zondag 20 maart 2022

Haken en breien met JUF SAS Nr.2, de boeklancering

Eindelijk mag het weer, na 2 jaar van corona ellende.....leuke uitstapjes op haakgebied.

Gisteren was ik bij de boekpresentatie van Juf Sas. Ik volg Saskia al enige jaren via Instagram en ook ben ik trouwe kijker van haar vlogs.

Ken je haar nog niet? Ze is een creatieveling op gebied van haken en breien, maar ook schildert ze graag en maakt ze kleding voor haarzelf en kleindochter. Eigenlijk komt er van alles wat haar bezig houdt voorbij in haar vlogs. Het proces van een haak of brei patroon....haar werk bij de bibliotheek mét de nodige boekentips en tricks om het beste uit je biebpas te halen. De kleding die ze koopt en showt, haar opmaakritueel, wat ze kookt tot aan haar wandelingen toe. 

Ze is een beetje gek (in positieve zin) (ik moet altijd zo om haar lachen) recht voor zijn raap, een échte "Juf" vol energie en positiviteit. Een heerlijk oprecht mens. Ik vind het erg leuk om haar te volgen.

Na haar succesvolle 1e haak-en breiboek (vol met patronen van vesten en truien) heeft ze nu "Haken en breien met JUF SAS Nr.2 uitgebracht.

Een boek met 19 nieuwe haak- en breipatronen. Niet alleen truien, maar ook sjaals, mutsen en amigurumi staan erin! 

Gisteren was haar boeklancering bij de Hobbygigant in Apeldoorn en ik ging er heen. Yes, eindelijk weer eens een uitstapje op haakgebied! Natuurlijk was ik ook erg benieuwd naar deze Juf Sas in het echt *U*

fotocredits Juf Sas

Nou ik kan je vertellen dat ze een leuk, oprecht en gezellig mens is. Eigenlijk heel gewoon, alsof je dr al jaren kent ;-) Ze schreef nog iets liefs in mijn aangekochte boek.


Ja dat breien moet ik nu écht gaan leren hoor, want in dat boek staat zo'n tof patroon van een vrij simpele, maar ozo mooie trui. "Trui Cloud".
Al tijdens het ontwerpproces werd ik een beetje "flieft" op deze trui.


Natuurlijk was het ook de perfecte gelegenheid om eens even te snuffelen tussen alle bolletjes garen bij de Hobbygigant. Nou.....met recht een gigantisch wolhalla.....

Ik werd een beetje beduusd van de hoeveelheid aan keus die er was en na enige tijd heb ik besloten om alleen het garen aan te schaffen voor Shawl Dagmar, dat ook in haar nieuwe boek staat.


Het boek vind ik trouwens echt een aanrader....op een fijne (simpele) manier heeft Juf Sas haar patronen uitgeschreven. Daarnaast worden de meeste patronen ondersteund met bijbehorende filmpjes met uitleg en tips. Deze filmpjes kan je vinden door de QR-code uit het boek te scannen.

Ben je niet bij haar boeklancering geweest en je wilt toch haar boek aanschaffen?
Klik HIER om naar de website van Yarnsea (de uitgever) te gaan waar je het boek kan bestellen.

Klik HIER voor Juf Sas op Instagram
En klik HIER voor haar YouTube kanaal, voor de wekelijkse vlogs



Ik ga nog even haar prachtige haak/brei boek doorkijken, lezen en verlekkeren op alle mooie patronen. 

Fijne Zondag!
Lieve Haakgroetjes
Tertia

zaterdag 19 maart 2022

"The Lacy Roundabout Cal" van Kek&Hip


Niet dat ik zo'n druk leven heb, maar soms knipper ik mijn ogen en is er alweer zomaar een maand voorbij. Inmiddels is het Maart en de lente hangt in de lucht! Heerlijk.

Ik heb al heel wat mooie wandelingen gemaakt, nieuwe wandelschoenen zijn gekocht en een super mooie heuse wandel rugzak is ook aangeschaft. Het is een leuke tijdsbesteding

Maar door al dat wandelen, werk en huishouden, schiet het haken er soms wel eens bij in. 

Maar nu ben ik met iets tof bezig!!


Enkele weken geleden liet Claudia mijn een super gave col zien. Ze was het patroon aan het uitschrijven en zat te denken aan een Col-Cal.

Weet je Claudia nog? Voor haar Kreafabriek mocht ik een voorbeeld deken, de"Last Dance on the Beach" haken, wat een leuk haakreisje was dat!

Inmiddels bestaat Kreafabriek niet meer, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.......En dan komt er opeens weer een prachtig patroon uit haar creatieve brein. En omdat Claudia nou eenmaal van delen houdt staat er af en toe een prachtig patroon op haar Kek & Hip blog.

En nu is, afgelopen woensdag, deel 1 van "The Lacy Roundabout Cal" van start gegaan.

Weet je wat zo tof is....ik mocht dit prachtig patroon testen en ik kan niet anders zeggen dat het écht een super leuke werkje is! Afwisselende steken, die af en toe uitdagend zijn, met als resultaat een lekkere, warme, royale wintercol. Heerlijk voor de winter, je kan hem maar alvast klaar hebben ;-)

Kijk dit is mijn 1ste week


Nieuwsgierig geworden?
Check dan eerst even het introductie verhaaltje, daar staat precies beschreven hoe of wat omtrent deze Cal, zoals het gebruikte garen. Klik HIER om naar de blog van Kek & Hip te gaan.

Ik gebruikte voor mijn col Royal van Zeeman in een soort van blauw/petrol kleur.

En wil je nu ook gaan beginnen aan deze leuke Col-Cal!
HIER vind je week 1 op de blog van Kek & Hip.
Je kan gratis meedoen, alleen even garen aanschaffen of je wolvoorraad doorspitten ;-)

Veel plezier met haken, ook namens Claudia ;-)

Lieve Groetjes
Tertia