Ik loop een klein beetje achter met mijn quiltcursus blokken.
Afgelopen week bezig geweest met blok 3, "Kaleidoscope".
Het was best wel een pittige blok met al die puntjes. Als je goed kijkt sluiten de puntjes in het midden niet helemaal op elkaar aan. Zit eigenlijk te twijfelen om m nog een stukje uit te halen of toch maar niet doen en laten zoals tie nu is.
Maar nu ben ik eerst bezig met blok 5 "Goose Track", ik vind het een hele leuke
Lieve Groetjes
Tertia
zaterdag 13 maart 2010
woensdag 10 maart 2010
Kraamkadootjes
Afgelopen maandag (8 maart) is ons nichtje VIVIËNNE geboren. Gelukkig had ik voor de kadootjes al het één en ander voorbereidt maar het was toch nog wel een klus om alles af te krijgen.
Ik had een leuk koffertje op de kop getikt, waar ik een schattig (gekocht)setje in heb gedaan. Verder heb ik een mini luiertaartje gemaakt.(dat was mijn allereerste en dus een probeersel) Rondom zaten er kleine gemaakte kadootjes, zoals de slabber en knispertutteldoekje. Verder had ik nog een geboorte-naam slinger van vrolijke roze stofjes gemaakt. Het lieve knuffeltje boven op is gekocht :-)
Voor grote zus Rivka had ik ook hetzelfde koffertje, maar dan een slag groter met daarin een kledingsetje, prinsessenbadschuim, prinsessenborsteltje en een prinsessenketting.
Ik had een leuk koffertje op de kop getikt, waar ik een schattig (gekocht)setje in heb gedaan. Verder heb ik een mini luiertaartje gemaakt.(dat was mijn allereerste en dus een probeersel) Rondom zaten er kleine gemaakte kadootjes, zoals de slabber en knispertutteldoekje. Verder had ik nog een geboorte-naam slinger van vrolijke roze stofjes gemaakt. Het lieve knuffeltje boven op is gekocht :-)
Voor grote zus Rivka had ik ook hetzelfde koffertje, maar dan een slag groter met daarin een kledingsetje, prinsessenbadschuim, prinsessenborsteltje en een prinsessenketting.
woensdag 3 maart 2010
Zuurkoolschotel
Afgelopen maandag bleven mijn ouders gezellig mee eten. Ik maakte een zuurkoolschotel.
Schijnbaar smaakte de schotel goed want er waren geen kliekjes meer over ;-)
50gr. rozijnen
1 pakje instant aardappelpuree (of verse puree maken)
1 ui
15gr boter
2 theel kerriepoeder
500gr gehakt
2 eetl ketjab manis
zout en peper
500gr zuurkool
2 bananen (i.p.v. bananen gebruik ik altijd ananas uit blik)
Wel de rozijnen in een kom met heet water.
Maak intussen de aardappelpuree volgens de verpakking of je eigen verse puree.
Pel de ui en snipper hem.
Verhit de boter in een koekepan en fruit de ui met de kerriepoeder ca. 3 min. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul.
Roer de ketjab door het gehaktmengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de uitgelekte zuurkook erover.
Laat de rozijnen uitlekken en snijd eventueel de gepelde bananen in plakjes. Verdeel de rozijnen en de plakjes banaan (of ananas) over de zuurkool en dek het geheel af met de aardappelpuree.
Laat de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (200C) in ca. 30min. door en door heet en goudbruin worden.
Wel even blazen voordat je een hap neemt want het is heet ;-)
Smakelijk eten!
Groetjes
Tertia
Schijnbaar smaakte de schotel goed want er waren geen kliekjes meer over ;-)
50gr. rozijnen
1 pakje instant aardappelpuree (of verse puree maken)
1 ui
15gr boter
2 theel kerriepoeder
500gr gehakt
2 eetl ketjab manis
zout en peper
500gr zuurkool
2 bananen (i.p.v. bananen gebruik ik altijd ananas uit blik)
Wel de rozijnen in een kom met heet water.
Maak intussen de aardappelpuree volgens de verpakking of je eigen verse puree.
Pel de ui en snipper hem.
Verhit de boter in een koekepan en fruit de ui met de kerriepoeder ca. 3 min. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul.
Roer de ketjab door het gehaktmengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de uitgelekte zuurkook erover.
Laat de rozijnen uitlekken en snijd eventueel de gepelde bananen in plakjes. Verdeel de rozijnen en de plakjes banaan (of ananas) over de zuurkool en dek het geheel af met de aardappelpuree.
Laat de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (200C) in ca. 30min. door en door heet en goudbruin worden.
Wel even blazen voordat je een hap neemt want het is heet ;-)
Smakelijk eten!
Groetjes
Tertia
maandag 1 maart 2010
Nieuwste siggies
Even wat fotootjes van mijn laatste ontvangen siggies
Van boven naar onder, gekregen van: Joke Faber, Sylvia von Kannen, Anne Kamper, Anja Ubber, Marij Kruimer, Nell Benton en Marij Eussen.
Dames bedankt voor jullie prachtige siggies. Voor sommige heeft het even geduurd maar mijn siggies zijn onderweg naar jullie!
Lieve Groetjes
Tertia
Van boven naar onder, gekregen van: Joke Faber, Sylvia von Kannen, Anne Kamper, Anja Ubber, Marij Kruimer, Nell Benton en Marij Eussen.
Dames bedankt voor jullie prachtige siggies. Voor sommige heeft het even geduurd maar mijn siggies zijn onderweg naar jullie!
Lieve Groetjes
Tertia