woensdag 29 september 2021

Mijn eerste gehaakte kledingitem is af! Vest Joyce

Heeeeeel lang geleden, ergens in 2016, had ik de ambitie om een vest te gaan haken!

Ik kocht prachtig garen van Adriafil, Zebrino, een gemêleerd garen in grijs, roze, paars en oranje achtige tinten. Een project om aan te werken tijdens het tweewekelijkse haakcafé


Naar het haakcafé ga ik allang niet meer (helaas gaat dit uitstapje niet samen met mijn wisselende diensten wat eigenlijk te jammer is) en belandde het project onafgemaakt in een tasje ergens op de wolzolder.

Erg zonde natuurlijk. Alle onderdelen, zoals de panden en de mouwen waren al gehaakt. Hoog tijd om dit vest echt eens af te maken!!


De onderdelen samenvoegen tot het al een echt vest leek, was zo gepiept. Onbegrijpelijk dat het zolang op zolder heeft gelegen. Maar het haken van de boord langs de randen en mouwen vergde iets meer tijd. Oké, ik ben geen snelle haakster en dit klusje gebeurde tussen het werk en de huishoudelijke taken, zoals dat met haken gaat.

Maar vandaag zette ik de laatste steekjes en daarmee is mijn allereerste gehaakte kledingitem een feit!

Tadahhhhhh


Oké, ik ben geen Doutzen en ik ambieer ook geen modellenwerk, maar ik wil wel graag mijn zelf gehaakte vest showen :-) 


Hij past precies, de kleur vind ik fantastisch en hij is lekker warm. Een perfect kledingstuk om thuis heerlijk in te "cocoonen" op regenachtige dagen zoals vandaag!

Maar ik ga ook een beetje kritisch zijn. Een vest haken is heerlijk, absoluut waar!!
Alleen had ik achteraf gezien beter een maatje groter kunnen maken. Hij past nauw aangesloten, niets op aan te merken, maar ik houd van ruim en wijd. Eerlijk is eerlijk om wel even te zeggen dat, op het moment ik aan deze vest begon, ik een paar kilo's lichter woog.......*U*
Wanneer ik weer een vest zou gaan maken/haken zou ik een volgende keer één kleur kiezen en geen gemêleerd garen. Dat is, denk ik een persoonlijke voorkeur. 
Eén kleur oogt wat rustiger en zal denk ik ook iets mooier afkleden.

Dit vest haakte ik naar patroon van Joke (van lossen en vasten) Ooit was het een gratis patroon, inmiddels is het herschreven met ander garen en heeft ze een kooppatroon ervan gemaakt.
Toch nieuwsgierig geworden of wil je dit vest ook haken??
HIER vind je het kooppatroon van Vest Joyce.


Het vest haakte ik met Adriafil Zebrino garen.
53% wol en 47% acryl.
Ik haakte met haaknaald 5,5

Het garen haakt erg fijn en is lekker warm. De kleur vind ik echt fantastisch. Ik ben kwijt hoeveel bollen ik precies voor deze vest heb gebruikt, het zal zo rond de 15 bollen zijn geweest.
Zoals ik net al geschreven had, is het huidig patroon herschreven voor Scheepjes Velvet garen wat vergelijkbaar is met Colour Crafter/Stylecraft en het bekende Royal garen van Zeeman.
Heel toegankelijk dus!
Het patroon is superduidelijk geschreven. Een prima patroon voor een eerste vest te haken, aanrader dus!

Oke, vooruit, nog één onflatteuze foto van mezelf, waarbij je het vest in zijn geheel ziet :-)


Misschien, ooit dat ik me nog eens aan een vest waag, maar voor nu ga ik gauw weer verder met dekens haken (sorry.....#dekenshakenismijnding)

Lieve haakgroetjes
Tertia



9 opmerkingen:

  1. Ik vind het heel mooi Tertia en het staat je goed. Ik ben ook helemaal weg van de kleuren, zou zelf ook voor deze combinatie gaan. Ik vind het prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is prachtig en zit perfect. Net als jij heb ik ook liever een ruimvallend vest, dus ik snap je 'm liever wat groter had gehaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het vest je erg goed staan. Ik ken het garen dat je gebruikte, dat zal echt een lekker warm vest zijn. En de kleuren vind ik prachtig. Ik begrijp dat dekens haken jouw ding is, maar een vest haken gaat je ook prima af!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey tertia,
    Wat een mooi vest. Echt super tof geworden. Ik vind de kleuren echt super en hij staat je echt heel leuk. Dat heb je soms he, dat een project er al zo lang ligt en dat je het dan eindelijk afmaakt, dat het dan best meevalt. Haha.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi hoor én lekker warm, je kunt het al goed hebben, een vest 's-avonds. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het vest staat je heel mooi!
    Leuk dat je iets dat er al heel lang lag nu afgemaakt hebt. Geeft vast een voldaan gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuk vest. En het staat je goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een heel mooie vest. Ze staat je goed. ik vind het verloopgaren wel leuk voor deze vest. Schitterend00

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!