zaterdag 13 november 2010

Niet altijd lukt het

Wat een donkere, sombere dag was het vandaag.
Een lekker-binnen-blijf-dagje.
Een beetje stitchen, een beetje strijken (dat moet ook gebeuren he)en aan de kokkerel
Kimberley ging de intocht van Sinterklaas op t.v. kijken. (En later was kinderen voor kinderen op, stukje nostalgie en erg leuk om te zien. Ik keek dat "vroeger" ook altijd)

Al gauw hing er heerlijke geuren door het huis.
De geur van zelf gebakken brood (ik had mijn broodbakmachine maar eens afgestoft)
en kippenbouillon.
Alle ingrediënten gesneden voor de loempia's die ik zelf zou gaan maken.
Jaja zou..........

Eigen schuld, dikke bult. De filodeeg had ik veels te laat uit de vriezer gehaald en ook zo dom geweest om de beschrijving niet van te voren gelezen te hebben. Alles stond netjes klaar, wist ik veel dat filodeeg zó lang moet ontdooien (bijna 2 uur) Er stond wel een beschrijving op de verpakking hoe je m in de magnetron kan ontdooien. Dat gedaan.....maar de magnetron is niet mijn vriendje :-( Filodeeg was onbruikbaar geworden......(ssttt ik was er best wel sjagerijnig van hoor)

Gelukkig had ik het bouillon van de kip bewaard, mijn idee was al om overgebleven groenten te gebruiken (en een beetje aanvulling van ander soort groenten wat ik in huis had) om soep ervan te maken. De rest wat over is gebleven gebruik ik morgen om te roerbakken, lekker met rijst. Afgezien van de filodeeg, die toch al verknald was, heb ik niets hoeven weg te gooien.
Zo zie je maar......niet alles lukt altijd, maar ik geef de moed niet op. Die zelf gebakken loempia's gaan nog wel een keer in herhaling, maar dan gaat het me lukken!

Lieve Groetjes
Tertia

10 opmerkingen:

  1. Natuurlijk moet je om zoiets even knorrig zijn. Maar ik weet zeker dat die loempia's er gaan komen. en met rijst geroerbakt (roergebakken?) is het ook lekker hoor.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, en waarschijnlijk rook het in huis heerlijk !
    Goed weekend !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, tis wat Annelies zegt, schrale troost, de geur was lekker, tis wel een beetje herkenbaar hoor........wel jammer als je dat van plan bent, ik had het van de week, applecrumble....alles tond helemaal klaar, alleen de appels....eh...vergeten.....en we wonen drie km van een winkel die al dicht was....balen dus.

    groetjes, fijne zondag! Jeannet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik herken dit ook wel hoor.
    Maar je hebt het wel creatief opgelost door de ingredienten op een andere manier te gebruiken.
    Wij zijn dus niet alleen creatief met lapjes.

    Groetjes, fijn weekend. Antje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hahaha... crea bea!! Zo zie je maar weer hoe vindingrijk wij kunnen zijn!! Hier stond vandaag een heerlijk soep op het fornuis. En dat terwijl wij met d ekleinzoons heerlijk hebben genoten van pepernoten en de intocht...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Tertia,

    Oh wat erg, zeker als je er zoooo naar uitkijkt hé, ppff, maar gelukkig heeft alles nog een andere bestemming gekregen :-)
    Ahah, de broodmachine ook eens uit de kast gehaald, welk broodje heb je gebakken?

    Hihi, kinderen voor kinderen, ken het niet van zien op tv, maar wel van vroeger op LP, amai dat klinkt écht oud hé, en ik ben maar 32j,hihi.

    Groetjes, Jaimie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt voor je leuke reaktie Tertia.
    Ik heb trouwens vandaag jouw recept uitgeprobeerd, spaghetti met spekjes en spinazie.
    Wij vonden het overheerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
    Bedankt nog voor je recept.

    groet Heleni

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk eerlijk! Ach ja, soms zit het tegen. Goed dat je nu al weer zin hebt om het nog eens te gaan proberen (is niet mijn stekste kant) Succes ermee! Groeten Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Och! Wat jammer dat het niet gelukt is! Misschien kun je volgende keer LOEMPIA-vellen nemen in plaats van de filo? ;o) Ik weet zeker dat het je dán wel zal gaan lukken..

    Succes!! ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De soep en de nasi waren lekker, dus gelukkig geen verlies als alleen de filodeegjes.

    @Heleni wat leuk te lezen dat je een van mijn receptjes hebt uitgeprobeerd. Daar doe ik het voor om ideetjes voor het menu aan te leveren.

    @Mama Monique, daar zat ik zelf ook aan te denken, maar in onze plaatselijke supermarkt hadden ze dit alleen samen met bladerdeeg. Op de afbeelding van de verpakking stonden wel loempia's dus je zou verwachten dat het dan goed is. Ik denk dat het echt aan het ontdooien in de magnetron heeft gelegen. Volgende keer gewoon ruim van te voren uit de diepvries halen.

    Thanks voor jullie leuk, lieve reakties!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!