donderdag 18 november 2010

Rundervinken met witte bonen.

Vorige week stond dit recept op het menu. Omdat ik niet zo gecharmeerd ben van witte bonen in tomatensaus, maar de rest van de familie wel, wilde ik deze variatie wel eens proberen. En ik moet zeggen, het verraste mij enorm. Ook dit recept gaat vaker gemaakt worden.

Ingrediënten voor 4 personen:

300gr zilvervliesrijst
2 eetl boter of margarine
4 rundervinken
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst,
1 theel paprikapoeder
1 pot (700gr)witte bonen in tomatensaus
1 theel gedroogde oregano
zout en peper

Rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
In een hapjespan boter of margarine verhitten. Rundervinken rondom bruin bakken en uit de pan nemen.
In het bakvet ui met knoflook fruiten, paprikapoeder 1 minuut zachtjes meebakken.
Witte bonen met tomatensaus en 75ml water aan toevoegen. Rundervinken in de bonensaus leggen en afgedekt in 15-20min. op laag vuur, gaar stoven.
Op smaak brengen met oregano, zout en peper. Serveren met de rijst.
(bron, Jumbomagazine nr12 2010)

Écht heel erg lekker!!
Lieve Groetjes
Tertia

2 opmerkingen:

  1. Hallo Tertia,

    Hhmmm...krijg honger nu...effe mijne kwijl opkuisen :-)

    je derde blokje is ook mooi geworden hoor!

    Groetjes, Jaimie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik ben niet kapot van witte bonen in tomeatensaus terwijl de kinderen het heel erg lekker vinden. Ik ga het eens op deze manier proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!