijdag, samen met nog een paar, en we gaan heerlijk neuzen, kopen :-)....heerlijk gewoon. Ik ga nu voor de tweede keer, en voor mij is het aan te rijden en ik vind het leuk dat Annelies er is, heb al veel patronen van haar gehaakt en leuk om haar nu in levende lijve te ontmoeten. Jij ook veel plezier hoor, groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. de jaar daarvoor wilde ik met mijn beste vriendin gaan. Maar werd ernstige ziek ( nierfalen). Ik heb het moeten laten gaan omdat Ik in die week moest dialyseren. Ik vond het heel erg dat ik niet kon gaan. Maat het goede nieuws is dat ik vorige jaar een nieuwe nier heb gekregen van mijn partner. Ik hoop dit jaar naar een beurs te kunnen gaan met mijn haakgroepje. Graag wil ik aantal bekende specialisten ontmoeten die ik erg waardeer en veel respect voor heb.

  Lieve groetjes Deborah

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Graag zou ik met mijn moeder van 83 willen komen. mijn moeder breit al jaren warme dekens voor
  roemenie met rst garen. hoe leuk zou het zijn om eens met nieuw garen iets voor haarzelf uit te kiezen. gr marleen vd Berg

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat een leuke aktie!! ook ik waag een kansje.. zou graag met mijn beste vriendin gaan, en wie ik zou willen moeten?? oww ik volg bijna alle dames dioe er komen.. dus ik wil er graag zoveel mogelijk zien..inclusief jou!!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!