maandag 27 december 2010

De kerst hebben we weer gehad.

De kerstdagen zijn achter de rug. Hoewel menigeen het een gezelligheid van familietradities vinden ben ik eigenlijk altijd een beetje blij wanneer deze dagen weer voorbij zijn.
Begrijp me niet verkeerd, kerst heeft iets magisch, gezelligs en IS van tradities, maar daartegen vind ik het ook altijd zo'n "gedoe" Het begint al met de planning wanneer we waar en bij wie gaan eten. Gelukkig zijn we dit jaar er weer uit gekomen om beide families tevreden te stellen. Traditie is het gourmetten op kerstavond bij schoonfamilie. Enerzijds tuurlijk best gezellig de hele familie bij elkaar, maar anderzijds zo altijd het zelfde.....iets anders/op een andere manier is ook wel een keer leuk.
1ste kerstdag, voor het eerst met ons drietjes deze kerst kadootjes gedaan. Ze lagen onder de kerstboom, maar 's ochtends om half 9 hadden we de kadootjes lekker naar boven meegenomen en op bed zitten uitpakken. Heerlijk wakker worden tussen de pakjes, papier, kind, man en hondjes :-) Doe eens gek en anders dan normaal hihihi.

Na de kerstbrunch ben ik aan de kokkerel gegaan, want mijn ouders kwamen eten. Ik maakte alvast de stoofpeertjes en eigen gemaakte appelmoes. Ohhhh wat rook het huis toch lekker.
En hoewel het eten erg lekker was, toch je staat heel de dag in de keuken en pak-m-beet na zo'n 3 kwartier tafelen is het gewoon klaar en op, dan ben je uitgegeten en plof je zowat uit elkaar.
Daarom was 2e kerstdag wat minder uitgebreid qua eten. Gewoon lekker een eigen gemaakte plaat pizza, die iedereen belegt naar wat hij/zij lekker vind. Zo vind manlief een goed gevulde pizza lekker, met ham en salami, paprika en ui, champignons en shoarma vlees. Dochter houdt van salami en paprika en ik kon niet zo goed kiezen dus ik deelde mijn gedeelte in 2-en en maakte 'm met ham en (verse)ananas en de andere kant met mozzarella, tomaat en salami. Een plaatpizza voor elk wat wils :-)

En nu ben ik eigenlijk best wel blij dat die gekke dagen voorbij zijn. Alles weer gewoon. Vanochtend lekker op normale tijd eruit, ondanks dat het vakantie is. Wasjes draaide alweer, de badkamer heeft een poetsbeurt gehad, de kamer is gestofzuigd.
En zowaar heb ik vandaag ook nog aan mijn klosjes gewerkt. Stofjes zijn getekend en gesneden en liggen klaar om gepatched te worden. Maar eerst weer verder met a Kittens tale, die wil ook erg graag afgemaakt worden.




Dochter hebben we vanmiddag weggebracht naar opa&oma voor een logeerpartij. Wat een feest voor haar. Wij hebben saampjes de tijd besteed aan winkelen. Wil je echt profiteren van koopjes/kortingen/sales dan is het nu de tijd!!! We scoorde (sport)schoenen voor Raymond voor maar liefst 5,- euro. En voor Kimberley vond ik een paar sportschoenen voor maar 3,- euro. Gezien het plan om te gaan consuminderen is dit een waardevolle aankoop. (vind ik)
En bij de xenos kocht ik een nieuw kopje voor 0,99ct. Ik had 4 hele prachtige matroesjkakopjes als kerstkadootje gekregen, maar helaas was er eentje gebroken, vandaar dat ik een nieuwe mocht kopen. Bij de kassa stond een mandje gevuld met een aantal producten die "beschadigd" waren, die mocht je maarzo GRATIS meenemen. Ik nam een hele leuke slinger van hartjes,takjes en denneappeltjes mee. Ik kan niet echt ontdekken wat er kapot aan is, ik ben er superblij mee.

Thuis gekomen hebben manlief en ik een lekker maaltje gegeten van "restjes" Want zomaar weggooien, daar doen we niet meer aan :-)

Lieve Groetjes
Tertia

2 opmerkingen:

  1. En zo ga je het nieuwe jaar echt we consuminderend door komen hoor! Je bent in ieder geval al heel goed op weg. Mooi gescoord allemaal!

    Oh enne.. 12 maart ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Terray ook ik ben blij dat de dagen nu om zijn ik woonde zowat in de keuken en kan ook geen eten meer zien maar ik heb het graag gedaan en het is gezellig verlopen dus dat is wat telt.Zie dat je met je nieuwe stofjes bezig bent en als je nog verschillende andere blauwtjes nodig hebt dan knip ik er voor jou ook nog een aantal want ik ben ook met blauw bezig.Doe jij meerdere klosjes van een stofje?Groetjes Nelleke nelvdvelden@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!