maandag 24 januari 2022

Wandelnetwerk Salland: paarse route Diepenveen

 2021 was duidelijk niet het jaar van wandelen :-(

M'n lichaam liet het grotendeels afweten, maar oké....ik geef toe, ben ook goed in smoesjes....(het is te warm, het regent, ik moet het huishouden doen, ben toe moe, morgen ga ik écht) 

Dit jaar ga ik het anders aanpakken. Wandelen wordt meer prioriteit, al is het maar een ommetje van een half uurtje. 

Ik heb al de nodige wandelingetjes in deze eerste maand gedaan. Eentje wil ik jullie niet onthouden, gewoon ter inspiratie of misschien kan ik je motiveren om ook eens vaker de wandelschoenen aan te trekken.

Onlangs zag ik een poosje geleden rondom Diepenveen wegwijsbordjes met een paarse pijl. Na wat gegoogle kwam ik uit op "de paarse Route in Diepenveen", een wandeling van Wandelnetwerk Salland. Om de kans op verdwalen te verkleinen kocht ik deze wandelnetwerk kaart via "De Zwerfer" 

Klik HIER om naar betreffende website te gaan.

Natuurlijk kan via diverse app's, websites of andere wandelkaarten ook je wandelroute vinden. Ik vind deze wandelknopenkaart erg handig omdat het de omgeving is waar ik woon. Erg uitnodigend voor mij om meer wandelingen in de directe omgeving te gaan doen op plekjes waar ik wellicht nog nooit ben geweest. 


10 januari, een frisse maandagmorgen had ik afgesproken met mijn vroegere campingbuurvrouw Dorien. Ons startpunt was in het centrum van Diepenveen, bij de oude Hervormde kerk.
Vanaf dit punt vind je de paarse pijlen die je de weg wijzen.

Wel goed opletten en niet teveel kletsen, zoals wij deden ;-) In het begin mistte we schijnbaar een wegwijspaaltje, maar gelukkig had ik de kaart in m'n rugzak zitten en vonden we de weg terug.Het eerste gedeelte gaat door het dorp, maar al gauw loop je de bebouwde kom uit en is het wandelpad erg afwisselend met zandwegen, bospaadjes en asfaltwegen. Ik was verwonderd, mooie uitzichten, leuk stukje bos en open landschap. Het zonnetje op deze koude winterdag gaf magische tafereeltjes.Onderweg genoten we van meegenomen koffie (to-go) met dank aan Dorien die hieraan had gedacht :-)
(Op het wandelverlanglijstje staat nu een warmhoudbeker om aan te schaffen)


Met het zonnetje erbij was het op en top genieten!Deze paarse route is ruim 9 km lang. Erg afwisselend zoals ik al zei, stukje bebouwde kom, bosgebied, akkervelden, asfaltwegen, zandwegen en bospaadjes wisselen af.

Wil je meer informatie over deze route, check DEZE pagina dan eens!


Deze wandeling smaakt naar meer.....de gezelligheid en het "bijkletsen" met Dorien tijdens het wandelen was een aangename tijdsbesteding.
Ik kan je vertellen dat onze volgende wandeling alweer gepland staat. Als je het leuk vind, neem ik je misschien wel weer mee ;-)
Houdt je van (lange) wandelingen maken? En wat is jouw favoriete plek om te wandelen? Tips zijn van harte welkom!

Lieve wandelgroetjes
Tertia

8 opmerkingen:

 1. Wow wat mooi en heerlijk om te ontspannen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om met een vriendin op pad te gaan. Ik vind wandelen heerlijk en bewaar dit soort routes altijd. Leuk om ook te gaan doen. Dus bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij wandelen nog wel eens uit boekjes van gegarandeerd onregelmatig" Kijk maar eens. 75 % zandpadgarantie. Staat er ook eentje in rondom Diepenveen ( die moeten we nog) en ook eentje langs de Haar. Zo hebben we ook een dergelijk boekje "wandelen langs de Veluwezoom" Succes met je wandelingen. Ik zal eens kijken wat de Zwerver allemaal heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterende foto's maakte je tijdens deze mooie wandeling. Hopelijk lukt het je vaker een keertje te wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Tertia,
  Wat een mooie foto's zeg. Ik geniet er enorm van om ze te zien, zie ze vaak op instagram voorbij komen. Ik hou erg van wandelen, alleen doe ik niet vaak van die hele lange routes, dat deed ik alleen op vakantie (toen dat nog kon). Ik wil dit wel weer gaan doen en zou nederland best verder willen ontdekken. Denk dat ik mijn vriend maar mee de natuur in trek, zodra hij klaar is met klussen haha.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's heb je gemaakt.
  Ik houd van wandelen. Door de weeks korte ommetjes en in het weekend wat langere wandelingen.
  Wat fijn zo'n wandelkaart met routes dichtbij huis. Lekker laagdrempelig.
  Onlangs wandelde ik vanaf Het Oude Station in Dalfsen (aanrader). Mooi wandelgebied en heerlijke koffie en chocomelk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wow, wat een schitterende foto’s laat je zien, geweldig! Mooie wandeling, ken je ook de podwalk Verhaal van Nederland? Zag dit laatst op tv, dan krijg je tijdens het maken van een bepaalde route geschiedkundige informatie te horen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!