Afgelopen maandag bleven mijn ouders gezellig mee eten. Ik maakte een zuurkoolschotel.
Schijnbaar smaakte de schotel goed want er waren geen kliekjes meer over ;-)
50gr. rozijnen
1 pakje instant aardappelpuree (of verse puree maken)
1 ui
15gr boter
2 theel kerriepoeder
500gr gehakt
2 eetl ketjab manis
zout en peper
500gr zuurkool
2 bananen (i.p.v. bananen gebruik ik altijd ananas uit blik)
Wel de rozijnen in een kom met heet water.
Maak intussen de aardappelpuree volgens de verpakking of je eigen verse puree.
Pel de ui en snipper hem.
Verhit de boter in een koekepan en fruit de ui met de kerriepoeder ca. 3 min. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul.
Roer de ketjab door het gehaktmengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de uitgelekte zuurkook erover.
Laat de rozijnen uitlekken en snijd eventueel de gepelde bananen in plakjes. Verdeel de rozijnen en de plakjes banaan (of ananas) over de zuurkool en dek het geheel af met de aardappelpuree.
Laat de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (200C) in ca. 30min. door en door heet en goudbruin worden.
Wel even blazen voordat je een hap neemt want het is heet ;-)
Smakelijk eten!
Groetjes
Tertia
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!